Android paralı oyun yapmak

Turkuaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar,forumumuzda bir arkadaş android oyun yapmıştı.Bende yapmak istiyorum ama para kazandıran oyunlar var.Örneğin;item alarak daha iyi silahlara sahip olunuyor falan..birkaç dolara da ücretli uygulamalardan alınıyor.Bilgisi olanlar varsa paralı uygulama yapmak için ve item samak vb..bunlar nasıl yapılır?Ve android için 50 dolarmış yükleme ücreti ios için ne kadar bilen var mı?

İos play store gibi her uygulamayı kabul etmiyor incelemeye alınıyor sonra konuyor apple store

hocam onun ıcın ılerı derece java bılmen lazım bıldıgım kadarıyla .

Yok hocam programlarla java bilmeden yapılıyor.android de iosta hepsini kabul etmiyor biliyorum ama benim sorum item(eşya)satıp oyun içi para kazanılıyor ve ücretsiz oyun yapıyolar pro versiyonunda ücret istiyolar bende öyle bişey yapmak istiyorum belki biraz kazanırım bunlar için ne yapmalıyım?

Arkadaşlar,forumumuzda bir arkadaş android oyun yapmıştı.Bende yapmak istiyorum ama para kazandıran oyunlar var.Örneğin;item alarak daha iyi silahlara sahip olunuyor falan..birkaç dolara da ücretli uygulamalardan alınıyor.Bilgisi olanlar varsa paralı uygulama yapmak için ve item samak vb..bunlar nasıl yapılır?Ve android için 50 dolarmış yükleme ücreti ios için ne kadar bilen var mı?

Eğer uygulamanızın kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak indirilmesini istiyorsanız, apple sizden bir ücret talep etmez, fakat uygulamanızı ücretli olarak yayımnlarsanız, indirilme başına elde ettiğiniz tutarın %30′unu keser.
örneklemek gerekirse, eğer uygulamanız için 1TL.’lik bir ücret istiyorsanız, uygulama indirildiğinde apple 0.30TL.’yi keser ve size 0.70TL. verir.

google playden bildiğim kadarıyla eğer daha açılmadıysa Türkiye den ücretli uygulama yüklenemiyor. itemler de google play üzerinden satılıyor çoğu uygulama içinde (başka yöntem varmı bilmiyorum).dolayısıyla olmaz sanırsam. item satabilmek için süper bi oyun yapmak gerek.onun içinde süper unity javascript falan bilmek gerekir. reklam koymak daha mantıklı.

Eğer uygulamanızın kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak indirilmesini istiyorsanız, apple sizden bir ücret talep etmez, fakat uygulamanızı ücretli olarak yayımnlarsanız, indirilme başına elde ettiğiniz tutarın %30′unu keser.
örneklemek gerekirse, eğer uygulamanız için 1TL.’lik bir ücret istiyorsanız, uygulama indirildiğinde apple 0.30TL.’yi keser ve size 0.70TL. verir.

Sanırım artık buna gerek kalmadı hack yapmışlar.Oyun içi alışverişleri ücretsiz yapıyolar videoları var.Nasıl oluyoda google buna izin veriyor?
http://www.youtube.com/watch?v=JDPkE5GjDGY

---------- Mesaj saat 21:49:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:47:18 civarında gönderildi. ----------

google playden bildiğim kadarıyla eğer daha açılmadıysa Türkiye den ücretli uygulama yüklenemiyor. itemler de google play üzerinden satılıyor çoğu uygulama içinde (başka yöntem varmı bilmiyorum).dolayısıyla olmaz sanırsam. item satabilmek için süper bi oyun yapmak gerek.onun içinde süper unity javascript falan bilmek gerekir. reklam koymak daha mantıklı.

Niye yüklenemiyor kardeş ya.Bizim burda para kazanmamız mümkün değil mi?

---------- Mesaj saat 21:51:10 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:49:00 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar bilen varsa yazabilir mi?Nasıl oluyorda google gibi bi dünya devi ücretli itemleri insanların hackleyerek ücretsiz indirmesine engel olamıyor?

Niye yüklenemiyor kardeş ya.Bizim burda para kazanmamız mümkün değil mi?

