Aramızda Bilgisayar tamircisi var mı?

yigit0can

Kayıtlı Üye
Merhaba;

Elimde Acer bir laptop var. Şu anda tam model bilgilerini yazamıyorum akşam yazarım. Bunun sürekli ekran chipseti yanıyor her seferinden bize masraf çıkarıyor bu da sanıyorum ki aşırı ısınmadan. Ben bunu fiyatını öğrenmek istiyorum...

Bu cihazın anakartını komple değiştirip çözüme ulaşmak istiyorum yoksa 2 ayda bir ekran chipseti yaptırıyom ısıtıp ısıtıp yolluyorlar galiba :(

Fiyatı ne olur ?

Edit:
MODEL : Acer Aspire 5920G
25851.jpg

Valla her halukarda masraflı olur zaten bu laptoplar bi arıza yaptımı bi laptop parası kadar para kaçıyor bunlara kardeşim ben anlıyorum az çok bizim sektörde ben bir soruşturucam en az masrafla kalıcı bir çözüm buluruz senin pc'ye inşallah
Bu arada [MENTION=4678]Özkan[/MENTION] sen ne önerirsin yeni bir anakart diyor ama baya para kaçar öylede ne yapılabilir sence varmı tavsiyen ?

ben tamir ciyim fiyatı 200 tl olur ama degmez aynısı bende var anakart içindeki ekran kartının lehini erimiş onu lehimletttini yapmadıysan bir dene bende oldu yanısı lehimledim düzeldi cihazı satsan 200tl etmez oyuzden alma

ben tamir ciyim fiyatı 200 tl olur ama degmez aynısı bende var anakart içindeki ekran kartının lehini erimiş onu lehimletttini yapmadıysan bir dene bende oldu yanısı lehimledim düzeldi cihazı satsan 200tl etmez oyuzden alma

Ne yapayım hocam bunu o zaman atmak gönlümden gelmiyor. Yaptırsa yine sorun yapacak belli

Uyku modunda brakıyormusun? Bende farklı bi laptop var uyku modunda kalınca ekran kartı çipseti yandı, forumlarda gezdim tozdum ve aynı şekilde uyku modunda brakıp ekran kartı çipi yananlar vardı.... Masaüstü bilgisyarımda bile uyku moduna geçtikten sonra restart atarak açabildim. (win8) Bu arada 180 tamir 20 tl kargo toplam 200 e patladı yaptırmak bana..

Uyku modunda brakıyormusun? Bende farklı bi laptop var uyku modunda kalınca ekran kartı çipseti yandı, forumlarda gezdim tozdum ve aynı şekilde uyku modunda brakıp ekran kartı çipi yananlar vardı.... Masaüstü bilgisyarımda bile uyku moduna geçtikten sonra restart atarak açabildim. (win8) Bu arada 180 tamir 20 tl kargo toplam 200 e patladı yaptırmak bana..

Yok hocam uyku moduna almıyom hiç, çok ısınıyor ondan büyük ihtimal.
kardes tanıdık bir tamirciye git anlat durumu ekran kartının lehimine baktır bi dene düzelir sonra büyük ihtimalle

Memlekette olsam baktırırdım hocamda burada kimseyi tanımıyom. En iyisi kalsın şimdilik masaüstü kurayım..

Yok hocam uyku moduna almıyom hiç, çok ısınıyor ondan büyük ihtimal.

Memlekette olsam baktırırdım hocamda burada kimseyi tanımıyom. En iyisi kalsın şimdilik masaüstü kurayım..
kardes en yakındaki bilgisayarcıya git durmu söyle ekranatı lehimine bakarmısınız erimişde görüntü alamiyorum fazla detatya girme yapmzlar bozuk deyip para almak için yaptır felan diyebilirler o işlemde max 5dk sürer test i felan sen kendin yaparsın evde

Kardeşim kesinlikle anakart vs alayım yaptırayım deme , bunların genel sorunu bu ısıtıp ısıtıp yolluyolar dediğin gibi emin ol :)

Şimdi şu var bu modellerde ekran kartları diğer laptoplardaki gibi değil harici olarak oluyor yani ram gibi alttaki kapağını çıkartırsan görebilirsin Ramin büyük kare hali . sen gidiyorsun bilgisayarcıya veriyorsun adam 10dk içinde alıp ısıtyor takıp veriyor senden 60 lira alıyor.

senin yapman gereken o ekran kartından temin etmek . onlarda pahalı 100 lira falan diye biliyorum ama emin değilim. muğladaki bilgisayarcılar nekadar güvenilirdir bilmem ama ekran kartını alıp dolaşmanı tavsiye ederim belki sağlam 2. el bulabilirsin ama ısıtılmamış olmasına dikkat etmen lazım .

---------- Mesaj saat 10:10:44 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 09:58:43 civarında gönderildi. ----------

Valla her halukarda masraflı olur zaten bu laptoplar bi arıza yaptımı bi laptop parası kadar para kaçıyor bunlara kardeşim ben anlıyorum az çok bizim sektörde ben bir soruşturucam en az masrafla kalıcı bir çözüm buluruz senin pc'ye inşallah
Bu arada [MENTION=4678]Özkan[/MENTION] sen ne önerirsin yeni bir anakart diyor ama baya para kaçar öylede ne yapılabilir sence varmı tavsiyen ?

katılıyorum kardeşim en az masrafla halledilmesi lazım çünkü bu laptop hayatında oldugu sürece bu arkadaş bu sorunu yaşayacak malesef :)

bu arada isim Özkan Nick 0zkan :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri