Almancı

faruukx

Kayıtlı Üye
Selamlar 2 gün önce benden 1 yaş büyük kuzenim markette çalışarak range rover sport almış yanımıza geldi nasıl aldın diye sordum 7k euroya almış fiyata bakın araba 2007 model ama duruşu çok farklı ve insanların baktıgı bir araba bende gitmeye karar verdim umarım gidebilirim insan şaşırıyor gerçekten nasıl imkanları var avrupadaki insanların :(

Sandığın kadar kolay olmadığını gittiğinde anlarsın

Selamlar 2 gün önce benden 1 yaş büyük kuzenim markette çalışarak range rover sport almış yanımıza geldi nasıl aldın diye sordum 7k euroya almış fiyata bakın araba 2007 model ama duruşu çok farklı ve insanların baktıgı bir araba bende gitmeye karar verdim umarım gidebilirim insan şaşırıyor gerçekten nasıl imkanları var avrupadaki insanların :(

100 € araba alan biliyorum 600 tl ye düşün :) Fiyatlar normal abd dede öyle. 20 bin$ güzel araç alırsın.

Umarım gidersin. Türk mahalleleri var. Emekli olunca dönersen de senden kralı yok.

çocuklar eşim alman vatandaşı imkanımda var ama 32 yasından sonra bana zor gelir
dil ögrenırım ama gurbette yapamam :)

almanyada calısma saatleri iyi ama asla 1 işle para bırıktıremezsin en az 2 işte çalışman gerek

ALMANCI kelimesini doğru bulmuyorum. Gidersen sana ALMANCI dediklerinde neden doğru bulmadığımı anlarsın hocam.

Almanyadakiler Türkiyeye dönme derdinde Türkiyedekiler Almanyaya gitmeye calisiyor :D

Almanya yada Diğer Avrupa ülkelerinden emekli olan yaşlı amcalar o yüzden Türkiye'den çok memnunlar sanırım!! ve En Kral tarafıda zaten emekli olup Türkiye'de yaşamak!.

Umarım gidersin. Türk mahalleleri var. Emekli olunca dönersen de senden kralı yok.

---------- Spam Engelliyici 19:32 ---------- Önceki Mesaj 19:31 ----------

Emekli olup gelmeye çalışanlar ile orada hiç bir baltaya sap olamamış haylazlardan bahsediyorsun! :)

Almanyadakiler Türkiyeye dönme derdinde Türkiyedekiler Almanyaya gitmeye calisiyor :D

Göç yasası kapsamında en az, önlisans mezunu isen gidebilirsin hocam. Gitmeden tabi cebine ortalama 4bin euro koyman lazım 6 ay iş bulma sürede sana yetecek kadar. Biraz almanca öğren ve elinde oldukça türklerle takılma orada bir süreden sonra "toprak toprağı gurbette bipler" sözünün hakkını veriyorlar ( gitmedim ama çok fazla akrabam var orada). Şuan çok fazla teknik eleman ihtiyacı var Almanyanın ve özellikle mühendis ihtiyacı gelecekte çok fazla olacak.

Kararından vazgeçme bir an önce git hocam.

Göç yasası kapsamında en az, önlisans mezunu isen gidebilirsin hocam. Gitmeden tabi cebine ortalama 4bin euro koyman lazım 6 ay iş bulma sürede sana yetecek kadar. Biraz almanca öğren ve elinde oldukça türklerle takılma orada bir süreden sonra "toprak toprağı gurbette bipler" sözünün hakkını veriyorlar ( gitmedim ama çok fazla akrabam var orada). Şuan çok fazla teknik eleman ihtiyacı var Almanyanın ve özellikle mühendis ihtiyacı gelecekte çok fazla olacak.

Kararından vazgeçme bir an önce git hocam.

Makine mühendisi arkadaşım gitti, asla kendine uygun bi iş bulamadı. Kaldı ki askeri firmada stajı var, referansı var. İyi derecede ingilizcesi var, ama iş olayları ve sana verdikleri parayla geçinme pek de kolay olmuyormuş.

Makine mühendisi arkadaşım gitti, asla kendine uygun bi iş bulamadı. Kaldı ki askeri firmada stajı var, referansı var. İyi derecede ingilizcesi var, ama iş olayları ve sana verdikleri parayla geçinme pek de kolay olmuyormuş.

Mülteci muamelesi gösteriyorlar işte. Demekki almanlarda çıkarcı olmaya başlamış :confused:

Yorumlar için çok sağolun geçinme konuna gelirsek geçinmek aslında kolay kuzenim birçok TÜRK var burada ve devletin verdigi aylıkla geçiniyor çalışmak istemiyor diyor onlar sonrada Türkiyeye gelince para kazanamıyoruz diyorlar dedi yani çalışırsan iş var para var 1 ayda 20 gün çalışıyorsun ve aylık ortalama 1300 - 1600 euro alıyorsun umarım giderim isteyen varsa işallah oda gider.

çocuklar eşim alman vatandaşı imkanımda var ama 32 yasından sonra bana zor gelir

almanyada calısma saatleri iyi ama asla 1 işle para bırıktıremezsin en az 2 işte çalışman gerek

Bence git abi cocuklarını avrupada okut burada herşey zor üniverste sınavı zordu bana göre almanyada 3 çeşit lise var sınavda yook 40 yaşlarında dönersin para sıkıntın olmaz :D tabi benim düşüncem bu abi herşey gönlünce olsun. :D

sadece almanyada degil bütün avrupada geçerli bu.

Yıllardır aynı geyikler.
Almancı akrabası, yakını, dostu olan herkese hep aynı YALANLARI söylerler.

Almanya çok sıkıcı, sıradan.
Meyveyi taneylen alıyoz. ( yılların eskitemediği tek yalan )
Zor geçiniyoruz. ( yalan )
İçi seni, dışı beni yakar. ( yalan )
Vatan hasreti çekiyoruz. ( yalan )
Almanya'da bu yollar yok. ( yalan )
Almanlar, Türkleri hep eziyor, Hans şöyle Hans böyle. ( yalan )

Bunlar klasik ALMANCI yalanlarıdır ve TÜRKLERDE bunlara inanır.
:D

Forumda bile okuyunca nelere inanıldığını görmek üzücü.
İnternet diye birşey var bilgi çağındayız.
Hiçbirşey okumazsanız bile Youtube'u açıp video izleyin.
Adamların en düşük maaşlı çalışanı bile MERCEDES alabiliyor.
Sen anca patronda ve vekillerde makam aracı olarak görüyorsun bu aracı.

Bu Almancılara bırak gel ALMANYAYI dediğin zamanda hemen DANSÖZ gibi kıvırırlar.
Ya düzeni orda kurduk bir kere, işte iş güç orda, çocuk orda vs.
Gel kardeşim madem ALMANYA kötü gel memleketinde yaşa mis gibi.
Ama yok olmaz.
Klasik ALMANCI ikiyüzlülüğü.

Adamlar EURO alıp memleketlerine 8 KATLI apartman dikerler ama sorsan ALMANYA kötü.
He kötü he.

Daha çok şey yazılırda bu kadar yeterli.
Unutmadan birde;
Almanya bizi kıskanıyor.
:cool:

maddiyata girmeyeceğim almanyayida bilmem ama avrupadaki büyüyen türklerin %90 cahil'dir nedeni şu okula gitmezler, almanya gerçi bu durumu biraz aşti kendini ama yinede avrupa toplumuna entegre olmazlar olmak istemezler, türkiye ye de ayak uyduramazlar, sizler yine türkiyede okullara gidiyorsunuz, biz kültür olarak inanin çok iyi yerdeyiz bunu yurt dişina ciktiginizda anliyorsunuz, arabalarin ucuz olmasina aldanmayin, tamiri avrupada çok pahali olabiliyor, en azindan ben fransada bmw tamir saat ücreti 100 eurodur bazen tamirler araba fiyatini geçebilir. siz almancilarin 2 ay gelip hava atmasina bakmayin yaşantiyi gördüğünüzde anlicaksiniz ne kadar güzel bi ülkemiz olduğunu, ekonomik olarak ilerlemiş olabilir ama bunun yaninda kaybedeceklerinizide göz önüne alin, arkadaşinda dedigi gibi almancilar tr dönmeye calisiyor, trdekiler de yurt dişina cikmaya calisiyor, aslinda soru şu neden türkiyede büyük bir beyin göcü var? neden araba fiyatlari bu derece pahali? neden yerli araba üretilmiyor? veya neden üretilmez ? cevabi kolay aslinda bmw bir araba üretir buna lastik jant direksiyon motor vs vs bir ton mazeme kullanir sana 20bin euroya ülkene satar senin ülken alir buna ÖTV diye bir vergi getirir 20bin euro olan araba olur 30bin sora MTV vergisi bilmem ne vergisi yillik vergi vs derken 20bin euro maliyeti olan araba sana gelir 40-50bin euroya tr de satilir, şimdi devlet napti? 20 bin aldigi arabadan %100 kar etti bmw gibi ne lastik ne jant ne motor kullanmiş oldu yani fabrika kurmadan fabrikadan çok kazanmiş oldu kisaca yazmaya calistim bu nedenledir ki türkiye tank uçak vs üretebilir ama yerli araba asla üretmez istese tabiki üretir ama fabrika kurmadan %100 kar cevirmiş sistem artik üretmez ta ki halk uyanana kadar. araba almak istedigin için kisaca aciklamaya calistim bu diğer sektörler içinde geçerlidir. çözüm mü? okumak sürekli okumak ilerlemek bilimi ilimi yaymak araştirmak sessiz kalmamak.

Yıllardır aynı geyikler.
Almancı akrabası, yakını, dostu olan herkese hep aynı YALANLARI söylerler.

Almanya çok sıkıcı, sıradan.
Meyveyi taneylen alıyoz. ( yılların eskitemediği tek yalan )
Zor geçiniyoruz. ( yalan )
İçi seni, dışı beni yakar. ( yalan )
Vatan hasreti çekiyoruz. ( yalan )
Almanya'da bu yollar yok. ( yalan )
Almanlar, Türkleri hep eziyor, Hans şöyle Hans böyle. ( yalan )

Bunlar klasik ALMANCI yalanlarıdır ve TÜRKLERDE bunlara inanır.

Forumda bile okuyunca nelere inanıldığını görmek üzücü.
İnternet diye birşey var bilgi çağındayız.
Hiçbirşey okumazsanız bile Youtube'u açıp video izleyin.
Adamların en düşük maaşlı çalışanı bile MERCEDES alabiliyor.
Sen anca patronda ve vekillerde makam aracı olarak görüyorsun bu aracı.

Bu Almancılara bırak gel ALMANYAYI dediğin zamanda hemen DANSÖZ gibi kıvırırlar.
Ya düzeni orda kurduk bir kere, işte iş güç orda, çocuk orda vs.
Gel kardeşim madem ALMANYA kötü gel memleketinde yaşa mis gibi.
Ama yok olmaz.
Klasik ALMANCI ikiyüzlülüğü.

Adamlar EURO alıp memleketlerine 8 KATLI apartman dikerler ama sorsan ALMANYA kötü.
He kötü he.

Daha çok şey yazılırda bu kadar yeterli.
Unutmadan birde;
Almanya bizi kıskanıyor.
:cool:

+ hepsinin binası var memleketinde bir tane başarılı projesi olan yok en fazla restaurant zinciri işte beyin göçü ile işçi göçünün en büyük farkı.

Avrupa işçi göçü ABD beyin göçüdür. Olaya vizyon olarak bakmak bile yeterli.

Emekli olanı 1700 euro maaş alıyor Türkiye de kaç kişi o ekonomik koşula sahip hele emekli olup. 3 ay kışı atlatır gelirler ülkeye yazın yaylaya geri kalanda Merkez de takılırlar. İşsizlik maaşı alanı ise alır 900 euro işsizlik maaşını gelir 6 ay ülkede yaşar devlet memuru gibi.

Avrupa sosyal haklarda ileri olduğu için bizim Türkler anca sömürüp, gurbet zor derler aynı hikaye. İmkan varsa ve gençseniz ABD tercih edin. Çalışmaktan eriniyorsanız Avrupayı.

Bu iki kıta için karşılaşacağınız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları iki ayrı farklı dünya gibidir.

Almanya yada Diğer Avrupa ülkelerinden emekli olan yaşlı amcalar o yüzden Türkiye'den çok memnunlar sanırım!! ve En Kral tarafıda zaten emekli olup Türkiye'de yaşamak!.

---------- Spam Engelliyici 19:32 ---------- Önceki Mesaj 19:31 ----------

Emekli olup gelmeye çalışanlar ile orada hiç bir baltaya sap olamamış haylazlardan bahsediyorsun! :)

Bu konu cok tartisilir durumu cok iyi olupta Tr dönmek isteyen de cok var. Adam mesela diyor ben paramla Türkiye'de hizmet alabiliyorum. Almanyada fazla para versen bile isini dogru düzgün yapmayan, geciktiren cok sektör var. Herkesin derdi baska ama memnuniyetsizlik genel olarak var. Ben hic dönemem Türkiyede nasil yasicam sifirdan baslamak cok zor diyenlerde var. Bence insanlarinlarin karakterlerine göre farklilik gösteriyor.

Teyzem ve kocası almnyadn emekliler, tahminim 4.000 euro gibi toplam maaşları var.
Alanyada krallar gibi yaşıyorlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri