Aranızda mali müşavir var mı arkadaşlar?

enigma

Kayıtlı Üye
Çalıştığım işyerinde imzaladığım bordrolarda şöyle bir ibare var "mart 2016 ayına ait yukarıda müfredatı yazılı olan istihkakım yekününden kesintiler çıktıktan sonra geriye kalan ...........TL'yi nakten/hesaben ve tamamen tahsil ettiğimi , 8 gün hafta tatilimi ay içerisinde kullandığımı, hiçbir alacağım kalmadığını bildirir, İŞVERENİ mezkur aydan dolayı ibra eder, işbu hesap pusulasının bir nüshasının tarafımdan teslim alındığını kabul ve beyan ederim"

Şimdi arkadaşlar ben haftada 2 değil bir gün haftalık izin kullanıyorum, yani ayda dört gün haftalık iznim var, ve bu adamlar her ay bize bu bordroyu imzalatıyorlar. Ama günlük giriş-çıkış imzalarını attığımız imza föyümüz, kamera kayıtları vs birsürü delil var bu fazladan yazdıkları 4 günü kullanmadığıma dair. İşte ayrılmak istiyorum, ama kaç senelik tazminatımı yakmak da istemiyorum. Tazminatımı isteyecem %99 vermeyecekler, istifa edersem zaten bu hakkımı kaybediyorum, iyi bir avukatla iş mahkemesine dava açsam kazanma şansım nedir, arkadaşlar aranızda avukat ya da mali müşavir varsa bir cevap yazarsa çok sevinirim, benim için çok önemli bir konu, şimdiden teşşekkür ederim

---------- Spam Engelliyici 15:55 ---------- Önceki Mesaj 15:35 ----------

Arkadaşlar yok mu bilgisi olan?

Çalıştığım işyerinde imzaladığım bordrolarda şöyle bir ibare var "mart 2016 ayına ait yukarıda müfredatı yazılı olan istihkakım yekününden kesintiler çıktıktan sonra geriye kalan ...........TL'yi nakten/hesaben ve tamamen tahsil ettiğimi , 8 gün hafta tatilimi ay içerisinde kullandığımı, hiçbir alacağım kalmadığını bildirir, İŞVERENİ mezkur aydan dolayı ibra eder, işbu hesap pusulasının bir nüshasının tarafımdan teslim alındığını kabul ve beyan ederim"

Şimdi arkadaşlar ben haftada 2 değil bir gün haftalık izin kullanıyorum, yani ayda dört gün haftalık iznim var, ve bu adamlar her ay bize bu bordroyu imzalatıyorlar. Ama günlük giriş-çıkış imzalarını attığımız imza föyümüz, kamera kayıtları vs birsürü delil var bu fazladan yazdıkları 4 günü kullanmadığıma dair. İşte ayrılmak istiyorum, ama kaç senelik tazminatımı yakmak da istemiyorum. Tazminatımı isteyecem %99 vermeyecekler, istifa edersem zaten bu hakkımı kaybediyorum, iyi bir avukatla iş mahkemesine dava açsam kazanma şansım nedir, arkadaşlar aranızda avukat ya da mali müşavir varsa bir cevap yazarsa çok sevinirim, benim için çok önemli bir konu, şimdiden teşşekkür ederim

---------- Spam Engelliyici 15:55 ---------- Önceki Mesaj 15:35 ----------

Arkadaşlar yok mu bilgisi olan?

Haftalık çalışma saati süresi molalar düşüldükten sonra 45 saattir. Haftada 1 gün tatil yapsan da 45 saat çalışıyorsan firma haklıdır.(molalar saate işlemiyor)

fakat 45 saatten fazla çalışıp ve fazla mesai parası almıyorsan sen haklısın.

Ama sen haklı olsan bile avukat tutup kazansan da dava en az 1 sene sürüyor bilgin olsun.

Tazminatı çabuk almanın yolu bence işyeriyle anlaşmaya varabilmek. Bir de askere gitmek ve işyerinin kapanması var.

hocam çok teşekkürler cevap için, benim kafama takılan aylık dört gün kullandığımız haftalık izin neden 8 gün olarak gösteriliyor, bunu çözemiyorum. Fazla mesailerde sıkıntı yok, veriyorlar, haksızlık yapmayım şimdi, ama bordrodaki 8 gün ibaresi neden? Niye oraya 4 gün dememişler?

Yetkili kişilerle oturup konuşsan daha iyi olur gibi.

Mali Müşavir değilim ama 4 yıldır mali müşavirin yanında çalışıyorum. Olay şu şekilde sebepsiz yere işten sen çıkarsan tazminatın yanar. İşyeri seni çıkartırsa anca tazminat alırsın.

Haftalık Çalışma saati 45 saattir.
Günlük çalışma saati7.5 saattir. (Normalde 8 saat denir. Ama yarım saat mola kabul edilir.)

7.5 saat x 6 gün = 45 saattir.

Ancak; Bazı işyerleri günlük 7,5 saat değilde daha fazla çalıştırıp haftada 2 gün tatil yaptırabilir.
Mesela; Günlük 9 saat çalıştırır 5 gün çalıştırır.
9 saat x 5 gün = 45 saat olur haftada.

Bu şekilde günlük 9 saat çalıştırıp 45 saati tamamlattırabilir. Ayrıca işyerinde iş çok olur. Cumartesi günüde işe çağırır. Cumartesi günlerini mesai olarak yazar. Ve mesai parası verir.

Sizin anlatımınız eksik olmuş. Zaten sormak istediğiniz soruyu da net anlamadım.
Tazminat alır mıyım diye sorarsanız. Sebepsiz yere işten siz çıkarsanız alamazsınız. İşten siz haklı olarak kovulursanız alabilirsiniz. Ayrıca bunun yanında şartlar uygunsa işsizlik parasıda alabilirsiniz. (Yani son 3 yılda 600 gün ssklı olarak çalışmışsanız işssizlik parası alabiliyorsunuz diye biliyorum)

Bu tür sorunlar bizim mükelleflerde de oluyor. Bazı işçiler yüksek para aldığı halde işyeri sahibi asgari ücretten gösteriyor. İşçi de ilerde işverenle sorun yaşadığında mahkemeye veriyor. Tabii İşveren işçiye bordro imzalattıysa, işveren çoğu zaman sıyırıyor paçayı. Eğer işveren işçiye bordro imzalatmadıysa işçi tazminatını söke söke alıyor. Genelde mahkemeler işçi tarafında olduğu söyleniyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri