Alınacak - Çok Çekirdekli VDS

haydarbestas

Kayıtlı Üye
merhabalar,

bir süredir çeşitli vds hizmetlerini deniyorum fakat istediğim verimi bir türlü alamadım. istediğim basitçe şu: mümkün olduğunca çok çekirdekli, 4-6 gb arası bellekli, 30-50gb civarı (sas ya da ssd) diskli bir sistem. sorun şu ki vds hizmeti veren firmalar genelde çekirdek sayısını yükselttikleri paketlerin ram ve disk kapasitelerini de aynı oranda yükseltiyorlar. benim 6gb dan yüksek ram e ya da 30gb dan fazla disk e ihtiyacım yok.

12 çekirdekli bir sistem almak istesem yanında 64gb ram ve 1tb disk veriyorlar ve 400 lira istiyorlar :) halbuki 12-24 civarı çekirdek, 6gb ram 30gb disk benim için yeterli.

böyle bir sistemi sunabilecek birileri varsa ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim.

merhabalar,

bir süredir çeşitli vds hizmetlerini deniyorum fakat istediğim verimi bir türlü alamadım. istediğim basitçe şu: mümkün olduğunca çok çekirdekli, 4-6 gb arası bellekli, 30-50gb civarı (sas ya da ssd) diskli bir sistem. sorun şu ki vds hizmeti veren firmalar genelde çekirdek sayısını yükselttikleri paketlerin ram ve disk kapasitelerini de aynı oranda yükseltiyorlar. benim 6gb dan yüksek ram e ya da 30gb dan fazla disk e ihtiyacım yok.

12 çekirdekli bir sistem almak istesem yanında 64gb ram ve 1tb disk veriyorlar ve 400 lira istiyorlar :) halbuki 12-24 civarı çekirdek, 6gb ram 30gb disk benim için yeterli.

böyle bir sistemi sunabilecek birileri varsa ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim.
cpu miningmi yapıcaksın hocam :)

Vds satan yerler de ellerindeki sunuculari bolerek vds hazirliyorlar. Ortalama bir sunucuda 12 cekirdek, 64gb ram ve 240gb ssd disk bulundugunu varsayarsak eger size cekirdegin hepsini verdikten sonra disk ve ram'in ellerinde kalmasinin bir mantigi olmadigi icin size bunlari sunuyorlar. Yani size 12 cekirdek 6 gb ram 30 gb ssd disk de verseler 400 liraya verirler, 64gb ram - 240gb disk de verseler 400 liraya verirler. Sonucta ellerinde kalacak disk ve ram'i gidip de baskasina satmazlar.

Vds satan yerler de ellerindeki sunuculari bolerek vds hazirliyorlar. Ortalama bir sunucuda 12 cekirdek, 64gb ram ve 240gb ssd disk bulundugunu varsayarsak eger size cekirdegin hepsini verdikten sonra disk ve ram'in ellerinde kalmasinin bir mantigi olmadigi icin size bunlari sunuyorlar. Yani size 12 cekirdek 6 gb ram 30 gb ssd disk de verseler 400 liraya verirler, 64gb ram - 240gb disk de verseler 400 liraya verirler. Sonucta ellerinde kalacak disk ve ram'i gidip de baskasina satmazlar.

şöyle bir şey yapamazlar mı: bazı paketlerin işlemcisini yüksek tutsunlar bazı paketlerin diskini. neticede herkesin ihtiyacı farklı. bazısı çalışma tarzı itibariyle yüksek disk istiyor, bazısı yüksek işlemci. (64gb ram e kimsenin ihtiyacı olacağını sanmam in-memory database kullanmadıkça :)

---------- Spam Engelliyici 05:39 ---------- Önceki Mesaj 05:37 ----------

cpu miningmi yapıcaksın hocam :)

render yapacam hocam :)

şöyle bir şey yapamazlar mı: bazı paketlerin işlemcisini yüksek tutsunlar bazı paketlerin diskini. neticede herkesin ihtiyacı farklı. bazısı çalışma tarzı itibariyle yüksek disk istiyor, bazısı yüksek işlemci. (64gb ram e kimsenin ihtiyacı olacağını sanmam in-memory database kullanmadıkça :)

saticilarla gorusun hocam, onlarin bilecegi is.

merhabalar,

Merhaba dilerseniz size bu konuda yardımcı olabilirim. İstediğiniz özelliklerde VDS yahut heyper-v Dedicated server hizmeti sağlayabilirim. Dilediğiniz gibi çekirdek sayısı , RAM ve HDD hizmetleri sunabiliriz.12 Çekirdek olarak İntel Xeon E5-2430 v2 işlemcili hizmet sağlayabiliriz.

İletişim için;
web : Http://www.galaxyshell.com

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri