5 yıldır Savcılıkta çalışıyorum hocam sor istediğini yardımcı olurum. avukatlara felan para verme icradan başka bir şeyden anlamazlar sadece paranın olduğu yerdelerdir..
tırı vırı konuşup can sıkmayın. şimdi bende katiplik mesleğine atıp tutsam. öyledir bunlar şöyledir bunlar desem senin hoşuna gidermi? her meslekte işini sadece ve sadece para için yapanlar vardır , ancak bu durum o meslekle ilgili genelleme bir yorum yapılmasına neden olamaz!
5 yıl hukuk okudum. ve su anda zorunlu stajımı yapıyorum. piyasadaki her meslekte bulunan aç gözlüler gibi onu bunu çarpma derdine asla düşmedik. yeri geldi parası yetmeyen 5-6 arkadaşı ortaklara notere yolladıkki vekalet ücretini aralarında bölüşsünler. kişi başına düşen yük azalsın. bi ara koltuğundan kalk ve adliyede biraz dolaş beynine hava gitsin, sonra adli yardım bürosuna ve bu büroya başvuran maddi durumu elverişli olmayıp hukuk mücadelesi veren müvekkilleriyle nasıl içten ilgilenen avukatlarla tanış.
işin ilginç yanı avukatlar hakkında atıp tuttuktan sonra arkadaşa bir avukat önermen komik olmuş..
ben 18 yasindayim kuzenimin kaninin yerde kalmasini istemiyorum soracagim birkac soru var elimden geleni yapacagima and icerim burda eger sorun olmayacaksa skype werebilimrisin konusalim
öncelikle başınız sağolsun. öncelikle kazanın oluş şekli,sebepleri
,yol-sürücü-doğa veya farklı etkenlerden oluşması bu durumu etkiler.
ölümlü kazalarda bilinçli her hak sahibi kesinlikle hakkını savunmalı, gerekli cezaların verilmesi konusunda takipci olmalıdır.
olayın ayrıntılarına inecek şekilde bağlı bulundugunuz ilin barosundaki bir avukatla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
cünkü bu tür durumlarda yüzyüze konuşmak en sağlıklısıdır. hic bir ayrıntının atlanmamasına dikkat edilmelidir. belirttiğim gibi kazaya sebep olan faktörler arasında yolla ilgili eğrilik vs. sorunlar var ise karayollarına'da dava açılmasının yolu açıktır.
durum detaylı bir şekilde incelenmeli. kaza raporları dikkatli bir şekilde incelenmelidir. bu tür üzücü durumların sağlıklı cevaplarını sosyal platformlarda aramak boşa kürek çekmek gibidir.
dava açabilecek veya hukuki süreci takip edebilecek maddi gücünüz yok ise, bağlı bulunduğunuz ilin adliye içerisindeki adli yardım bürosuna başvurarak size bir avukat atanmasını sağlayabilirsiniz. adli yardım ile sağlanacak avukatlar sizden sadece gerekli olması durumunda velaket talep edecektir.
vekalet ücreti noter'lere ödendiği için ödenmesi zorunlu bir ücrettir.