Apartman Yöneticis Bana Dava Açıyor Yardım lazım

wareback

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar

benim birtane apartman da dairem var ve daire boş ne apartmanı pisleten var ne elektriğini kullanan var bu sayede aidat ödemiyorum 12 ay olmuş adam arıyor 600tl borcun var vermiceksen Apartman yönetmenliğine uymadığın için dava açıyorum dedi, bende sen işi çok ciddiye alıyorsun burası işyeri değil diyorum ozaman müstakil ev alcaksın diyor bende olmadığını nerden biliyorsun dedim hem benim zevkim bu canım sıkıldımı gidiyorum heryerden daire alıyorum kiraya da vermiyorum öyle boş tutuyorum dedim :) adam iyice çıldırdı veriyomusun vermiyomusun yoksa dav açıyorum dedi

apartman yönetmenliğini inceledim bana dava açma hakkına sahip

ama geçen toplantı olmuş beni çağırmadı çağırması gerekiyormuş
ve bütün gelir giderleri faturaları belgelemek zorundaymış böyle bi adam belgeliyodur ama bunun gibi bi kaç maddede kendimi savunabilirim ama büyük olasılıkla adam kazanır mahkemeyi

asıl merak ettiğim bilen biri varsa cevap verirse sevinirim şimdi biri bana dava açarsa adam avukat tutcak vs masrafları var adam davayı kazanırsa ben 600 tl yi olan borcumu ödüyorum bide diyer dava masrafları bana mı yükleniyor ? çünkü Hollandada sistem böyle sen davayı kazandığın an avukat masrafı sonra dava masrafı + tazminat hepsi kaybedene yükleniyor türkiyede sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum bana yardımcı olabilecek biri varmı

evet daha aleyhinde sonuçlanırsa tüm masrafları da ödemek zoruna kalıyorsun.

Evet apartmanların böylr bir durumu var bence ver hiç uğraşma

Boşta olsa ödemek zorundasınız ödüyoruz aynı şekilde

vay be oturmadığın ev içinde haraç alıyor adam demek ilginçmiş.

hocam 600 tl için bu inat neden ben onu anlamadım :)

adam manyak okadar ciddiye alıyor ki işini sanki kendi dairemde 2 senedir boştu hiç birşey ödenmedi bunun gibi çok örnek var mesela anneannem kendi apartmanında yönetici üstte 2 kişi yok anneannem parayı 8 e bölerken 6 ya bölüyor herkez memnun bu adam deli emekli öğretmenmiş

Merhaba Arkadaşlar

benim birtane apartman da dairem var ve daire boş ne apartmanı pisleten var ne elektriğini kullanan var bu sayede aidat ödemiyorum 12 ay olmuş adam arıyor 600tl borcun var vermiceksen Apartman yönetmenliğine uymadığın için dava açıyorum dedi, bende sen işi çok ciddiye alıyorsun burası işyeri değil diyorum ozaman müstakil ev alcaksın diyor bende olmadığını nerden biliyorsun dedim hem benim zevkim bu canım sıkıldımı gidiyorum heryerden daire alıyorum kiraya da vermiyorum öyle boş tutuyorum dedim :) adam iyice çıldırdı veriyomusun vermiyomusun yoksa dav açıyorum dedi

ve bütün gelir giderleri faturaları belgelemek zorundaymış böyle bi adam belgeliyodur ama bunun gibi bi kaç maddede kendimi savunabilirim ama büyük olasılıkla adam kazanır mahkemeyi

asıl merak ettiğim bilen biri varsa cevap verirse sevinirim şimdi biri bana dava açarsa adam avukat tutcak vs masrafları var adam davayı kazanırsa ben 600 tl yi olan borcumu ödüyorum bide diyer dava masrafları bana mı yükleniyor ? çünkü Hollandada sistem böyle sen davayı kazandığın an avukat masrafı sonra dava masrafı + tazminat hepsi kaybedene yükleniyor türkiyede sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum bana yardımcı olabilecek biri varmı

Hocam benimde bir evim vardı aynı şekilde, 2 yıl önce avukata sordugumda boşta olsa eviniz o aidati ödemek zorundasınız. Mesela devlete her yıl verginizi ödüyorsunuz değil mi? Boş-dolu ırgalamaz :) Apartman ortak kullanım diye bir olay var şu an çok aklımda değil o detaylar ama kısaca ödeyin bitsin gitsin.

Edit: dava kaybedilirse tüm masrafları siz ödersiniz. Sonuç olarak gerek yok boyle bir aksiyona :)

Son düzenleme:
Hocam normal şartlarda heryerde öyledir apartmanda dairen varsa boşta olsa kimse kullanmasanda ödemek zorundasın.Dava açar ve kaybederseniz tüm masraflar size gelir avukat falan filan ne para verdiyse hepsi.Yani uğraşmaya değmez.

Hocam benimde bir evim vardı aynı şekilde, 2 yıl önce avukata sordugumda boşta olsa eviniz o aidati ödemek zorundasınız. Mesela devlete her yıl verginizi ödüyorsunuz değil mi? Boş-dolu ırgalamaz :) Apartman ortak kullanım diye bir olay var şu an çok aklımda değil o detaylar ama kısaca ödeyin bitsin gitsin.

Edit: dava kaybedilirse tüm masrafları siz ödersiniz. Sonuç olarak gerek yok boyle bir aksiyona :)

teşekkür ederim yorumunuz için :) ozaman ben adamla pazarlık yapiyim yarısını ödiyim diyim :D

Haksızsın parayı ödemeyip bir nevi suç işliyorsun, daha niye üste çıkmaya çalışıyorsun ki?

Öğrenciyken apartman yöneticisi arkadaşımdı, yan komşuda serseri çocuklar vardı ödemiyorlardı borçlarını. Sürekli onlara söverdik ne karaktersiz kişilikler var diye. Size de böyle düşünmelerini istemiyorsanız ödeyin kurtulun bence. Aylığı biraz pahalıymış ama, asansör var mı?

Açık yazacam, apartman görevlisi sonuna kadar haklı!!!
Ve size şunuda söyleyeyim, dava açıldıysa sorunlu bir ev sahibi olduğunuz için eviniz satılmaya kadar gider.

Şu anda yaşadığımız binada 8 daire var. Sadece 4 daire dolu diğer 4 daire yurt dışında ikamet ediyor. Benim bulunduğum dairenin altındai ve üstündeki daire boş, boş olduğu için bana her ay bir ton doğalgaz faturası gelmekte. Yılda sadece 2 ay geliyorlar. Ondada ne elektrik faturası ödüyorlar, nede apartmanda oluşan herhangi bir soruna ortak oluyorlar. Bu sorunlar insan kaynaklı oluşan sorunlar değil!!! Apartman yaşı geçtikçe doğal yollardan oluşan sorunlar, bunun bile parası ödenmiyor.
Bizim binada apartman görevlisi yok. Ancak araştırdım bunu üstlenen şirketler varmış bende o şirketlere müracaadda bulunacam en kısa sürede.

Merhaba Arkadaşlar

dava açılırken giden harclar, avukatın aldığı vekalet ücreti, alınacak paranın yasal faizi gibi masraflar size yüklenir, buda en azından 3000 lirayı bulur

Hocam öde gitsin yoksa sana pahalıya patlayacak. %100 kaybedersin davayı .

kardeşim bende anlamıyorum ortak kullandıgın birşey yoksa neyin aidatını isteyebiliyorlar kullanmıyorsun etmiyorsun ne elektirigini ne asansörünü evinde kiracı olsa kiracıdan alırlar sen otursan senden alırlar anlarım ama ev boş neyin kafası o kadar anlamsızki şimdi adam giriş katta oturuyor ne asansör parası versinki dimi tonla saçmalık var ama size tavsiyem her daim bu apartman toplantısına katılın ve kesinlikle sizede uyacak saatte yapılmasını isteyin ve aktif olun para nereye gitmiş gerçek ihtiyaçmı yoksa fuzuli harcamamı ögrenin paranız boşa gitmesin ve son olarak her harcamayı belgeleyip faturasını assınlar bu davada %90 kaybedersiniz yasa boşlugu Tüm harcamaları belgelemesini isteyin gerçek 600 tl mi oldugunu ögrenin öyle ödeyin

Son düzenleme:
kardeşim bende anlamıyorum ortak kullandıgın birşey yoksa neyin aidatını isteyebiliyorlar kullanmıyorsun etmiyorsun ne elektirigini ne asansörünü evinde kiracı olsa kiracıdan alırlar sen otursan senden alırlar anlarım ama ev boş neyin kafası o kadar anlamsızki şimdi adam giriş katta oturuyor ne asansör parası versinki dimi tonla saçmalık var ama size tavsiyem her daim bu apartman toplantısına katılın ve kesinlikle sizede uyacak saatte yapılmasını isteyin ve aktif olun para nereye gitmiş gerçek ihtiyaçmı yoksa fuzuli harcamamı ögrenin paranız boşa gitmesin ve son olarak her harcamayı belgeleyip faturasını assınlar

Satın alınıpta keyfi boş yere bırakılan bir ev yüzünden;
1)Neden fazla doğalgaz parası ödeyeyim? Yılda %20 doğalgaz+ para ödüyorum bu yüzden. Alt Üst almancı boş boş duruyor daireler.
2)Apartmanda oluşan doğal sorunlardan ötürü neden onun parasına ortak olayım? Ya gelsin otursun, yada satsın. Boşsa banane. O evde oturan biri olsa bu para sorun olurmu olmaz değilmi?
3)Bazı kişiler yılda 2 ay geliyorlar evlerine, ne elektrik faturası ödüyorlar, nede onlar gittikten sonra hemen oluşan sorunlara para ödüyorlar, niye ben ödeyeyim.
4)Kapı girişi otamatiği bozuluyor, bu evi satın alan kişiler yılda 1 seferde bu kapıdan girse, ödemek zorundalar, almasaydı evi, banane.
v.s v.s
Bir ton yazı yazılır
Bunları neden görmüyorsunuz?

hocam sonuçda apartmanda evin var ister otur ister oturma apartmanın aylık giderlerine ortaksın mesela apartman boyanacak olsun senden para istenir asansör varsa bozulsun gene senden para istenir senin kullanıp kullanmaman önemli değil o an kullanmazsın 1 yıl sonra geçmek zorunda kaldın kullanacaksın falan filan aidat da vermeye mecbursun çunki merdivenler temizleniyor işte binanın elektrik falan masrafları. Mahkeme olayında ise sen kaybettiğin için sen ödeyeceksin yani senden alacaklar misal kiracın olsun o ödemesin sana sölensin ödenmediği sen banane diyemezsin sendne alınır parası böle bir sitem var açıkcası sistem yanlış değil :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri