Android paralı oyun yapmak

Bende yapmak istiyorum ama şu anda düşünüyorum.Mesela angry birds tuttuktan sonra baktım onun benzeri o kadar çok oyun varki.Şimdi de flappy bird ün benzeri çok oyun yapılmış bana yeni bi fikir lazım.düşünüyorum ama aklıma gelmiyo.Nerden ilham alcam ben :(

Hergün bişi yapıyon derken neyi kastettiniz? :D Java öğrenmeden de programla oluyomuş bi arkadaş forumumuzda yapmıştı hatta

Java öğrenmeden programlama ? Hmm ilginç. Biz enayiyiz zaten java öğrendik. Saçmalama kardeşim öyle şey mi olur ? Kulaktan duyma şeylere inanma sen. Programlama bilmeden ekrana Hello World bile yazdıramassın.

Java öğrenmeden programlama ? Hmm ilginç. Biz enayiyiz zaten java öğrendik. Saçmalama kardeşim öyle şey mi olur ? Kulaktan duyma şeylere inanma sen. Programlama bilmeden ekrana Hello World bile yazdıramassın.

Enayisin demedim.Ancak öyle programlar var javayı ne kadar sürede öğrendiniz?

2)Zaten javayı öğrenmekle bitmiyoki.Yeni bi fikir lazım bi oyun tutunca onun benzeri onlarca oyun yapılıyor.Bunu java ile kurtaramazsın.

Enayisin demedim.Ancak öyle programlar var javayı ne kadar sürede öğrendiniz?

2)Zaten javayı öğrenmekle bitmiyoki.Yeni bi fikir lazım bi oyun tutunca onun benzeri onlarca oyun yapılıyor.Bunu java ile kurtaramazsın.

O programlarda hiç bir işine yaramaz. Cefa çekmeden sefa süremessin, alın teri dökeceksin ki sonra para kazanasın. 6-7 ay gibi bir sürede öğrendim tabii bütün gün uğraşmadım, okulum var. Java 7 kitabı almıştım içinde 22 saatlik eğitim videoları falanda var.

Kardeşim sen önce bir javayı öğren o fikir zaten aklında senin oluşuyor buna emin olabilirsin.

O programlarda hiç bir işine yaramaz. Cefa çekmeden sefa süremessin, alın teri dökeceksin ki sonra para kazanasın. 6-7 ay gibi bir sürede öğrendim tabii bütün gün uğraşmadım, okulum var. Java 7 kitabı almıştım içinde 22 saatlik eğitim videoları falanda var.

Kardeşim sen önce bir javayı öğren o fikir zaten aklında senin oluşuyor buna emin olabilirsin.

Hocam bu java'yı nereden öğreneceiğiz kursu falan varsa nerededir acaba Teşekkur ederım

Oyun yapabilecek biri gelip buraya konu açmaz kardeş karambole dalma işe git ilk önce yazılım öğren ufak tefek programlar yapa yapa geliştir kendini sonra geçersin oyuna oyun yapmak o kadar kolay olsa kimse burda youtube un ağız kokusunu çekmezdi emin ol.

son olarak oyunda en önemli şey hikaye oyunun hikayesi/kurgusu ne kadar güzel olursa o kadar tutulur oyunun grafik felan cart curt hikaye bknz: Flappy Bird her ne kadar vasatın altında bir yapımı olsada kurgusuyla hitleri kaptı. Bu işte önemli olan kurguyu bulmaktır gerisi er geç gelir zaten :)

Bende yapmak istiyorum ama şu anda düşünüyorum.Mesela angry birds tuttuktan sonra baktım onun benzeri o kadar çok oyun varki.Şimdi de flappy bird ün benzeri çok oyun yapılmış bana yeni bi fikir lazım.düşünüyorum ama aklıma gelmiyo.Nerden ilham alcam ben :(
javascript veya c sharp öğren unity den taklit oyunlar yaparak başlayabilirsin. kimse gelip fikir vermez.adam o buldugu fikirle günde 120 bin lira kazandı. bu kadar kolay değil bu işler programlama olmadan yapılabiliyomuş dediğin oyunda en fazla balon patlatırsın :)

Hocam bu java'yı nereden öğreneceiğiz kursu falan varsa nerededir acaba Teşekkur ederım

Hocam paranız varsa Bilgeadam'a gidebilirsiniz. Eğitimin en kalitelisini alırsınız fakat fiyatı biraz yüksek ama kesinlikle iş imkanı garanti gibi oluyor. Ben Java kitabı almıştım 30 TL'ye gayette çok iyi bir kitaptı.

Oyun yapabilecek biri gelip buraya konu açmaz kardeş karambole dalma işe git ilk önce yazılım öğren ufak tefek programlar yapa yapa geliştir kendini sonra geçersin oyuna oyun yapmak o kadar kolay olsa kimse burda youtube un ağız kokusunu çekmezdi emin ol.

son olarak oyunda en önemli şey hikaye oyunun hikayesi/kurgusu ne kadar güzel olursa o kadar tutulur oyunun grafik felan cart curt hikaye bknz: Flappy Bird her ne kadar vasatın altında bir yapımı olsada kurgusuyla hitleri kaptı. Bu işte önemli olan kurguyu bulmaktır gerisi er geç gelir zaten :)

Aynen tam olarak katılıyorum size :) üç kuruşa beş köfte yok. Programlama olmadan dediğim gibi ekrana yazı bile yazdıramassınız.

javascript veya c sharp öğren unity den taklit oyunlar yaparak başlayabilirsin. kimse gelip fikir vermez.adam o buldugu fikirle günde 120 bin lira kazandı. bu kadar kolay değil bu işler programlama olmadan yapılabiliyomuş dediğin oyunda en fazla balon patlatırsın :)

unity3D olabilir kardeşim fakat en iyisi Eclipse ile Android SDK gelişimi. En kalitelisi budur Java dili ile. Javascript ile Java'yı birbrinie karıştırmayın. Eclipse'de daha rahat olursunuz reklam falan koyabilirsiniz.

Arkadaşlar,forumumuzda bir arkadaş android oyun yapmıştı.Bende yapmak istiyorum ama para kazandıran oyunlar var.Örneğin;item alarak daha iyi silahlara sahip olunuyor falan..birkaç dolara da ücretli uygulamalardan alınıyor.Bilgisi olanlar varsa paralı uygulama yapmak için ve item samak vb..bunlar nasıl yapılır?Ve android için 50 dolarmış yükleme ücreti ios için ne kadar bilen var mı?

Java olmadan yaparsın ama yönetemezsin projeye ekleme çıkarma gibi basit şeyler yaparsın istediğin gibi hükmedemezsin ilk oyununu yazıyosan eğer hevesini kırmak gibi olmasın büyük bi şans olup patlamazsa oyun para kazanmayı düşünme bu işler kod yazmaklada bitmiyor görsellikte önemli oda allah vergisi bi yetenek ben senin yerinde oldam oturur java öğrenirim ozaman projeye istediğini yaptırırsın uygulamaya alıcağın reklamdan parayı kazanırsın uygulamaların arttıkçada parada katlanır...ayrıca çok çok ünlü oyunların bile oyun içi satın alma işlemlerini bedava yapan programlar var sen işe yeni giriyosun büyük firmaların kapatamadığı açığı kapatamazsın şevkin kırılmasın ama gelecek yazılımda hangi kısmında olursan ol yazılımda kazanırsın ve işini zevk alarak yapmaya çalış daha doğal kendinden bişeyler kat zamanla gelişirsin allahın izniyle allah kolaylık versin kardeş

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bursa'da yaşıyorum.Eğer birebir eğitim gerekmiyorsa kitap alınarak java öğrenilebilir mi?Yoksa nette sağdan soldan ücretsiz java programlarıyla yapabilir miyim?

Bursa'da yaşıyorum.Eğer birebir eğitim gerekmiyorsa kitap alınarak java öğrenilebilir mi?Yoksa nette sağdan soldan ücretsiz java programlarıyla yapabilir miyim?

Birebir eğitim şart değil, aklı olan her insan eninde sonunda öğrenir kitaptan zaten. Sana laf sokmaya falan çalışmıyorum yanlış anlama yani genel konuştum, ben kitaptan öğrendim istiyorsan öğrendiğim kitabın linkini atabilirim sana. İçerisinde 22 saatlik eğitim videosu falanda mevcut. Kitaptada herşey detaylı ve çok iyi bütün seviyelere hitap ediyor; başlangıç için çok ideal bir kitap. Nettende öğrenirsin fakat ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum çünkü nette herşey birbirine girmiş durumda. 0'dan taptaze, sırayla ve tertemiz bir kitapa 30 TL verip çok iyi bir eğitim sahibi olmak yerine niye zamanınızı içerik arayıp karma kuruşuk bir şekilde öğrenim için uğraşasanız ki ?

Birebir eğitim şart değil, aklı olan her insan eninde sonunda öğrenir kitaptan zaten. Sana laf sokmaya falan çalışmıyorum yanlış anlama yani genel konuştum, ben kitaptan öğrendim istiyorsan öğrendiğim kitabın linkini atabilirim sana. İçerisinde 22 saatlik eğitim videosu falanda mevcut. Kitaptada herşey detaylı ve çok iyi bütün seviyelere hitap ediyor; başlangıç için çok ideal bir kitap. Nettende öğrenirsin fakat ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum çünkü nette herşey birbirine girmiş durumda. 0'dan taptaze, sırayla ve tertemiz bir kitapa 30 TL verip çok iyi bir eğitim sahibi olmak yerine niye zamanınızı içerik arayıp karma kuruşuk bir şekilde öğrenim için uğraşasanız ki ?

Linkini verir misin?(ücretsizse tabi)

Link dediğin eğitim videosu değil mi?Ücretsiz ise linkini verir misin?(o videoları izlemek ücretsiz ise)

---------- Mesaj saat 21:45:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:31:14 civarında gönderildi. ----------

Ney ücretsiz ise ? Kitap mı ? Kitap paralı maalesef. KODLAB gibi ünlü ve sağlam bir şirketin yazarlarından. Fiyatı 30 TL falan en fazla hatırladığım kadarıyla yani. Ama eğer link isterseniz verebilirim

Cevap yazmıcak mısın?

Link dediğin eğitim videosu değil mi?Ücretsiz ise linkini verir misin?(o videoları izlemek ücretsiz ise)

---------- Mesaj saat 21:45:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:31:14 civarında gönderildi. ----------

Cevap yazmıcak mısın?

Hocam az sabredin pc başında değildim ancak yazıyorum. Buyur eski link arşivimi atayım sana ;

Sınıflar ve Nesneler :

https://www.youtube.com/playlist?list=PL3F9EE70746FAEC24&feature=plcp

Temel Dersler 1 : https://www.youtube.com/playlist?list=PL843ECFB656DCE163&feature=plcp

Temel Dersler 2 : Java Temel Dersler

Başarılı ders anlatımları : Java Temelleri : Java Değişken Tipleri

Android Game Development for Beginners ; https://www.youtube.com/watch?v=MRw7T2oz8Ts&list=PL8400600D24AFE626

https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/konu/android

Android Oyun Geliştirme (Andengine)

Game Development için :

Android Game Development Tutorial - Kilobolt

https://www.youtube.com/watch?v=VE7ezYCTPe4&list=ELp5mgUw5g9EY&index=1 > Java 2D Game development seri

App Inventor ile Programlamaya Giriş » Technopat

Sağol ancak sadece android oyun geliştirmeye baksam yeterli olur mu?Yoksa javadan mı direkt başlayayım?

Java konusunda bilgim mevcut eğitim alıyorum. 49 dolar karşılığında satılıyor. Bitirdikten sonra program yapma garantisi mevcut. Üstüne 30 dolarada Android Oyun yapmak için birşey mevcut.

Ayrıyatten java bilmeden oyun yapamazsınız herşey javadır <3

Ya anladığım kadarıyla bu ingilizce türkçe anlatımı yok mu?

Java konusunda bilgim mevcut eğitim alıyorum. 49 dolar karşılığında satılıyor. Bitirdikten sonra program yapma garantisi mevcut. Üstüne 30 dolarada Android Oyun yapmak için birşey mevcut.

Ayrıyatten java bilmeden oyun yapamazsınız herşey javadır <3

siz nerden eğitim alıyorsunuz hocam 49 dolar karşılında ? :) ve o android game development kısmını atar mısınız ben java biliyorum.

Turkuaz kardeş elimdeki kaynaklar bunlar kendin GOOGLE gibi bir nimet ile ararsan nice sonuçlar bulabilirsin. Şunuda söyleyim ; Cefa çekmeden sefa süremezsin.

Türkçe kaynaklar elbet bitecek. Oyun programlama içinde yeterli değil türkçe kaynaklar elbet ingilizce ile işin olacak. Böyle yakınman senin için kötü çünkü öğreniceksen herşeye katlanman gerek

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri