Algoritma deneyi

• Kullanıcı Kytepix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Ben de konunun takipçisiyim hocam. Benim de denediğim ve işe yarayan taktiği siz değerli kişilere aktarayım. Bir kanaldaki 'walking tour' videosuna benzer video yapıp başlığı da buna yakın yaparak 1 ay sonunda 1m aboneli kanala konsept aldığım videodan hemen sonra önerilmeye başladım.
Taktik şu;
Beni öneren videoları bulup gizli sekmeden olsun, farklı tarayıcılardan olsun farklı sunuculardan olsun beni öneren videolara girip 1-2 dakika izleyip kendi videoma tıklıyorum. Tabii CTR'yi arttırdığım için ve de videom uzun(70 dakika) olduğu için daha çok önerilmeye başladım. Günlük 15 saat sadece o videoadan geliyor önerilme olarak. Geliştirmelere açığız :)

Harika fikir teşekkürler, peki önerilen a videodan b videoya gelmek için ya a videosunda b videosu önerilmiyorsa bu durumda ne yapılmalı
Yani b videosu bizim videomuz, a videosunda b videosu önerilen olarak gösterilmiyorsa

39bg5w.jpg

Tutan kanal sonradan izlenim çöküyor. Neden yapabilir.

Harika fikir teşekkürler, peki önerilen a videodan b videoya gelmek için ya a videosunda b videosu önerilmiyorsa bu durumda ne yapılmalı
Yani b videosu bizim videomuz, a videosunda b videosu önerilen olarak gösterilmiyorsa

Hocam çıkmamasının sebebi ya önbelleğe kayıtlı olduğu içindir ya da CTR düşük olduğu içindir. Yani gizli sekmede gibi bir kullanıcı girişi olmadan girilirse çıkar. Ama çıkmamasının en büyük sebebi CTR düşük olduğu içindir. Sayfayı 2-3 defa yenileyince gelebiliyor bazen. Bazen de YouTube algoritmasından dolayı senin videonu önerdiği videodan kaldırabiliyor. Bunun için ilk 7 gün çok önemli. İlk 7 gün boyunca önerilenlerde çıkma ihtimali yüksek olduğu için kendi video başlığınıza yakın videoları aratıp sizi öneriyor mu diye bakıp ona göre strateji çizebilirsiniz veya video yayınlandıktan sonra YouTube Stüdyo'dan(Tarayıcı'dan) trafik kaynağı>önerilen videolar kısmından sizi öneren videoları GÖSTERİMLER kısmından bakabilirsiniz. Tabii çok zahmetli bir iş. Bir program yapılması bayağı iyi olur ama bayağı da zor olur yapmak.

Son düzenleme:
Hocam çıkmamasının sebebi ya önbelleğe kayıtlı olduğu içindir ya da CTR düşük olduğu içindir. Yani gizli sekmede gibi bir kullanıcı girişi olmadan girilirse çıkar. Ama çıkmamasının en büyük sebebi CTR düşük olduğu içindir. Sayfayı 2-3 defa yenileyince gelebiliyor bazen. Bazen de YouTube algoritmasından dolayı senin videonu önerdiği videodan kaldırabiliyor. Bunun için ilk 7 gün çok önemli. İlk 7 gün boyunca önerilenlerde çıkma ihtimali yüksek olduğu için kendi video başlığınıza yakın videoları aratıp sizi öneriyor mu diye bakıp ona göre strateji çizebilirsiniz veya video yayınlandıktan sonra YouTube Stüdyo'dan(Tarayıcı'dan) trafik kaynağı>önerilen videolar kısmından sizi öneren videoları GÖSTERİMLER kısmından bakabilirsiniz. Tabii çok zahmetli bir iş. Bir program yapılması bayağı iyi olur ama bayağı da zor olur yapmak.

Ben yazabilirim, ondan sordum

İçeriğe çok bağlı bir durum. Saatte 33k izlenmeye çıkan kanalım, bir saat sonra 1k izlenmeye düşüyor. Aradaki fark 1 saat. Algoritma..

3-4 ay önce bu durumu yaşamıyordum. İzlenim dibi görmesinin bir sebebi olmalı.. Nerede hata yapıyorum. Saatte 500-600 bin izlenim alırdım. Tutan kanal çöküyor şimdi

3-4 ay önce bu durumu yaşamıyordum. İzlenim dibi görmesinin bir sebebi olmalı.. Nerede hata yapıyorum. Saatte 500-600 bin izlenim alırdım. Tutan kanal çöküyor şimdi

Youtube tüm kanallara 1 şans veriyor devamlılık olmayınca yerin dibine gömüyor devamlılık şart koşuyor birde nişinize göre degisebiliyor rakip kanal iyi bir şeyler yapınca gölgesinde kalabiliyor kanal

Youtube tüm kanallara 1 şans veriyor devamlılık olmayınca yerin dibine gömüyor devamlılık şart koşuyor birde nişinize göre degisebiliyor rakip kanal iyi bir şeyler yapınca gölgesinde kalabiliyor kanal

Olasılık çok doğru olabilir. Şimdide bu duruma ne demeli, bıcak gibi izlenim kesilen video tekrardan gözatmaya girmiş.

fWZgtW.png

rybJBD.png

Hocam 1 adet sorum var bu konu hakkında şöyle; 10 gün önce video attım 3 adet sırayla izlendi baya önerildi sonra video atmayı kestim ve pazartesi den itibaren 3 günde 1 seri atacam sizce beni artık önermez mi şansımı kayıp mı ettim ne düşünüyorsunuz?

algoritma ne durumda ya başka bir konuyu ararken bunu gördüm :)

günde 2 özgün video atıyorum. önerilenlerden trafiğim daha az.

varsa yoksa hep göz atma özellikleri. 22K aboneli kanalda 10-12K günlük izlenmeye takılı kaldım. aboneler her ay 2000 civarı artıyor ama izlenme hep 10-12K günlük.

ben bu işi anlamadım..

Nr8mFn.png

Son düzenleme:
günde 2 özgün video atıyorum. önerilenlerden trafiğim daha az.

varsa yoksa hep göz atma özellikleri. 22K aboneli kanalda 10-12K günlük izlenmeye takılı kaldım. aboneler her ay 2000 civarı artıyor ama izlenme hep 10-12K günlük.

ben bu işi anlamadım..

Nr8mFn.png

Gayet güzel ilerliyorsunuz. Önerilenlere daha çok girmeniz için tıklanma oranını ve izlenme süresini daha çok arttırmanız gerekiyor. Ama gözatma etkinliklerini de küçümsemeyin. Abone sayınız arttıkça tıklanma oranınız artacak ama izlenmeleri ortalama %70 yapabilirseniz kanalınız anasayfada önerilmeye başlayacak. Bunlar tamamen varsayımdan ibaret. Elimdeki 100k+ aboneli spam kanaldaki istatistiklere göre yorumluyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri