Animasyon Yaptım Eleştirilerinizi Bekliyorum

• Kullanıcı Emr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Yaptığınız ne kadar basit olsa'da çok hoşuma gidiyor böyle şeyler. Düşünsene senin yaptığın bir şeyi izliyorlar. Zamanla bundan daha iyi seviyeler gelip severek yaptığın bu işten para kazanıyorsun. Bunlar güzel şeyler, kesinlikle böyle bir şey yapmak isterim.

resimlerdle 2d çizgi yapabilsem şuan milyonerdim. bir resimle çok hareket olmadan yani yürüme hareketine vs gerek yok resim sağ sola yatarak yürüyormuş gibi hareket etse vs tamamen resimlerle yapılacak bir animasyonu en iyi ne ile yapılır bende bu işe atılmayı düşünüyorum. Ancak After effect mi yoksa adobe animator mu öğrensem bilemedim. Siz galiba After effect biliyorsunuz bunun gibi bir çizgi için ne kadarlık bir öğrenme süresi olur

Valla hocam öğrenme işi kişiden kişiye ve azmine göre değişir ama basit diyebilirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

---------- Spam Engelliyici 10:33 ---------- Önceki Mesaj 10:32 ----------

Hocam bir tane özgün çocuk kanalım var, resimli çocuk hikayeleri. Bir ara flash öğreneyim hareketli animasyon ile hikaye yapayım dedim olmadı bir kaç ders sonra bıraktım , animasyon yapma programları araştırdım basit ve etkili iclone buldum ama o da hem pc oyunları tarzında görsellik üretebiliyoruz hem de pc kaldırmadı pek programı , ek olarak da kaynak pek yok yeni versiyonları öğrenmek için.

Size sormak istediğim , örnek veriyorum kırmızı başlıklı kız hikayesini 10-20 dk kadar süreli , örnek videonuzdaki gibi basit animasyonlar ile yapabilir misiniz ? Yapabiliyorsanız ücretini pm atarsanız konuşuruz.

( video sessiz olacak , seslendirme bana ait )

Aynen yapılır 2d çizilip aynı hacivat karagöz karakteri gibi yapılabilir

---------- Spam Engelliyici 10:40 ---------- Önceki Mesaj 10:33 ----------

Yaptığınız ne kadar basit olsa'da çok hoşuma gidiyor böyle şeyler. Düşünsene senin yaptığın bir şeyi izliyorlar. Zamanla bundan daha iyi seviyeler gelip severek yaptığın bu işten para kazanıyorsun. Bunlar güzel şeyler, kesinlikle böyle bir şey yapmak isterim.

Teşekkür ederim, doğru söylüyorsun hocam

After Effects kullanabiliyorsan hiç durma hocam. Rakip olacağız belki ama, daha kaliteli içerik çıkarabilirsen kazançları çok iyi sektörün.

Grafikler iyide animasyonlar çok kötü. bu şekilde yapma kesinlikle. Hareketler önemli 2-3 dakika değil de 10-15 dk. üzerinde durursan daha iyi şeyler çıkar eminim.

After Effects kullanabiliyorsan hiç durma hocam. Rakip olacağız belki ama, daha kaliteli içerik çıkarabilirsen kazançları çok iyi sektörün.

yok abi öyle çok ahım şahım bi bilgim yok ama idare ederiz yani :)

---------- Spam Engelliyici 12:55 ---------- Önceki Mesaj 12:55 ----------

fazla amatör. geliştirirsen iyi olabilir.

aynen zaten onu öyle göstermek amaçlı yapmıştım onun daha iyisini yapabilirim daha profesyönelce yapabilirim

---------- Spam Engelliyici 12:57 ---------- Önceki Mesaj 12:55 ----------

Grafikler iyide animasyonlar çok kötü. bu şekilde yapma kesinlikle. Hareketler önemli 2-3 dakika değil de 10-15 dk. üzerinde durursan daha iyi şeyler çıkar eminim.

zaten bu işe girersem grafiklerde bana ait olcak çizim yapcam önce karkater yapıp sonra onlara hayat vercem animasyonları yapması kolay hallerim onları 2d olarak güzel şeyler geliyor aklıma

Fazla heveslenmeyin arkadaşlar. Bu animasyon işinde çok kuvvetli rakipler var. Eğer videoları atıp izlenmiyor diye moral bozacaksanız hiç başlamayın. Ama ben bu işi sonuna kadar götürebilirim diyorsanız girin bu işe. Önünde sonunda birgün patlayacaktır. Belki 1 sene belki 2 sene.

bu işte 1 haftalık öğrenmeyle bile ortaya birşeyler koyabilirsiniz. ama ciddi zaman gerekitiriyor, spama alışan birinin buna sabretmesi çok zor. tek seferde botla 100 video çeken 100 adamdan belki 1 i katlanır bu uğraşa. yeri gelir 1 özgünün 1000 spam videodan çok kazandıracağını tahmin etsen bile sayısal azlık başlarda bezginlik verir. sonra para gelirse belki katlanırsın ama buda uzun bir süreç çoğu zaman. ben spam yapmadım çok kolaya alıştırmadım kendimi ona rağmen 1 günde 1 video bitmeyince sinirlenip bütün proje dosyalarını falan siliyorum bazen. sabır gerek. kanatları hareket ettiririm diyip geçiyorsun mesela, o sana 2 saate mâl olacak belki.

Eğer zaman harcanacaksa, eğer süreç içerisinde adım adım kazanmayı hedefliyorsanız.

O zaman, 2D animasyon için özel üretilen ve geliştirilmeye devam eden bir platformu tercih etmelisiniz.

Size tavsiyem '' CrazyTalk Animator 3 '' programını incelemeniz yönünde olacaktır.
Kişisel fikrim; bu programı hiç bilmeyen 1-2 ayda, az çok AE benzeri platformlardan gelenler ise 1-2 haftada çözebilmeli şeklindedir.

Lütfen alttaki videoyu dikkatlice izleyin, sağdan soldan bulunabilecek ya da kendinizin çizmiş olduğu resimleri nasıl da 2D üstü 3D altı hale getiriyorlar. Diğer bir değişle dinamik 2D animasyon asıl bizlere lazım olan budur :)

https://www.youtube.com/watch?v=MhqbQxS_ZcY

Eğer zaman harcanacaksa, eğer süreç içerisinde adım adım kazanmayı hedefliyorsanız.

O zaman, 2D animasyon için özel üretilen ve geliştirilmeye devam eden bir platformu tercih etmelisiniz.

Size tavsiyem '' CrazyTalk Animator 3 '' programını incelemeniz yönünde olacaktır.
Kişisel fikrim; bu programı hiç bilmeyen 1-2 ayda, az çok AE benzeri platformlardan gelenler ise 1-2 haftada çözebilmeli şeklindedir.

Lütfen alttaki videoyu dikkatlice izleyin, sağdan soldan bulunabilecek ya da kendinizin çizmiş olduğu resimleri nasıl da 2D üstü 3D altı hale getiriyorlar. Diğer bir değişle dinamik 2D animasyon asıl bizlere lazım olan budur :)

https://www.youtube.com/watch?v=MhqbQxS_ZcY

torrent sitelerinde 7 sürümü var. 3 daha mı üst sürüm acaba ben kullandığım süreçte böyle bir özellik görmemiştim çok iyiymiş.

Son düzenleme:
Baya emek ve zaman isteyen bi iş bu. 1 haftada çözülecek mesele değil helede çizimleri kendin yapacaksan. Bende animasyon işine meraklıyım ve çizim yapıyorum grafik tabletiyle. Şuan karakter tasarlama çizimlerimi geliştirme aşamasındayım. Ayrıca Adobe Animate programını tavsiye ederim eğer gerçekten uğraşacaksan animasyon işiyle. Programı öğrenmek için youtubeda Draw With Jazza kanalında bu programı ayrıntılı bi şekilde anlatıyor, gösteriyor ve çiziyor.

Ayrıca animate flash programının gelişmiş ve sadece animasyon için yapılmış programı. Yani oradaki eski videolarda Flash kullanmasına rağmen tüm özellikler Animate içinde geçerli.

Baya emek ve zaman isteyen bi iş bu. 1 haftada çözülecek mesele değil helede çizimleri kendin yapacaksan. Bende animasyon işine meraklıyım ve çizim yapıyorum grafik tabletiyle. Şuan karakter tasarlama çizimlerimi geliştirme aşamasındayım. Ayrıca Adobe Animate programını tavsiye ederim eğer gerçekten uğraşacaksan animasyon işiyle. Programı öğrenmek için youtubeda Draw With Jazza kanalında bu programı ayrıntılı bi şekilde anlatıyor, gösteriyor ve çiziyor.

Ayrıca animate flash programının gelişmiş ve sadece animasyon için yapılmış programı. Yani oradaki eski videolarda Flash kullanmasına rağmen tüm özellikler Animate içinde geçerli.

eyvallah kardeş teşekkür ederim. Ama ae bence daha iyi gibime geliyor efekt filanda rahat ekliyosun gerektirği zaman çizim yapabiliyosun her açıdan seviyorum ama dediğin programıda denemekte fayda var tabi

eyvallah kardeş teşekkür ederim. Ama ae bence daha iyi gibime geliyor efekt filanda rahat ekliyosun gerektirği zaman çizim yapabiliyosun her açıdan seviyorum ama dediğin programıda denemekte fayda var tabi

Animasyon işinde genelde onu kullanıyorlar. Ae programını tam bilmiyorum o yüzden yorum yapamayacağım. Son bişey daha eklemek istiyorum para kazanmak bi yana hayalgücünü düşüncelerini istediğin şekilde özgürce aktarabileceğin en güzel yer bence animasyon.En güzel örnek Rick and Morty :)

Animasyon işinde genelde onu kullanıyorlar. Ae programını tam bilmiyorum o yüzden yorum yapamayacağım. Son bişey daha eklemek istiyorum para kazanmak bi yana hayalgücünü düşüncelerini istediğin şekilde özgürce aktarabileceğin en güzel yer bence animasyon.En güzel örnek Rick and Morty :)

Aynen öyle doğru söylüyosun :)) Artık amacım eğlenceye döndü bence öylesi daha iyi olur hem kendimide geliştirmiş olurum :)

Iyi kötü bende animasyon ile ilgileniyorum , crazy talk animatorün 2. versiyonunu falan kullanmistim, ilk basta bu sektörde neler nasil yapiliyor diye merak icine girmistim o sekilde basladiydim. Bu is sabir ve emek istiyor. Hem senarist , hem yönetmen , hem yapimci hem tasarimci , bir film/animasyon icin aklina gelecek herseyi sen yönettigin icin ugrastirici ve yorucu bir sürecten geciyorsun. Animasyon yapmaktan zevk aliyorsan bu konuda sorun olmuyor , malum genel basari kisinin isini sevmesine bagli :) Zaman sorunum oldugu icin üst düzey olarak kendimi programlara tam veremiyorum fakat elimden geldiginde adobe animate, ae , photoshop ve maya ögrenmeye calisiyorum. Asil istegim Maya programini iyi derecede ögrenmek fakat 3 boyut isin icine girdigi icin suan ki sartlarda zamanim yetmiyor. Bunlarin icinde After effects programini ögrenmek isleri kolaylastirir diye düsünüyorum. Ek olarak yukarida arkadas crazy talk animator 3'ü önermis, merakimdan test sürümünü indirip kullandim , eski programa oranla daha fazla elastik/kemik hareketlerini hazir halde programa tanimlandigi icin yol gösterici ve fikir verici olabiliyor. Hangisi rahatina geliyorsa ve hosuna gidiyorsa o sekilde devam etmeyi öneririm :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri