1# Neuer'i izlerken zevk aldım resmen, ayağı yerine kol gücünü kullanıp topu orta sahaya yollaması da bir ayrı güzel özellik, nokta pası yapıyor resmen bu şekilde. Bir Oliver Kahn kadar olmasa da hayranlık duyduğum ilk sıradaki oyuncu. Maçın Pen6'lara kalmasından yanaydım açıkcası sırf onu izleyebilmek ve daha da yükseldiğini görebilmek için.
13# Müller, adam faul yapıyor gülüyor, faul'e maruz kalıyor yere düşüyor yine gülüyor. Hep pozitif enerjiye sahip bir oyuncu saha içinde.
8# Mesut, bu oyuncu üzerine 2 çeşit bakış açısı var. Futbol zekasına sahip olan izleyiciler, ve sadece bunu spordan ve gol atmaktan ibaret gören futbol izleyicileri. Açıkcası bence Mesut takımdaki görev dağılımında büyük rol oynadı, bir bilgisayarın işlemcisi ne işe yarıyorsa Mesut'un da görevi saha içerisinde bu idi bence. Sürekli yön verdi takıma geniş görüş özelliği ile, çoğu futbolcu en fazla 1-2 adam ilerisini görebilir ama Mesut yeri geldi kör noktalara topu yönlendirerek saldırı veya oyun kurma yönünü değiştirdi. Gol atabilecek potansiyele sahip oyuncuları besledi de diyebiliriz özetle. Futbola sadece yüzeysel ilgisi olanlar için kötü performans olarak görünmesi gayet normal, çünkü onlar için iyi oynamak demek ya gol atmaktır ya asist yapmaktır. Geriye kalan 9 oyuncunun emeğini görmezden gelirler.
Alman milli takımının omurgasını Bayern Münih oluşturuyordu, diğer takımlardan gelen birkaç oyuncu ile de kaburgalar oluşturuldu. Örneğin Türkiye'nin 2002'de aldığı başarının ardında da omurgası Galatasaraydan oluşmuş bir takım vardı. Galatasarayın o yakın tarihlerde aldığı diğer başarıları da göz önünde bulundurursak mantığı anlamış olursunuz umarım.
Son olarak eklemek istediğim şey, Almanya'da altyapıdan yetiştirilen her futbolcu bir taktisyen özelliğne sahiptir. Bunu 6-15 yaşları arasında B.Münih altyapısında oynamış biri olarak söylüyorum.
Yeri geldiğinde Teknik Direktörün müdahalesi olmadan oyuncular gerekli kompozisyonu oyun içerisinde anlık olarak kurgulayabilir ve değiştirebilirler.
Hak eden kazandı.