---------- Mesaj saat 21:51:10 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:49:00 civarında gönderildi. ----------

Google bu özelliği bazı ülkere açmadı. yabancı ülkeler üzerinden hesap alıp satan geliştiricilerde var tabi. Bence reklam koyarak daha fazla para kazanılabilir.çünkü senin item satabilmen için bence müthiş bi oyun yapman gerekir. yapıcam diyosan reklam yine daha çok kazandırır bence :D flappy birdden adam günde 50k$ kaldırıyormuş ilk çıktığı zamanlarda :D

Google bu özelliği bazı ülkere açmadı. yabancı ülkeler üzerinden hesap alıp satan geliştiricilerde var tabi. Bence reklam koyarak daha fazla para kazanılabilir.çünkü senin item satabilmen için bence müthiş bi oyun yapman gerekir. yapıcam diyosan reklam yine daha çok kazandırır bence :D flappy birdden adam günde 50k$ kaldırıyormuş ilk çıktığı zamanlarda :D

Hocam flappy bird çok basit bi oyun.Adam nasıl para kazanıyomuş?Reklamlardan mı?

---------- Mesaj saat 21:58:38 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:58:03 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar bu arada ben gerçekten oyun yapmak istiyorum.Bu konuda tecrübeli olanlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var :)

---------- Mesaj saat 22:57:14 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:58:38 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar madem cevap yazmıyosunuz?Bana fikir verin ne tür bi oyun yapayım?

Hocam flappy bird çok basit bi oyun.Adam nasıl para kazanıyomuş?Reklamlardan mı?

---------- Mesaj saat 21:58:38 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:58:03 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar bu arada ben gerçekten oyun yapmak istiyorum.Bu konuda tecrübeli olanlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var :)

---------- Mesaj saat 22:57:14 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:58:38 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar madem cevap yazmıyosunuz?Bana fikir verin ne tür bi oyun yapayım?

hocam herkes unity i oneriyor ama construct 2 yu da bir deneyin, ücretsiz tutorialları da türkçeye çevrilmiş durumda, başlangıç için size bir fikir verebilir.

https://www.scirra.com/tutorials/37/yeni-balayanlar-iin-construct-2-rehberi/tr

Bi sorum daha olacak.Araştırıyodum evet flappy birds günde 50.000 dolar kazanıyomuş oyun içi reklamlardan ancak şöyle yazıyodu:Eğer reklam koymasaydu 1.5 milyon dolar kazanacakmış.Bu nasıl olabilir?

Ben kendim orta düzey java ve c# biliyorum. 3 adet android kitabım var. Öncelikle Java'yı en az ORTA DÜZEY bilmen gerekiyor sonra Android SDK'yi öğreniyosun. Yani onların özel fonksiyonları, metodları var. Kısacası sen bi önce Java öğren sonra gerisi gelir emin ol :)

Bi sorum daha olacak.Araştırıyodum evet flappy birds günde 50.000 dolar kaznamış oyun içi reklamlardan ancak şöyle yazıyodu:Eğer reklam koymasaydu 1.5 milyon dolar kazanacakmış.Bu nasıl olabilir?

Google playe getirdigi trafik sayesinde

Bu arada şunuda söyleyim ; Google Play Developer hesabının olması lazım Google Play'e uygulama koyabilmek için. Onuda 25 $ a alabiliyosun. Uygulamanın veya oyunun içine admob'dan aldığın reklamları koyabiliyosun, oda google'a bağlı sanırım adsense gibi yani.

Trafik getirince nasıl para alır?

2)Trafik alınca oyuna reklam koyarsa ne gibi bi sorun olabilir ki?Hem trafik hem reklam eşgüdümlü para getirir o zaman?

O kadar derinlemesine bilmiyorum yanlis cevap vermek istemem bende bi yerde okumustum

Anlıyorum evet 25 dolar ödendiğini bende biliyorum da bu yıllık mı yoksa ömür boyu mu?

Kardes sende hergun bisi yapion bi otur birine odaklan da. Geceni gunduzune katarsin java ogrenirsin yaparsin bi oyun, para kazanmak sonraki asama. Sen java bilmiosun oyun yaptin birde para kazanican oh :)

Hesap Makinesi cihazimdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kardes sende hergun bisi yapion bi otur birine odaklan da. Geceni gunduzune katarsin java ogrenirsin yaparsin bi oyun, para kazanmak sonraki asama. Sen java bilmiosun oyun yaptin birde para kazanican oh :)

Hesap Makinesi cihazimdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hergün bişi yapıyon derken neyi kastettiniz? :D Java öğrenmeden de programla oluyomuş bi arkadaş forumumuzda yapmıştı hatta

Bi sorum daha olacak.Araştırıyodum evet flappy birds günde 50.000 dolar kazanıyomuş oyun içi reklamlardan ancak şöyle yazıyodu:Eğer reklam koymasaydu 1.5 milyon dolar kazanacakmış.Bu nasıl olabilir?

0,99$ dan koysaydı onun mislini bile kazanabilirdi.100.000.000 dan fazla indirilmiş bi oyun. hiç yoksa 5milyon insan satın alırdı diye düşünüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri