Şimdi ben 2 senelik myo da kayıtlıydım geçen hafta gidip kaydımı sildirdim . İşletme yazdım 4 yıllık o geldi , bazıları 4 yıllık okuman için 2 yıllığı bitirmen gerekli falan diyorlar nedir bunun olayı ? Varmı böyle birşey ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Şimdi ben 2 senelik myo da kayıtlıydım geçen hafta gidip kaydımı sildirdim . İşletme yazdım 4 yıllık o geldi , bazıları 4 yıllık okuman için 2 yıllığı bitirmen gerekli falan diyorlar nedir bunun olayı ? Varmı böyle birşey ?
Hayır yok öyle bir şey 4 yıllık için ygs 140 barajını geçmen yeterli 160 da olabilir tam bilmiyorum
Ne biliyim hocam birileri öyle deyip duruyordu . Gittim kaydımı sildirdim ayın 31 inde aöf bürosuna gidicem.
Bende aynı şekilde gidip kaydımı sildiricem kurtulucam mendebur bölümden. Sonrada lisans programına kaydolucam inşallah ta, benım anlamadığım daha başvuru tarihleri başlamadı siz nasıl yerleştiniz
barajı geçtiysen direk kaydolabiliyorsun sitesinden kayıt tarihlerini takip edebilirsin. sana yakın aöf bürolarından belgelerini götürüp kayıt oluyorsun.
aşağıdaki linkte her şey yazıyor netten kayıt tarihi büro vs.
https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/yeni-kayit
edit: 2006 mezunuyum demişsin şimdi gördüm; o yüzden bu sene ygs sınavına girmen gerekli 140 barajını alırsan aöfe hak kazanıyorsun.
Üniversite sınavına girdim geçtim o barajı zatende biraz daha sevebileceğim bir bölüm ve iş arıyorum bir kere düştüm bu hataya rasgele bölüme girdim bir daha tekrarlamak istemiyorum
Sorular iç içe girmiş bildiklerimi yazayım ben.
1- Daha önce hiç üniversiteye gitmemiş biri aöf okumak istiyorsa, ygs sınavına girip baraj puanını alması yeterli, tercihlerinde aöf yazar ve direkt gelir.
Not: Meslek lise mezunları da aöf geçiş yapılabilir diyorlar net bilgim yok. Eğer bu mümkünse, ygs sınav döneminde ayrıca direkt geçiş hakkınızı kullanmak için de başvuru yapmanız lazımdır bence.
2010 teknik lise mezunuyum, son sınıfta bir form dolduruyorduk. formda istersek ygs + direkt geçiş hakkımı kullanmak istiyorum diyebiliyorduk. bunun dışında sadece ygs veya direkt geçi hakkı da seçebiliyorduk.
2- II.üniversite kapsamında okumak isteyenlerin 2 yolu var.
a- Henuz ogrenciyseniz, alacağınız öğrenci belgesiyle ekim ayında kayıt yaptırabilirsiniz istediğiniz bölüme.
b- Mezun olduysanız, diploma veya geçici mezuniyet belgenizle yine ekim ayında kayda gidebilirsiniz. Mezun oldugunuz bölüme göre 4 yıllık fakültelere geçiş oluyor.
Mezun olanlar isterlerse, 4 yıllık veya 2 yıllık bölüm seçip 1.sınıftan başlayabiliyorlar.
veya
Mezun olduğu bölüme göre seçebileceği 4 yıllık bölümün 3.sınıfından başlayabilir.
Tablo için: Dikey Geçişle İktisat, İşletme Fakülteleri Lisans Programları 3. Sınıfına Doğrudan Kayıt Yapılacak MYO ve Açıköğretim Önlisans Programları - Anadolu Üniversitesi
Herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim. son sınıftayım.
Yalnız açık öğretim deyip geçmeyin, sınavları geçmek zor. çalışırsanız zor değil ama.
Hepinizin merak ettiği birşeyi de yazayım. 2 yıllık bölümden mezun olanların diplomasında Açık öğretim fakültesi yazmaktadır. ama 4 yıllık mezunlarda açıköğretim ibaresi yer almamaktadır. ve kanunlara göre (bizzat okudum) resmi yerlerde normal 4 yıllık örgün okuyanlarla aramızda hiçbir fark yok.
Arkadaşlar ben ocakta falan dikey geçişe kayıt yapmıştım universite için seçmeler falan nasıl oluyor bilen varmı acaba ? geçtimi tarihi tercihlerin ?
aöf mü yoksa normal dgs mi?
AOF Hocam
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.