Altın hakkında bilgisi olan var mı?

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Kenarda birikmiş param var. Onu değerlendirmek istiyorum. Malum, geçen seneye göre altın fiyatları çok yükseldi. Ben de kışın altın alıp, yaz geldiğinde satmak istiyorum. Param boşta durmasın, en azından az da olsa değer katsın kendisine diyorum.

Tecrübesi olan biri varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir de şunu sormak istiyorum: altını kuyumculardan alıp satmak mı daha mantıklı yoksa bankaların altın alıp satım kısmından mı? Hangisinde daha az kayıp olur satarken? Veya alırken hangisi daha avantajlı oluyor sizce?

Teşekkürler.

altın almak şu zamanda yapabileceğin en mantıklı şey.
kuyumcudan yada bankadan alıp satmak arasında çok fark yok gibi. bankada fazla fiyat farkı oynamıyor ama vergi alıyor. kuyumcular vergi almıyor ama bankadan 10 lira yükseğe satabiliyolar. kendin bir göz at piyasaya.

Kuyumcudan daha ucuza alabilirsin ama evde yastık altında çalınır mı derdi olur

Banka daha pahalı alır-satar ama çaldılar felan derdi olmaz.Ayrıca unutma altın uzun vadeli kazandırır yani dolar gibi dakikada inip çıkmaz.

altın almak şu zamanda yapabileceğin en mantıklı şey.
kuyumcudan yada bankadan alıp satmak arasında çok fark yok gibi. bankada fazla fiyat farkı oynamıyor ama vergi alıyor. kuyumcular vergi almıyor ama bankadan 10 lira yükseğe satabiliyolar. kendin bir göz at piyasaya.

evet hocam ben de öyle düşünüyorum. altından zarar eden hiç duymadım. gerçi bende bu şans varken ilk ben olabilirim :D teşekkür ederim hocam.

Kuyumcudan daha ucuza alabilirsin ama evde yastık altında çalınır mı derdi olur

Banka daha pahalı alır-satar ama çaldılar felan derdi olmaz.Ayrıca unutma altın uzun vadeli kazandırır yani dolar gibi dakikada inip çıkmaz.

O zaman her kuyumcudan fiyat alayım ben. Haklısınız hocam da ben dikkat ederim ona ya, problem olmaz inşallah. Evet hocam zaten uzun vadede düşünüyorum ben de. En az 6-7 ay unutucam altını yani.

Gramın avantajı bozulunca makası az mesela 475 gramdan 472 satılırken 780 çeyrekten 765 gibi düşün.

o zaman 10 gram alsam mesela daha karlı olur gibi?

Katılım bankalarının alış satış kuru düşük olur. Miktar büyükse özel oranlar verirler. Yatırım için en uygunu gram olur. Alış satış sırasında makas düşük olur. Kuyumcu yerine banka tercih ederseniz sahte altın yada çalınma vb. sorunlar yaşamazsınız. Al sat değil de al yat iyi bir tercih olabilir.

Geleneksel yatırım aracımız olan altın, yıllardır değişmeyen bir motto ile yatırımlara konu olmaktadır. Yani “altın her zaman kazandırır” düşüncesi ile hareket ediyoruz ve birikimlerimizi enflasyon riskinden koruyarak değerlendiriyoruz. Altının sahip olduğu özellikler bize bu imkanları sunuyor. Bu nedenle yıllardır yastık altı denen şekillerde saklıyoruz. Altın alım ve satımı yapabilmek için doğru alanları tercih etmelisiniz. Bende buradan altın fiyatlarını anlık olarak takip ediyorum..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri