Amerika'da Müslümanlar Seviliyor mu ?

5.14 de zenciye güldüm

Son düzenleme:
tam anlamıyla harikaydı kardeşim ALLAH RAZI olsun paylaştığın için

Herkes Karakteriyle Yargılanır.. Bağlı Oldukları Toplulukla Değil..

Çok Güzel Söylemiş Ya La :D

Ağlayasım Geldi..

Şimdiye kadar İslam konulu ABD de yapılmış bir çok röportaj izledim ve televizyon olsun sosyal medya olsun birçok yerde gördüğüm konuşmalar ve tartışmalar, tam bu videonun aksine islam kelimesinden tiksindiklerini bariz bir şekilde gösterdi bana.Hatta onlara göre bütün Müslümanlar öldürülmelidir.İstisnalar olsada genel görüş böyledir.O yüzden videoyu yapan şahıs Müslümanlar adına "biz sizin canınızı yakmak istemiyoruz,size saygı duyuyoruz"yazmış.Bense Amerikalılara asla saygı duymuyorum.Irak,Afganistan ve birçok yerde masum insanlara nasıl zulm ettilerse aynılarını onlarında yaşamasını istiyorum.

Şimdiye kadar İslam konulu ABD de yapılmış bir çok röportaj izledim ve televizyon olsun sosyal medya olsun birçok yerde gördüğüm konuşmalar ve tartışmalar, tam bu videonun aksine islam kelimesinden tiksindiklerini bariz bir şekilde gösterdi bana.Hatta onlara göre bütün Müslümanlar öldürülmelidir.İstisnalar olsada genel görüş böyledir.O yüzden videoyu yapan şahıs Müslümanlar adına "biz sizin canınızı yakmak istemiyoruz,size saygı duyuyoruz"yazmış.Bense Amerikalılara asla saygı duymuyorum.Irak,Afganistan ve birçok yerde masum insanlara nasıl zulm ettilerse aynılarını onlarında yaşamasını istiyorum.

Amerika hükümetine saygı duyma. insanlarına saygı duymak zorundasın!

İşte Abd'de ki müslümanlardan nefret eden kesim sizin zihniyetiniz de. Genelleyici, ırkçı, tümden gelimi ilke edinmişsiniz.
O adam da açıyor kanalları izliyor. Müslümanların yaptıklarına bakıyor bir bakıyor Mısır'da iç savaş bakıyor Suriye iç savaş. Hepsi birbirini yiyor. Herkes birbirini öldürüyor. 11 Eylül saldırıları var birde. Sonra sen bakıyorsun onlara açık saçık giyinen kadınlar, müslümanlara yapılan zulümler vs. sende onlardan nefret ediyorsun. Onlar da sana bakıp senden nefret ediyor. Şimdi genel insanların yaptığını bireysele dökünce sende yobaz gözükürsün onların gözünde. Onlarda senin gözünde katil. İkinizde aynısınız gözümde.

Onlarda tüm müslümanlar bizden nefret ediyor diye düşünüyor, aynı sizin gibi hiç merak etmeyin. Sizin pencerenizden onlarda bakıyor. (Ama olması gereken bu saçma ön yargıları yenmek ve ona göre hareket etmek)
Siz genellemelerinize devam edin. Bir insanı Abd'li diye Hristiyan, Yahudi diye ayrıştırın.

Eğer bir Abd'li gördüğünüzde direk ona nefret besliyorsanız o duyunca yanlış olduğunu düşündüğünüz ırkçılığın temelleri sizde atılıyor demektir.
İnan şuradaki ateist insanları şu arap dünyasında ki ortalığı karıştıran müslümanlara tercih ederim.

Tahmınımce sadece seven kısmı koymuşlar videoya :D

sana çok katılıyorum . Amerikanın bazı eyaletlerinde sırf cami yaptırdıkları için profesorleri sürekli dövüyorlarmış camiyi bi kaç kere yıkmaya falan kalkmışlar her ayda davaları var yani bu sadece 1 eyalette değil genelde böyle hatta ordaki insanlar cihadı getiriceklerini ve obamayi düşürüceklerini söylüyorlar ve istemiyorlar dün trt de belgeseli vardı izleyen bilir

Şimdiye kadar İslam konulu ABD de yapılmış bir çok röportaj izledim ve televizyon olsun sosyal medya olsun birçok yerde gördüğüm konuşmalar ve tartışmalar, tam bu videonun aksine islam kelimesinden tiksindiklerini bariz bir şekilde gösterdi bana

Merhaba;
bu izlediğin videodan birtanesini atarmısın çok merak ettim?

Amerika hükümetine saygı duyma. insanlarına saygı duymak zorundasın!

Tabikide saygı duymak zorunda değilim neden olayım ki ? Olayı siyasi bir tartışmaya çekmem istemem ama ABD ordusu Müslümanlara kan kustururken Amerikalıların çoğu bu olayları bayram havasında kutlayıp sokaklarda partiler veriyolardı.Bazı muhalifler karşı çıksada sayıları çok azdı.Yani bu konuda kendi hükümetlerini kınayanlara saygım sonsuz ancak bundan zevk alanlara ki çoğu öyleydi onlara saygı falan duyamam.

İşte Abd'de ki müslümanlardan nefret eden kesim sizin zihniyetiniz de. Genelleyici, ırkçı, tümden gelimi ilke edinmişsiniz.
O adam da açıyor kanalları izliyor. Müslümanların yaptıklarına bakıyor bir bakıyor Mısır'da iç savaş bakıyor Suriye iç savaş. Hepsi birbirini yiyor. Herkes birbirini öldürüyor. 11 Eylül saldırıları var birde. Sonra sen bakıyorsun onlara açık saçık giyinen kadınlar, müslümanlara yapılan zulümler vs. sende onlardan nefret ediyorsun. Onlar da sana bakıp senden nefret ediyor. Şimdi genel insanların yaptığını bireysele dökünce sende yobaz gözükürsün onların gözünde. Onlarda senin gözünde katil. İkinizde aynısınız gözümde.

Onlarda tüm müslümanlar bizden nefret ediyor diye düşünüyor, aynı sizin gibi hiç merak etmeyin. Sizin pencerenizden onlarda bakıyor. (Ama olması gereken bu saçma ön yargıları yenmek ve ona göre hareket etmek)
Siz genellemelerinize devam edin. Bir insanı Abd'li diye Hristiyan, Yahudi diye ayrıştırın.

Eğer bir Abd'li gördüğünüzde direk ona nefret besliyorsanız o duyunca yanlış olduğunu düşündüğünüz ırkçılığın temelleri sizde atılıyor demektir.
İnan şuradaki ateist insanları şu arap dünyasında ki ortalığı karıştıran müslümanlara tercih ederim.

Hocam ben Hristiyan,yahudi diye ayırmıyorum.Ben abd den bahsediyorum.Senin tanımlamalarınada girmeyi haketmiyorum çünkü kalkıp alakası olmayan brazilyadaki insanları yargılamıyorum.Bir sebebi var ki Abd halkına saygı duymuyorum onuda yukarıda açıkladım.

Tabikide saygı duymak zorunda değilim neden olayım ki ? Olayı siyasi bir tartışmaya çekmem istemem ama ABD ordusu Müslümanlara kan kustururken Amerikalıların çoğu bu olayları bayram havasında kutlayıp sokaklarda partiler veriyolardı.Bazı muhalifler karşı çıksada sayıları çok azdı.Yani bu konuda kendi hükümetlerini kınayanlara saygım sonsuz ancak bundan zevk alanlara ki çoğu öyleydi onlara saygı falan duyamam.

Hocam ben Hristiyan,yahudi diye ayırmıyorum.Ben abd den bahsediyorum.Senin tanımlamalarınada girmeyi haketmiyorum çünkü kalkıp alakası olmayan brazilyadaki insanları yargılamıyorum.Bir sebebi var ki Abd halkına saygı duymuyorum onuda yukarıda açıkladım.

Buradakiler Abd halkı değil mi ? O ateist,hristiyan adam dünyada ki müslümanlara karşı çoğu müslümandan daha ılımlı daha ön yargısız yaklaşıyor.
Ben eminim Türkiye'de ki çoğu insan bu videoda ki gösterilen Amerikalılar kadar müslümanları ve arapları sevmiyor veya ön yargısız yaklaşmıyor.
Hele arapların müslümanları dünyaya tanıtış şekli savaş ve kandan ileriye gidememiştir.
Abd ordusu, İsrail ordusu olan savaşlar Abd halkına kin beslememizi mi gerektirir. 11 Eylül saldırıları ile kendi ülkesinde ki insanları öldürenler müslümanlara mı saygı gösterecekti. O yöneten kişilerle alakalı.

Son düzenleme:

müslümanın müslümana yaptıgı eziyeti inan ne hristiyan ne yahudi ne budist yapabilir.Ben 9 yaşımdan beri amerikada yaşıyorum amerikan toplumunun genelinde senin roportajlarda izledigin gibi bir durum yok.Her toplumun içinde radikal düüşünceye sahip insanlar var müslümanlarda nasıl radikal akımlar varsa amerikadada radikal dini gruplar var.evet onlar islamdan nefret ediyolar.küçük bir azınlık ama her bakımdan çok güçlüler ve bu gucu kullanıp toplumu etkilemeye kendi düşüncelerine uygun olarak toplumu dizayn etmeye çalışıyolar.Şunuda söyliyeyimki islama bakış açısıyla, müslümana bakış açısı farklı şeyler.bu amerikadada boyle. islama kotu bakmayan ama muslumanlar hakkında olumsuz dusunen daha çok insan var.ama bunda haklılar cunku musluman oldugunu soleyen insanların yaptıklarına bakınca muslumanları sevmek hiç mümkün değil.en büyük sorunda bu.

Ben amerika'da doğmuş ve büyümüş birisi olsam belki ben de sevmeyebilirdim müslümanları. Sebepleri de açık zaten. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ki biz neyi tartisiyoruz adamlar bunları bile aşmış hala eşitiz diyorlar. Amerika büyük ülke. Özellikle insanlarıyla.

Güzel video, ben müslümanlığı doğru tanıttığımıza inanmıyorum örnek vermek gerekirse bknz: İran. Tepki gösterenlere az da olsa hak vermiyor değilim o yüzden herkesin dini kendine önemli olan kişinin karakteri

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri