Araba Tavsiyesi 26-28 bin

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Araba almak gibi bir düşüncem var ama Arabalardan pek anlamıyorum değil hiç anlamıyorum desem yeridir.

Öncelikle İnternet de biraz araştırma yaptım Araba alırken dikkat edilecekler konusunda.

1) 26-28 bin tl ye Araba önerir misiniz ?

Alacağım Araba Hatchback olmalı.Sedanların şeklini beğenmediğim için düşünmüyorum.

2)Sizce otomatik vites mi almalıyım yoksa Düz vites mi almalıyım? (İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum)

Bu benim ilk arabam olacak.Ehliyeti de alalı 2-3 ay oldu saten.Çok iyi araba kullanamıyorum.

Son düzenleme:
O fiyatlara başını ağrıtmayacak araba Chevrolet Kalos önerebilirim. Chevrolet'e önyargılı olanlar şimdi gelir yazar Türkiye'den çekildi, satılmaz etmez vs. 2006 1.2 motor sorunsuzca 3 ay kullandım ilana koduktan bir hafta sonra karlı bir şekilde sattım.

Araba konusunda herkesin kendine göre bir fikri var o yüzden en mantıklısı senin istediğin, şeklini şemalini beğendiğin, kullanıp sevdiğin arabayı alman olur.

Opel astra falan bakabilirsin hocam o fiyatlara otomatik alman bence daha mantıklı ama otomatikte biraz fiyat artıyor ama kullanım için rahat olur. Az kullanacaksan dizel değilde tüplü alman daha mantıklı alacağın araba eski olacağı için dizelde masraf çıkarırsa ağır masrafları olur tüplü arabada o kadar masraf olmaz.

1- o fiyata benzinli araç alırsan eğer illaki şuna bak: eğer eski tip motor var ise, malum yaşlı araş olur o paraya, yaktığı benzine bak benzin şuan rekor fiyatta. çok pahalı... eğer dizel alırsan km sine bak, bakım onarım durumuna bak. dizel araç motorları sorun çıkartırsa, masraf olur (bazı araçlarda standart sorunla roluyor örnek peuguet 100 bin km sonra bazı serilerde sorunlar çıkı)

2-eğer amatörsen, alacağın arabada önemli. amatorsen istop ettiriyorsan, yokuş kalkış desteği olan bi araç bak derim. Eğer kullanmayı iyi biliyorsan düz vites alıp pratik edebilirsin. ama illaki otomatik olsundiyorsan alacağın aracı elden çıkartmak için ucuz yollu bişe alabilirsin. Çünkü yeni araç kullananlar illaki otomatik aracı almak isterse, yani satışda sorun yaşamazsın ilerleyen zamanlarda...
Bütçeni biraz aşar ama hyundai GETS mesela.. araçtırabilirsin. tek kullanıcaksan motor 1,2-1,4 arası gazlı olabilir sorun yok. aile aracıkalabalık ise en az 1,4 motor bakmalısın

---------- Spam Engelliyici 17:23 ---------- Önceki Mesaj 17:11 ----------

kaç kişi kullanıcak aracı? aile aracımı olucak ? tahmini km yapacağın nedir? bütcen maksimum nedir? Çocuk vb. olucakmı araçda malum ? bunları belirtirsen fikir veren daha fazla kişi olabilir.. motor 1,2 - 1,4 - aynı anda araçda bulunanlarla eşdeğer malum... (gazlı araçda alabilirsin kullanan 1 kişi ise malum)

Benim 2006 model FIAT PUNTO arabam var. Bir ara satmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Fiyat olarak ta 27-28k civarı düşünmüştüm konuyu görünce yine satsam mı diye düşünmeye başladım :)

26-28 bin TL ye alınabilecek ideal bir araba tavsiye edebilirim.

BOL KAZANÇLAR...

Son düzenleme:
Benim 2016 model FIAT PUNTO arabam var. Bir ara satmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Fiyat olarak ta 27-28k civarı düşünmüştüm konuyu görünce yine satsam mı diye düşünmeye başladım :)

26-28 bin TL ye alınabilecek ideal bir araba tavsiye edebilirim.

BOL KAZANÇLAR...

selam abi 2016 punto 26 k mi ?

Araba almak gibi bir düşüncem var ama Arabalardan pek anlamıyorum değil hiç anlamıyorum desem yeridir.

Öncelikle İnternet de biraz araştırma yaptım Araba alırken dikkat edilecekler konusunda.

1) 26-28 bin tl ye Araba önerir misiniz ?

Alacağım Araba Hatchback olmalı.Sedanların şeklini beğenmediğim için düşünmüyorum.

2)Sizce otomatik vites mi almalıyım yoksa Düz vites mi almalıyım? (İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum)

Bu benim ilk arabam olacak.Ehliyeti de alalı 2-3 ay oldu saten.Çok iyi araba kullanamıyorum.

kazanc ıyı saanrım hocam:)
Allah daha cok versın..
bnde bır zamanalr manuel olucak zevk alıcaksın desemde suan otomatık kullanıyorum pısmanım yıllar once otomatıge gecmedıgıme...
o fıyatlara alacaksanız benzınlı almanızı onerırım.
o fıyatlara hacback arabalar sanırım peugeout 207-206,fiat palio,citroen c3-c1,vsvs gıder

mitsubishi carisma 2002 1.6 Avance

1 yıl bindim, kesinlikle bu fiyata alınabilecek en konforlu en dolu ve yakıtı bir o kadar düşük bir araç. elektrikli aynalar analog klime yol bilgisayarından tutun, sunroof, 4 cam otomatik vs. yani 2002 model olmasına göre çok dolu bir araç. ayrıca görünüm olarakta çok iyi, ağır oturaklı, iç hacmi geniş bagaj hacmi tüp olmasına ragmen bana çok yetiyordu (edirneden erzuruma 5 kişilik aile bagajı + kışlık konserve getirdim :D) v.s

yakıtı şöyle söyleyeyim, tüple 5000 km uzun yol yaptım 850 lira yaktım. o zaman gaz 1,99 2,2 falandı tabi :D

velhasıl kesinlikle o fiyat aralığına incelemeniz gereken bir araç derim.

edit: sedan ve hatchback modelide var sedanları tutmuyor zaten bende şekil olarak hatchback seviyorum, size de uygundur :)

benimki bundandı:
mitsubishi__carisma_1_6_avance_tv__au_new__lpg_gas_plant_2003_7_lgw.jpg

2-3 ay olmus ehliyeti alali, en maniklisi; ucuz bir araba al.

Once araba kullanmasini guzelce ogren. Sonra guzel bir araba alirsin.

Alakası yok zaten bir ayda arabayı kullanmayı çözeceksin ucuz bir araba almaya hiç gerek yok. Almışken paranın yettiği en iyi arabayı almaya bak. Bir araba önerisi yapamayacağım maalesef piyasa oldukça pahalı. 2002 hondalara 35-40 bin lira para istiyorlar. şahinler doğanlar 10-15 bin liraya satılıyor. Çok bi seçim şansında yok aslında. Ama biraz daha bekleyip para biriktirme şansın varsa kesinlikle cruze almalısın. Donanımlı full modellerini tercih edebilirsin. Milletin boş ön yargıları var ama ben bizzat kullanıyorum öneririm

ozaman hocam en içi ferah..., teknoloji eh işte olan... hem tek, hem arkadaşlarınkla, hem ailende gerektiğinde kullanıcan, çok fazla tamire gitmesin araç durduk yere toplama masrafı çıkartmasın dicen aklıma gelen
1- volkswagen bora
2-fiat albea
3-clio
bu 3 araçda değerini korur.satışa gelir, alıcı illa çıkar piyasası hep var bu araçların çünkü atıyorum bir " Chevrolet " alırsın, satsan aldıgın paraya satamazsın, oncan ucuz ve temiz bulabilirsin ama kısa vade ise paran değerlenmez, sıkışsan sat desen elden çıkartman zor olur...

sen yedek parça, bakım onarım vb. aracın temizliğine dikkat et alıdırkendeç

az km, vurdu kırdı az olsun. yakıt önemli benzinliden uzakdur... lpg olsun, dizel ise km iyi baktır arıza ettimi dizel motor aracın en az 4/1 i masraf çıkartabilir... farklı raç seçenekleri için ise,"HYUNDAI" nin modeller 1 - 2 -3 yıl kullancaksan tercih edebilirsin.

--

kullanım alanına gore boy ebatlarınıza göre bunlar küçük konforsuz gelir tahminen...

polo = küçük gelebilir yoksa iyi... opel corsa genç işi olur, ama küçük gelir

hayırlısı olsun sen araçtırmalara başla. bir kaç model zihninde belirt. ama limiti 25,000 lere çekmen lazım birde, alım satım masraf+benzın+bir kaç acil durum tamir işlemi vb. vb. ektrsadan 2,000 tl de hazır bulundur acil gunlere....

ozaman hocam en içi ferah..., teknoloji eh işte olan... hem tek, hem arkadaşlarınkla, hem ailende gerektiğinde kullanıcan, çok fazla tamire gitmesin araç durduk yere toplama masrafı çıkartmasın dicen aklıma gelen
1- volkswagen bora
2-fiat albea
3-clio
bu 3 araçda değerini korur.satışa gelir, alıcı illa çıkar piyasası hep var bu araçların çünkü atıyorum bir " Chevrolet " alırsın, satsan aldıgın paraya satamazsın, oncan ucuz ve temiz bulabilirsin ama kısa vade ise paran değerlenmez, sıkışsan sat desen elden çıkartman zor olur...

sen yedek parça, bakım onarım vb. aracın temizliğine dikkat et alıdırkendeç

az km, vurdu kırdı az olsun. yakıt önemli benzinliden uzakdur... lpg olsun, dizel ise km iyi baktır arıza ettimi dizel motor aracın en az 4/1 i masraf çıkartabilir... farklı raç seçenekleri için ise,"HYUNDAI" nin modeller 1 - 2 -3 yıl kullancaksan tercih edebilirsin.

--

kullanım alanına gore boy ebatlarınıza göre bunlar küçük konforsuz gelir tahminen...

polo = küçük gelebilir yoksa iyi... opel corsa genç işi olur, ama küçük gelir

hayırlısı olsun sen araçtırmalara başla. bir kaç model zihninde belirt. ama limiti 25,000 lere çekmen lazım birde, alım satım masraf+benzın+bir kaç acil durum tamir işlemi vb. vb. ektrsadan 2,000 tl de hazır bulundur acil gunlere....

yanlış konuya yazdın reis :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri