Aliexpress Yardımlaşma Platormu

fatihcray

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.31saniye.com
Arkadaşlar malum herkes yurt dışından ürün almaya başladı kimileri bilinçli olarak ürün alıyor kimileri bilinçsiz hiç araştırma yapmadan ürün sipariş ediyorlar ürünler gümrükte kaldımı başlıyorlar benim gibi ağlamaya :D her neyse edindiğim tecrübelerimi aktarmak ve benim gibi konu ile alakalı tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını esirgemeyecegi bir platform kurmak istedim ve kurdum da sizce nasıl olmuş devam etmelimiyim yoksa en başında bırakmalımıyım ?

Aliexpress Yardım Platformu

Son düzenleme:
sanki geçen çok mantıklı konu açmış gibi konuşuyorsun

Hayırlı olsun, sitenin footer kısmında ki

"Herkez Kedisi ..." bölümünü ; Herkes Kendisi Sorumludur olarak düzeltirseniz sevinirim

Son düzenleme:
hazır konusu varken sorim :D arkadaşlar aliexpress'den 3 tane ürün aldım geçende bunları nasıl takıp edebılırım neredeler vs gibisinden :D

hazır konusu varken sorim :D arkadaşlar aliexpress'den 3 tane ürün aldım geçende bunları nasıl takıp edebılırım neredeler vs gibisinden :D

Kayıtlı gönderi yaparlarsa Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra PTT gönderi takibinden görebiliyorsun. Takip numarası (tracking number) sadece rakamlardan oluşuyorsa kayıtlı olmuyor takip edemiyorsun PTT'nin getirmesini bekliyorsun. Ama takip numarasında harfler varsa RJ125677CN gibi bunu takip edebiliyorsun TR'ye giriş yaptıktan sonra. Türkiye'ye girene kadar ki bölümü ise yabancı sitelerden takip ediyorsun, onların linkleri sipariş ayrıntılarında yazıyor.

yine bir telefon daha yakalındı hey allahım gerçi çok şükür 3 tanesi geçti 1 tanesi yakalandı

1dWpZY.jpg

Kayıtlı gönderi yaparlarsa Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra PTT gönderi takibinden görebiliyorsun. Takip numarası (tracking number) sadece rakamlardan oluşuyorsa kayıtlı olmuyor takip edemiyorsun PTT'nin getirmesini bekliyorsun. Ama takip numarasında harfler varsa RJ125677CN gibi bunu takip edebiliyorsun TR'ye giriş yaptıktan sonra. Türkiye'ye girene kadar ki bölümü ise yabancı sitelerden takip ediyorsun, onların linkleri sipariş ayrıntılarında yazıyor.

Hocam şimdi baktım böyle gösteriyor " Gonderi yurtdisina sevk edildi " diyor neden acaba ?
goQ2L3.png

Hocam şimdi baktım böyle gösteriyor " Gonderi yurtdisina sevk edildi " diyor neden acaba ?
goQ2L3.png

O bilgiyi giriş yeri Hollanda. Hollanda'da yurtdışına sevkedilmiş yani Türkiye'ye doğru yola çıkmış oluyor :) Ara ara orayı takip et Türkiye'ye giriş yaptığında yine orada yazar.

O bilgiyi giriş yeri Hollanda. Hollanda'da yurtdışına sevkedilmiş yani Türkiye'ye doğru yola çıkmış oluyor :) Ara ara orayı takip et Türkiye'ye giriş yaptığında yine orada yazar.

He hadi inşALLAH :d Eyvallah hocam :)

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION] hocam ben yaka mikrofonu sipariş ettimde sorun çıkmış galiba anlamadım 2 resimde birşeyer diyor pek anlamadım yoldamı geliyormu nolmş acaba :D son tarih orda 7 ayın 13'ü diyor

r9PGzz.png

B2ljBG.png

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION] hocam ben yaka mikrofonu sipariş ettimde sorun çıkmış galiba anlamadım 2 resimde birşeyer diyor pek anlamadım yoldamı geliyormu nolmş acaba :D son tarih orda 7 ayın 13'ü diyor

r9PGzz.png

B2ljBG.png

Kardeşim ikinci resimden pek birşey anlamadım nereden baktın oraya, çok tarzanca yazıyor :)
İlk resimde sorun yok en son gümrük işlemi tamamlanmış falan diyor.

Normalde sonra Shipped by air diyor yani yola çıkmış oluyor ama bazı gönderilerde böyle eksik track bilgisi olabiliyor. Sorun yokturdur muhtemelen

Bu arada daha önce teslim aldığın bir siparişin oldu mu PTT eve kadar getirdi mi gönderiyi. Benim PTT şubesi tembel hiç eve teslimat yapmıyorlar. Arada bir ben gidip kontrol ediyorum. Sende bir kaç gün sonra gidip kontrol et istersen

r9PGzz.png

B2ljBG.png

sen ptt den sorgulamaya devam et hocam.er geç ülkeye girer ve gümrükte bilgisi görünür.

bu takipli kargolar şehrinde tek bir noktadan dağıtımı olabilir.örneğin izmir de sadece bornova da bir merkezden dağılıyor.

ürün ilk önce gümrüğe girer,bir haftaya kadar çıkar.

Kardeşim ikinci resimden pek birşey anlamadım nereden baktın oraya, çok tarzanca yazıyor :)
İlk resimde sorun yok en son gümrük işlemi tamamlanmış falan diyor.

Normalde sonra Shipped by air diyor yani yola çıkmış oluyor ama bazı gönderilerde böyle eksik track bilgisi olabiliyor. Sorun yokturdur muhtemelen

Bu arada daha önce teslim aldığın bir siparişin oldu mu PTT eve kadar getirdi mi gönderiyi. Benim PTT şubesi tembel hiç eve teslimat yapmıyorlar. Arada bir ben gidip kontrol ediyorum. Sende bir kaç gün sonra gidip kontrol et istersen

Hocam ben baktım ptt'ye gelmiş :D cumartesi günü ısrarla gidip aldım adamlar kapatıcakdı la bekleyın gelıcem alıam dıye :D

sen ptt den sorgulamaya devam et hocam.er geç ülkeye girer ve gümrükte bilgisi görünür.

bu takipli kargolar şehrinde tek bir noktadan dağıtımı olabilir.örneğin izmir de sadece bornova da bir merkezden dağılıyor.

ürün ilk önce gümrüğe girer,bir haftaya kadar çıkar.

He anladm hocam eyvallah :)

Hocam ben baktım ptt'ye gelmiş :D cumartesi günü ısrarla gidip aldım adamlar kapatıcakdı la bekleyın gelıcem alıam dıye :D

He anladm hocam eyvallah :)

Valla ben şubat ayından beri heralde 20den fazla ürün aldım neredeyse hepsini kendim gidip aldım şubeden teslim etmiyor bizim şubedeki tembeller. Sadece bir tanesi gelmişti, o da kayıtsız diye eve getirmeden site girişinde posta kutusuna bırakmışlar. Posta kutusu dediğimde açık bir kutu, çoluk çocuk heveslenip merak edip alsa bizim sipariş güm :)

Bu arada bilgin var mı bilmiyorum ama sipariş ayrıntılarında Buyer Protection Time var. O sürenin sonuna gelmeden dispute açarsan paranı iade alabiliyorsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri