Alkol ve sigaraya %25 oranında ötv zammı geldi

şimdi almanyaya vizesiz gidebiliyor muyuz

edit : konu niye anasayfadan kaldırılmıs ? [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION]

Evet gidebilirsin.
Hatta 10 yıllık çalışma iznide veriyorlar.
Hemen Alman büyükelçiliğine başvurmalısın.
:D

( bu konuda yazılanlar gerçek dışıdır )

Evet gidebilirsin.
Hatta 10 yıllık çalışma iznide veriyorlar.
Hemen Alman büyükelçiliğine başvurmalısın.
:D

( bu konuda yazılanlar gerçek dışıdır )

konuunun tamamı gercek dısı zam gelmed dolarda yükselmiyor nasıl bi kafa yapısı artık nasıl bi mantıksa konuyu anasayfada kaldırdılar resmen sansür uygulanıyor. Arkadaslar saygı deger adminler size ters düsüncede kalıyosak forum girisine acık acık niyeti yazın ona göre bizde buraya takılalım. Tartısmada yok konuda niye böyle bisey yapıldı

konuunun tamamı gercek dısı zam gelmed dolarda yükselmiyor nasıl bi kafa yapısı artık nasıl bi mantıksa konuyu anasayfada kaldırdılar resmen sansür uygulanıyor. Arkadaslar saygı deger adminler size ters düsüncede kalıyosak forum girisine acık acık niyeti yazın ona göre bizde buraya takılalım. Tartısmada yok konuda niye böyle bisey yapıldı

Konu dışı kategorisi ana sayfadan kaldırıldı. Bu konu hala devam ediyor. Sansür yok!

Kola sağlığa çok mu yararlı? Ya da fast food vb.
Onlara da aynı zamları yapsınlar o zaman?

yeterki sen iste, devlet baba durur mu yapıştırmış cevabı. :)
jX5NMD.jpg

yeterki sen iste, devlet baba durur mu yapıştırmış cevabı. :)
jX5NMD.jpg

Demek istediğim madem sağlığa zararlı ürünlere zamları destekleyen arkadaşlar var.
O zaman kolanın da litresini bira gibi 7 lira yapsınlar.
2.5 litre kola, fanta 20 lira olsun mesela, sonuçta sağlığa zararlı.

Sigara, alkol sağlığa zararlı diyip, gün boyu kola içen, bağımlılara sözüm.
Daha erken ölüyorlar haberleri yok.

Inşallah full herseye zam olur yuzde yüz bu millet herseyi hakediyor.asgari ucretinede yapsin bakalim yuzde 25.arkadasin dedigi gibi eskiden bereket vardi bolluk yoktu.simdi tam tersi oldu.turkiyede en cok tuketilenler en pahali durumda.devlet uyanik.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20 lira olsa da kullanacaklar var zerre acımıyorum. (Ailemde erkeklerde sigara içmeyen 2 kisiden biriyim ;) )

Demek istediğim madem sağlığa zararlı ürünlere zamları destekleyen arkadaşlar var.
O zaman kolanın da litresini bira gibi 7 lira yapsınlar.
2.5 litre kola, fanta 20 lira olsun mesela, sonuçta sağlığa zararlı.

Sigara, alkol sağlığa zararlı diyip, gün boyu kola içen, bağımlılara sözüm.
Daha erken ölüyorlar haberleri yok.

Anladım sizi ironi yapmak istedim ben.

Ben içmiyorum içen düşünsün gibi düşünce tarzındaki insanlara laf anlatmak imkansız boşverin. İnsanlar yanlış yere odaklanıyor. Mesele neye zam yapıldığı değil niye zam yapıldığı. Ben alkol sigara kullanmıyorum, arabamda yok. O zaman bunlara gelen zamlar beni ilgilendirmez mi diyeceğim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı. İşte tamda bu düşünceye sahip insanlar yüzünden bu durumdayız. Ayrıca en alakasız şeye gelen zam bile dolaylı olarak tüm halkı etkiliyor bunun farkında değiller. Elalemin memleketinde benzine 2 kuruş zam gelse ortalığı ayağa kaldırıyorlar, zorla geri çekiyor hükümet zammı. Sen önce halkına devlet kademesindeki israfı bitirmeyi geçtim azalttığını hissettir, ondan sonra gariban vatandaştan medet um. Vatandaşına arabayı lüks gören yöneticiler... Böyle olmaz buda biyerde patlar allah sonumuzu hayır etsin.

arabaya benzine zam - maksat trafik azalsın.
içkiye sigaraya zam - maksat insanlar bu zararlı alışkanlıklarından kurtulsun.
yurtdışı menşeili elektroniğe zam - maksat gururla yerli satılsın.
yurtdışı menşeili lastiğe ek gümrük zammı - maksat yerli lastik satılsın.
çalışmayan yeni mezuna gss borcu - maksat çabuk sigortalı bir iş bulsun.
sınavlara zam - maksat öylesine girenleri engelleyip ağaç kesilmesi önlensin.
selam polyanna naber :D

vatandaşı vatandaştan daha çok seviyorlar ya gerçekten hep bizi düşündükleri için

Hocam açıkçası toplumumuzun
Bir Kesimi Cahil - Bunları vaadler ile kandırıyorlar
" " Çakal - Bunları Rant sağlayarak kandırıyorlar
" " Bilgili - Bunları kendi işlerine alarak kandırıyorlar
" " Bunlara Karşı çıkanlar işte devlette bunlara yasladıkça yaslıyor

benim arkadaşım üniden mezun oldu 2 senelik evine dönerken otobüste çok sevgili abileri arıyor. İş için sonuç olarak Halk Eğitim Merkezinde hiç birşey yapmıyor günde 4 saat çalışıyor +2000TL üzeri alıyor. Aldığı Paranın az olduğunu söylüyor.
Ve Bilin Bakalım Hangi Partiye Mensub yani diyeceğim o ki siz ne kadar insanlara anlatmaya çalışırsanız çalışın boşa herkes herşeyin farkında onlar halinden memnun çünkü çıkarları var. Yani Aptal olduklarından değil Çakal olduklarından

Anladım sizi ironi yapmak istedim ben.

Ben içmiyorum içen düşünsün gibi düşünce tarzındaki insanlara laf anlatmak imkansız boşverin. İnsanlar yanlış yere odaklanıyor. Mesele neye zam yapıldığı değil niye zam yapıldığı. Ben alkol sigara kullanmıyorum, arabamda yok. O zaman bunlara gelen zamlar beni ilgilendirmez mi diyeceğim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı. İşte tamda bu düşünceye sahip insanlar yüzünden bu durumdayız. Ayrıca en alakasız şeye gelen zam bile dolaylı olarak tüm halkı etkiliyor bunun farkında değiller. Elalemin memleketinde benzine 2 kuruş zam gelse ortalığı ayağa kaldırıyorlar, zorla geri çekiyor hükümet zammı. Sen önce halkına devlet kademesindeki israfı bitirmeyi geçtim azalttığını hissettir, ondan sonra gariban vatandaştan medet um. Vatandaşına arabayı lüks gören yöneticiler... Böyle olmaz buda biyerde patlar allah sonumuzu hayır etsin.
Eline saglik hocam vok guzel aciklamissin.bi arkadasa dedim zam gelmiş. Gelsin sarip içerim veya kacak alirim diyo. Alkolda bazen iciyorum diyo.yani tr de % 50 si devlet ne yaparsa yapsin herseye kabul diyecek.elestirmek yok.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sizinki de tam almancı söylemi hocam :)

Evet trafikte çok araç var, sebebini de bir Türkiyeli söylemi olarak ben dile getireyim. 18 yaşına yeni basmış yiğenimin tutup kolundan herhangi bir bankaya gitsem 10.000 liraya kadar kefilsiz kredi vermekteler. Yani bu ne demek, gördüğün araç sahiplerinin abartısız %70'i borçlanmayla araç sahibi olmuş kişiler. Türkiye'nin orta ve alt kesiminde neredeyse borcum yok diyecek insan bulunmamakta.

Bu da Türkiye'nin durumu. Sebebi.

Yasin kac bilmem ama, 18 ay -20 derecede askerlik yapmis biri olarak hitap seklini hic begenmedim.

Almanci nedir..? En az senin kadar Türküm ama Almanyaya yerlestim.

Türkiyeli nedir..? Bu bölücü agzidir. Türkiyede yasayan insana Türk denir. Bu bir üst kimliktir, Bununla beraber Türkiye de yasayan diger bütün kimliklere de tabiiki saygimiz vardir, Onlarda bizim kardesimiz ve en az bizim kadar onlarda bu vatanin sahipleridir. Senin söylemin tarihi olmayan milletler icin gecerlidir. Örnegin; Amerikali,Kanadali,Avusturalyali vs vs... Ama bir almana almanyali,fransiza fransali denmez.Türke Türkiyeli denemeyecegi gibi.

Yasin kac bilmem ama, 18 ay -20 derecede askerlik yapmis biri olarak hitap seklini hic begenmedim.

Almanci nedir..? En az senin kadar Türküm ama Almanyaya yerlestim.

Türkiyeli nedir..? Bu bölücü agzidir. Türkiyede yasayan insana Türk denir. Bu bir üst kimliktir, Bununla beraber Türkiye de yasayan diger bütün kimliklere de tabiiki saygimiz vardir, Onlarda bizim kardesimiz ve en az bizim kadar onlarda bu vatanin sahipleridir. Senin söylemin tarihi olmayan milletler icin gecerlidir. Örnegin; Amerikali,Kanadali,Avusturalyali vs vs... Ama bir almana almanyali,fransiza fransali denmez.Türke Türkiyeli denemeyecegi gibi.

Yaşımı bilmenize ilk paragrafınızda gerek vardı, ikinci paragrafta gerek olmadığını görmekteyim. Bu mesajı atmama bile gerek yok ama neyse. Türkiyeli terimini kullanmamın sebebi -Türküm deseydim, ne yani biz Türk değil miyiz- cevabını alacağımı tahmin etmekti. Türkiyeliyim dememin Türkiyede yaşıyorumdan farklı bir anlamı yok.

Almancı dememe kırıldığınız için de üzgünüm, yaş akdi muhabbetine girmeseydiniz bunu sizinle uzun uzun tartışmak isterdim ama artık bu söyleminizden sonra ona da gerek olmadığını görüyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri