Ah guzel ulkem biz ne zaman boyle adimlar atacagiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GODZİLLA

Kayıtlı Üye
Son yıllarda gelişen teknoloji en çok ABD'ye yaradı diyebiliriz. Google, Microsoft, Apple, Qualcomm gibi devler sayesinde yüzbinlerce yeni iş imkanı açılırken, ABD bütçesine de on milyarlarca dolar katkı sağladı. Ancak halen teknoloji sektörü büyük bir işçi açığına sahip ve bunun kapatılması gerekiyor.

ABD başkanı Obama TechHire adıyla yeni bir hükümet programı başlattıklarını duyurdu. Program ABD vatandaşlarının teknoloji sektöründe iş bulabilmelerini ve yüksek pozisyonlar için eğitilmelerini sağlayacak.

Programda öne çıkan ilk konu tüm teknoloji şirketleri için ortak bir işe alım havuzu oluşturmak. Sektörde yaklaşık 120 bin kişiye ihtiyaç var ve TechHire bu boşluğu doldurmak istiyor. Teknoloji sektöründe çalışmak isteyen vatandaşlar bu havuza başvuracak ve firmalar ihtiyaçlarına göre veritabanlarını inceleyerek başvuranları mülakata çağırabilecek.

İkinci konu ise eğitim ile ilgili. Hükümet sektörün eğitimi ile ilgili 100 milyon dolar bütçe ayrımış durumda. Bu bütçe ile sektörde çalışan ancak yetersiz eğitime sahip kişilere eğitim verilmesi amaçlanıyor. Bunların yanında İngilizcesi zayıf olan kişilere dil eğitimi ve engelli vatandaşlara da uyum eğitimi verilecek.

Son olarak program kapsamında Microsoft, LinkedIn ve Cisco gibi firmalarla işbirliğine giden hükümet ülke çapında yazılım kampları kurulmasını ve vatandaşların bu kamplarda yazılım dillerini öğrenmesini istiyor. Gelecekte teknoloji sektöründe daha fazla iş alanının açılacağı tahmin edilirken, bu kurslar sayesinde vatandaşların büyük avantajlara sahip olacağı düşünülüyor. Özellikle siber güvenlik ve kullanıcı arayüzü geliştirme konusunda yaklaşık olarak 500 bin kişilik bir iş alanı açılacağı ifade ediliyor. ABD'nin geleceğini inşa etme adına önemli bir adım kabul edilen programa benzer süreçlerin ülkemizde de yaşanmasını ümit ediyoruz.

teknolojiye yatırımla gerçekleşir bunlar ne kadar bilir kişi olsada altyapısı yok bu işler için memleketin..

ben devletin başında olsam ilk olarak teknolojiye ağırlık veririm.Tamam yol köprü yapılmasında onun dışında teknolojiye eğilim vemreli.Mesela devlet kendi apple gibi firmaları açarak buralarda yeni icat edilmiş özelliklerde telefonlar,giyilebilir cihazlar vs vs üretir.Hem bu alanda milyonlarca insanı istihdam eder hemde ülke dünya çapğında ürün satıp ekonomi canlanır.Ayrıca ülkenin teknolojisi de o biçim gelişir.Özel sektörün bunu yapmaya gücü yok.Çünkü inanılmaz büyük rakamlarda paralar lazım.Devletin buna gücü yeter.Devlet taşın altına elini koyarsa bu olay yapılır.

Gurbette yasamayip ordan burdan hikayeler okuyup dunyadan haberi olmayanlar anlamaz. Ne olursa olsun ulkemi hic bir seye degismem.

Yatin kalkin sabah sicacik simidinizle cayinizi ictiginize dua edin..

Yazıyı okumadım, Bir hep böyleydik.
Sen bazı şeyleri yanlış biliyorsun demekki.
Hani hep bir geyik muhabbeti vardıya Türkiye ile Batı arasında en az 50 sene fark var diye.
ABD ile en az 100 sene fark var rahat olun o Geyik muhabbeti gerçek.
:cool:

Yazıyı okumadım, Bir hep böyleydik.
Sen bazı şeyleri yanlış biliyorsun demekki.
Hani hep bir geyik muhabbeti vardıya Türkiye ile Batı arasında en az 50 sene fark var diye.
ABD ile en az 100 sene fark var rahat olun o Geyik muhabbeti gerçek.
:cool:

Bir fıkra geldi aklıma

Amerikalılar Süper bir bigisayar yapmış ve test etmeye başlamışlar. Bilgisayara ne sorsalar biliyormuş. Sormuşlar
- 100 yıl sonra Düny'nın hakimi kim olacak
bilgisayar Türkler demiş
Adamlar sinirlenmiş nasıl olur tüm teknolojik aletler bizde istediğimiz zaman aya gidebiliyoruz falan bilgisayarı yaparken bir hat yaptıklarını düşünmüşler parçalamışlar ve daha titiz şekilde bir daha yapmışlar yine sorduklarında bilgisayar yine 100 yıl sonra dünyanın hakimi Trükler olacak demiş.
Yine bir hata yaptık heralde demişler. Yine bilgisayarı parçalamışlar bu sefer dahada titiz olmuşlar yine sorduklarında bilgisayar yine 100 yıl sonra Dünyanın hakimi Türkler olacak demiş. bu sefer nasıl olur dediklerinde
Bilgisayar
- 100 yıl içinde bütün milletler yeni yeni gezegenler keşfedip oralara gidecek dünyada sadece Türkler kalacak demiş :)

Teknoloji oalrak diğer ülkelerden kalır yanımız yok ama destek verilmiyor ve rahat rahat araştırılmaya izin yok

Teknoloji oalrak diğer ülkelerden kalır yanımız yok ama destek verilmiyor ve rahat rahat araştırılmaya izin yok

İşte biz sadece oturduğumuz yerden fıkra okuyoruz.
Sonra teknolojide çok geliştik diye teori üretiyoruz.
Başkda birşey olduğu yok.
:D

varmı iPhone gibi markan? ( iPhone piyasa değeri TR yıllık gelirinin yaklaşık 2 katı kadar )
Varmı Google gibi markan?
Varmı Facebook gibi markan?

Adamların 1 şirketi senin 1 senelik TR çapında kazandığın paradan fazla.

Bizimkiler Konya da bir bilim fuarı açmışlar içinde çokta bilimle alakalı şeyler yok. Her okulda bulunması çocuklarımızı öğretilmesi gereken bilgileri boyayıp cilalamışlar bilim fuarı diye yutturuyorlar :) Birde bilim merkezi diye koca bina yapmışlar ama içi boş.. Yabancılar uzayı incelemek için gözetleme kulesi yapar bizimkilerde Konya Bilim Merkezinde o tarz bir yapı yapmışlar ama sinema izlemek için.. :) Çok acı bir durum ama Amerikadan falan en az 100 yıl gerideyiz.

İşte biz sadece oturduğumuz yerden fıkra okuyoruz.
Sonra teknolojide çok geliştik diye teori üretiyoruz.
Başkda birşey olduğu yok.

varmı iPhone gibi markan? ( iPhone piyasa değeri TR yıllık gelirinin yaklaşık 2 katı kadar )
Varmı Google gibi markan?
Varmı Facebook gibi markan?

Adamların 1 şirketi senin 1 senelik TR çapında kazandığın paradan fazla.

BU AYIPTA BİZE 100 YIL YETER...!!! - Dailymotion video

önlerine engel değilde destek verilse yapacak çok insanımız varda işte

Yollara, adliye saraylarına, marmaraylara harcanılan para, ağır sanayiye, yeni fabrikalara harcansa, hem milletimiz işsiz kalmaz hemde dışa bağımlı olmayız. Kendi teknolojimizi kendimiz üretiriz. Bunları bir mühendis adayı olarak söylüyorum.

2 gündür Elektrik Yok - Facebook-Youtube-Twitter girmiyor.
Bumu teknolojik anlanma Gelişmiş Ülke?
Cidden komik olmayın.

Ben gelişmiş ülkeyiz demedim teknolojik açıdan engel konulmasa destek olunsa diğer ülkeleri yakalamamız 100 yıl bulmaz ama amatör insanlar neler yapıyorlar arada haberlerde görüyoruz o insanaara ve okul okuyan insanlara gerekli destekler verilse diğer ülkeleri yakalamamız 100 yıl bile sürmez bence benim görüşüm bu

konuyu sonucen ya era kapatır ya da kaçak imalathane basan gıdacı gibi kundakçı dalar :) işin sonu oraya gidiyor.

konuyu sonucen ya era kapatır ya da kaçak imalathane basan gıdacı gibi kundakçı dalar :) işin sonu oraya gidiyor.

bende kapatabilirim :) siyasete kaymadan kimseye hakaret edilmediği ikili tartışma olmadığı sürece sorun yok yorumlarınızı bekliyoruz hocam :)

bende kapatabilirim :) siyasete kaymadan kimseye hakaret edilmediği ikili tartışma olmadığı sürece sorun yok yorumlarınızı bekliyoruz hocam :)

kapatma yetkinizin olduğunun farkındayım :) işin sonu siyasete dönecek ve bu tür konuları genelde kapatan iki isim onlar, o sebepten söyledim yoksa sizde pekala kapatabilirsiniz problem yok :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri