Android Oyun yazsak Tutarmı

crazy3

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.filmhdizleindir.com
arkadaşlar abime flappy birds gösterdim dedi kodlamasını felan yaparım dedi görünütüyüde yaparım dedi ama tutmaz diyor ama ben yaptıracam acaba nasıl iyi hit alırki acaba

şu günde 50.000 dolar davasından sonra eminim yazılımcıların bir çoğu androide yönelecek :D

nedense Flappy Bird tuttuktan sonra bu tür konuları çok görmeye başladım, angry birds patladığında da görmüştüm ama konu açanların hepsi projelerini yalan etti, paran varsa her türlü tutar sen paradan haber ver.

İlla paraya gerek yok ben flappy birds'ü yazan adamın da reklam felan verdiğini düşünmüyorum ayrıca zaten oyun çok gelişmiş bir oyun değil ekip masrafın da olmaz önemli olan android uygulama yazabilmek gerisi çok da önemli değil.

Uygulamanı yap bir kaç facebook sayfasında twitter sayfasında sözlüklerde reklamını yap sonrası uygulamaya kalır eğer tutulacak bir uygulamaysa tutulur

bir android oyun yazmak için tam olarak hangi dilleri bilmek gerekiyor java hariç?

bir android oyun yazmak için tam olarak hangi dilleri bilmek gerekiyor java hariç?

programlaması için java diline hakim olman gerekiyor sadece o da yetmez oyun programla ile de epey bi uğraşman gerekiyor bunları halledersen gel grafikleri de ben yapıcam :D

İlla paraya gerek yok ben flappy birds'ü yazan adamın da reklam felan verdiğini düşünmüyorum ayrıca zaten oyun çok gelişmiş bir oyun değil ekip masrafın da olmaz önemli olan android uygulama yazabilmek gerisi çok da önemli değil.

Aynen oyle hocam oyunu oynarken gecemedigim icin sinir oluyorum biryandan da arka plani gorunce guluyorum...Ayrica oyunun boyutu 800kb bencede hersey para degil.Onli oyun oynuyirsaniz studio tarafindan yapilir genellikle,gidin studiosuna boyle boyle konusun anlasin,onlar icin basit birsey veya egitimini alin studiolara developer basvurusu yapin :) hocam diyeceksiniz boyle konusuyosunuz siz yapin,zamaninda sobee studiosa girmistim fakat bilmiyordum ozamanlar bu isleri pek gelmedi aklima,profesyonel arkadaslar bos zamanlarinda yapacak birsey bulamiyor,yapiyorlar :)

Aynen oyle hocam oyunu oynarken gecemedigim icin sinir oluyorum biryandan da arka plani gorunce guluyorum...Ayrica oyunun boyutu 800kb bencede hersey para degil.Onli oyun oynuyirsaniz studio tarafindan yapilir genellikle,gidin studiosuna boyle boyle konusun anlasin,onlar icin basit birsey veya egitimini alin studiolara developer basvurusu yapin :) hocam diyeceksiniz boyle konusuyosunuz siz yapin,zamaninda sobee studiosa girmistim fakat bilmiyordum ozamanlar bu isleri pek gelmedi aklima,profesyonel arkadaslar bos zamanlarinda yapacak birsey bulamiyor,yapiyorlar :)

artık o kadar kolay almıyorlar, geçen yaz kaç oyun şirketiyle iletişime geçtim hiç bi ücret talep etmeden çalışmak için hiçbiri istemedi, bazı şirktler üstüne para istiyo :D

bende karar verdim turkcell in geleceği yazanlar diye bi yazılım öğreten sitesi var sanal ve fiziksel sınavları bile var onlara girecem hatta geçen mail gelmiş fiziksel sınavlarımız başladı diye

artık o kadar kolay almıyorlar, geçen yaz kaç oyun şirketiyle iletişime geçtim hiç bi ücret talep etmeden çalışmak için hiçbiri istemedi, bazı şirktler üstüne para istiyo :D

Hocam kimse size gidin bir şirkette oyun üretin demiyor ki kendiniz de üretebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla flappy bird'ü üreten adam bir akşamda tek başına yapmış. Önemli olan işi bilmek.

Java'ya hakim olup, temel olarak da XML bilgisi gerekiyor, kodlama yapmadan oyun geliştirmek isteyenler için MIT'in AppInventor uygulamasını tavsiye ederim bir iki tutorial izleyerek ufak çaplı uygulamalarla başlanabilir ama Java bilginiz varsa ya da en azından nesneye dayalı programlama hakkında biraz temel varsa sıfırdan kodlayarak, AppInventor'un kısıtlamalarına bağlı kalmadan geliştirmek en iyisi.

bu işlerde şans ya da reklam dönüyor.bak line'ye sektöre nasıl girdi.2 reklam filmi + net reklamları.1 verip 100 alıyorlar.

Benimde kafam karisti yarin studiodan bazi arkadaslari arayip detaylari gorusecegim :) :) Gerekirse ders alicam en fazla 1 aya kadar cikarmayi dusunuyorum.
Once forumda paylasicam 100m indirmeli oyunu ilk siz indirsiniz :) :) :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri