Animasyon Kanalım ve Sormak İstediğim Bir Kaç Şey

• Kullanıcı Javazbekk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

Javazbekk

Kayıtlı Üye
Merhabalar öncelikle; Uzun zamandır YouTube ile ilgilenmiyordum.

Fakat 3 ay önce Animasyon öğrenmeye başlayıp son 1 ay içinde 2 tane animasyonumu tamamlayıp yayınladım.

Öncelikle sormak istediğim ve aklımı karıştıran bir soru var:

- Ben 1 ay önce kanaldaki 1.videoyu başka bir kanala atmıştım. Ardından oradan kaldırma kararı aldım ve videomu bir kaç farklı kanallara yükleyip kaldırdım en son buraya yükledim. Kaldırma sebebim kanalın hiç bir şekilde günde 1 2 bile olsa gösterim almaması ve hala bu şekilde devam ediyor bende artık dokunmuyorum illaki düzelecektir diye ama bilmiyorum.

- Kanalımı ve animasyonlarımı Reddit üzerinde tanıtıyorum 2.animasyonu attıktan sonra Reddit'ten 175 abone ve 1000'e yakın izlenme geldi. Geri kalan izlenmeler ilk başta biraz reklam vermiştim YT'ye oradan geldi.

1.Sorum: Bu gösterim almama durumu kendiliğinden düzelir mi? Sanki ben hangi kanala atarsam atayım gösterim almayacak gibi.
2.Sorum: Sizce İngilizce mi yoksa Türkçe mi animasyon yapmalıyım?
3.Sorum: Bir animasyon ortalama 2 - 2.5 haftamı alıyor. Daha basit ve hızlı yapılan bir şey düşünüp en azından haftada 1 içerik üretebileceğim bir proje mi düşünmeliyim?

Ve bunlara ek olarak ekstra tavsiyelerinizi merak ediyorum. Gerçekten YouTube'nin hiç bir şekilde gösterim yapmaması moralimi bozuyor. Günde 3 5 organik izlenme gelse bile şu aşamada motivasyonumu toplamama yetecek ama yok.

Son düzenleme:
Benzeri bir içerik benim var aynı durumdayız. Özgün kanallarda büyüme çok garip. 60 a yakın videom var ilerleme yok. Bir şekilde youtube artık sıraylamı öneriyor kanalları bilmiyorum ama gerçekten motivasyonu kalmıyor insanın. Ama bazı kanallarda var ki direk 10 m izleniyor çok garip. Bence durmadan bu şekilde atmaya devam etmen gerek.

Merhaba ben beğendim hangi program ile yaptınız ve nasıl öğrendiniz?

Fakat 3 ay önce Animasyon öğrenmeye başlayıp son 1 ay içinde 2 tane animasyonumu tamamlayıp yayınladım.

- Ben 1 ay önce kanaldaki 1.videoyu başka bir kanala atmıştım. Ardından oradan kaldırma kararı aldım ve videomu bir kaç farklı kanallara yükleyip kaldırdım en son buraya yükledim. Kaldırma sebebim kanalın hiç bir şekilde günde 1 2 bile olsa gösterim almaması ve hala bu şekilde devam ediyor bende artık dokunmuyorum illaki düzelecektir diye ama bilmiyorum.

- Kanalımı ve animasyonlarımı Reddit üzerinde tanıtıyorum 2.animasyonu attıktan sonra Reddit'ten 175 abone ve 1000'e yakın izlenme geldi. Geri kalan izlenmeler ilk başta biraz reklam vermiştim YT'ye oradan geldi.

1.Sorum: Bu gösterim almama durumu kendiliğinden düzelir mi? Sanki ben hangi kanala atarsam atayım gösterim almayacak gibi.
3.Sorum: Bir animasyon ortalama 2 - 2.5 haftamı alıyor. Daha basit ve hızlı yapılan bir şey düşünüp en azından haftada 1 içerik üretebileceğim bir proje mi düşünmeliyim?

Ve bunlara ek olarak ekstra tavsiyelerinizi merak ediyorum. Gerçekten YouTube'nin hiç bir şekilde gösterim yapmaması moralimi bozuyor. Günde 3 5 organik izlenme gelse bile şu aşamada motivasyonumu toplamama yetecek ama yok.
hocam animasyon ne tarz bir animasyon çocuklara yönelik mi?

1. reddit üzerinden hit geliyorsa o kitle düzenli olarak artacaktır. yüklediğin videoları reddit vb tarzında sitelerde gömmeye devam etmelisin
2. kesinlikle ingilizce
3. kullandığın programda ilerleyip daha hızlı animasyonlar üretebilirsiniz, belli bir süre sonra eliniz alışacak ve daha hızlı yapamaya başlayacaksınız, geriye kalan sadece senaryo ve malzemeler kalır, tabi bunun yanında daha hızlı içerik çıkarabilecek bir program arayışına geçebilirsiniz

başarılar dilerim

hocam animasyon ne tarz bir animasyon çocuklara yönelik mi?

24 yaşa kadar hitap ediyor diyebilirim. Daha yukarısını götürmez gibi. Şu an için oyun parodi animasyonları yapıyorum. Amacım belirli bir kitle elde etmek olduğu için denemeler yanılmalar falan olabiliyor. Tabi yapması da uzun sürdüğü için hikaye-senaryo fikirlerini sağlam kurmam gerek.

Bu animasyon videoları çocuklara özel listesine mi giriyor acaba ? coppa yasasıydı sanırım dostum ceza falan yeme benimde bir bilgim yok benide bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba ben beğendim hangi program ile yaptınız ve nasıl öğrendiniz?

Adobe Animate CC kullanıyorum hocam. İlk başlarda YouTube'daki Türkçe içerikler ile başladım ardından pratikler yaparak temelini kavramaya çalıştım. (Tabi öncesinden Adobe programlarına aşinalığım olduğu için ilk aşamalar çok zor olmadı.) Ardından İngilizce içerikleri örnekleri inceledim. Ve süreci çok uzatmadan ilk animasyonu yapmaya başladım düşüncem bir sorun yaşarsam onunla yüzleşerek baş etmekti. İkinci animasyonumla birlikte hakimiyetim daha da arttı belli başlı ufak tefek şeyleri keşfetmeye devam ediyorum. Biraz tembel bir yapım, biraz da parasız olmasam çok mükemmel işler çıkaracağımdan eminim de :D Parasızlık adamı harbi çekiyor yerin dibine doğru..

Adobe Animate CC kullanıyorum hocam. İlk başlarda YouTube'daki Türkçe içerikler ile başladım ardından pratikler yaparak temelini kavramaya çalıştım. (Tabi öncesinden Adobe programlarına aşinalığım olduğu için ilk aşamalar çok zor olmadı.) Ardından İngilizce içerikleri örnekleri inceledim. Ve süreci çok uzatmadan ilk animasyonu yapmaya başladım düşüncem bir sorun yaşarsam onunla yüzleşerek baş etmekti. İkinci animasyonumla birlikte hakimiyetim daha da arttı belli başlı ufak tefek şeyleri keşfetmeye devam ediyorum. Biraz tembel bir yapım, biraz da parasız olmasam çok mükemmel işler çıkaracağımdan eminim de :D Parasızlık adamı harbi çekiyor yerin dibine doğru..
yaptığın animasyondan kısa bir kesit görme şansım var mı hocam. merak ettim.bende de birkaç büyük kanal var belki ortak birşeyler yapabiliriz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri