Arkadaşlar askerlik ile ilgili sıkıntım var bir bakın lütfen

Ben 5 senedir yoklama kaçağıydım açıköğretimde kaydım vardı ama tecil falan yoktu çünkü üst üste dört kere sınıfta kalmıştım bu beş senenin ardından ygs sınavına girdim açıköğretimden başka bir bölüm seçip eskisini sildirdim okuldan aldığım kayıt evraklarıyla şubeye gittim ve tecil ettirdim hiiç bir sorun çıkmadı.

Sana herhangi bir sevk kagıdı gibi bir kagıt verdiler mi ?
Genelde sülüs diyorlar galiba o kagıda :)
Eger sana verilen belge üzerindeki sevk tarihinden önce üni. giris kaydını yaptırırsan problem olmaz fakat üni. kaydı sevk tarihinden sonra ise muhtemelen askere gidersin.
Benim bildigim bu sekilde fakat bilen arkadaslar daha iyi acıklama yapar umarım.

[MENTION=19316]dizikit[/MENTION] Hocam üniversiteye kesin kayıt yapana kadar piyasada gözükme :) üniversiteye kesin kayıt yaptırdığında genel kurmay gelse alamaz seni. otomatikman 4 sene artı 2 sene tecil hakkın olur. bu arada rakipbulda mı oynuyosun yoksa ?
rakipbul ney hocam anlamadım.Ben bildiğin reel hayatta lisanslı futbolcuyum 10 yaşımdan beri futbol oynuyorum.
Eger sana verilen belge üzerindeki sevk tarihinden önce üni. giris kaydını yaptırırsan problem olmaz fakat üni. kaydı sevk tarihinden sonra ise muhtemelen askere gidersin.
Benim bildigim bu sekilde fakat bilen arkadaslar daha iyi acıklama yapar umarım.

hocam bana herhangi bir belge sülüs filan vermedi kimse.

o şekilde olmaz zaten celp tarihi geçmiş olur

Lanet olsun usta burdan alınacak tecrübeye:Dben yinede askerliğin vakitli yapılmasından yanayım delikanlıyken insan ne olsa katlanıyor takmıyor ama yaş geçince büyük problem çok fırsat kaçırdım askerlik davasına

Al benden de o kadar:)

Alma devri kapandı artık yok öyle birşey o veznedekiler çok kurnaz.Bende 3 yıl geç gittim hacettepedeydim 1. yılda bıraktım onun tecilini bile saymadılar.Yakalama eskide kaldı artık tek yaptıkları para cezası ben 3 yıl için 2.022 TL para ödedim üstüne doğuda dağın başında insan yüzü görmeden yaptım.Pişman değilim tabiki ama böylesi de insanın içine oturuyor.Geri dönünce özlüyor insan oraları :)

Alma devri kapandı artık yok öyle birşey o veznedekiler çok kurnaz.Bende 3 yıl geç gittim hacettepedeydim 1. yılda bıraktım onun tecilini bile saymadılar.Yakalama eskide kaldı artık tek yaptıkları para cezası ben 3 yıl için 2.022 TL para ödedim üstüne doğuda dağın başında insan yüzü görmeden yaptım.Pişman değilim tabiki ama böylesi de insanın içine oturuyor.Geri dönünce özlüyor insan oraları :)

3 yıl icin 2bin tl ödemeye razıyım :D peki bu zamanda hic mi resmi yerlere gitmediniz kacak oldugunuz icin bi sıkıntı ollmadı mı

3 yıl icin 2bin tl ödemeye razıyım :D peki bu zamanda hic mi resmi yerlere gitmediniz kacak oldugunuz icin bi sıkıntı ollmadı mı
Gittim hiçbişey çıkmadı onu bende anlamadım hatta 1 kez mersinde 1 kez ankarada polis kontrolüne bile yakalandım ama hiçbişey çıkmadı :rolleyes:

ya sen zaten lisanslı futbolcusun uzatma hakkın olması lazım ?? bu futbolcular nasıl bu yaşa gelip bedelli yaptılar ?

bak yapacağın şu,üniversite kayıtlarına yakın eylül başı gibi gidip yoklamanı yaptıracaksın seni hemen askere göndermiyorlar bi celp dönemi verecekler o celp dönemine kadar özgürsün,şubeden al askerlik durum belgeni git üniversiteye kaydını yaptır üniversite kaydetmek zorunda (kendim yaptım biliyorum) ondan sonra üniversiteden öğrenci belgeni al tekrar şubeye git tecilini al.

---------- Spam Engelliyici 14:09 ---------- Önceki Mesaj 14:09 ----------

en geç 1 ocak 1988 doğumlular

Aynen arkadaşın dediğin şekilde yap. Aynısı benim başıma gelmişti. Üni'de ilk seneden matematiği veremediğim için 3 sene kalmıştım ve 2 sene harici tecil yapılmıyor.

Ben de askere gidiyormuş gibi şubeye gittim, bana o zamanın tarihi sallıyorum xxxx Kasım askersin demişlerdi. Ben sınava Eylül'de girdim ve geçtim. Ekim ayı sonunda da tecil istediğimi belirterek şubeye gittim ve askerliğimi tecil ettirdim.

Bu yolu denersen sen de halledersin diye düşünüyorum. En azından zamanında şubede çalışan bi yakınım bu aklı vermişti bana çok sağolsun.

Arkadaşlar

2010 yılında liseden mezun oldum.Üniversite sınavına sürekli giriyorum.Her senede başka bir üniv tutturdum.Ancak gitmek bir türlü kısmet olmadı.Ben futbolcuyum.Geçen hafta otelde kamptaydık.Oteli polis bastı bana tutanak tuttu.15 gün i,çinde git işlemlerini hallet.Neyse gittim tecil için.Kadın bana dediki 2 sene gelmemişsin tecil yapmaya bu sürede okul kaydın da yok.Bu yüzden senin tecil hakkın dolmuş.Dedimki kadına ben bu sene sınava giricem kaydoldum parayı yatırdım bu sene 4 senelik kayıt yaptırıcam.Kadın dediki kayıt yaptırsanda tecil vermezler sana yinede alırlar askere.Şimdi arkadaşlar benim mantığıma göre şöyle geliyor.hiç okul okumayana 2 sene tecil hakkı tanıyorlar.Ben eğer ünive girersem kendime yeni tecil hakkı doğururmuyum ? lütfen bilenler bir el atsın.Askeri şubede danışmana sordum dediki bu sene gir ünive zaten otomatik tecil olur.Yukarıda veznedeki kadında diyorki 2 sene tecil hakkın dolu ünive gitsende bitti tecil hakkın.Ne yapacağımı şaşırdım.Bilen lütfen bilgi versin:(

ilgili bayan doğru demiş, okumadığın sürece ve bildirimde bulunmadığın sürece 2 yıl boşta gezme hakkın var devlet tarafından sana verilen.

sen o hakkını doldurmuşsun, bu durumda üni kayıt tarihlerine kadar kaçak gezip üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmaya kalksan dahi senden askerlik şubesinden bize belge getir diyecektir okul ve kaydını yapmayacaktır.

keşke aöf falan yazsaydın... ama olan olmuş artık, geri dönüşü yok.
en büyük asker bizim asker.

ilgili bayan doğru demiş, okumadığın sürece ve bildirimde bulunmadığın sürece 2 yıl boşta gezme hakkın var devlet tarafından sana verilen.

sen o hakkını doldurmuşsun, bu durumda üni kayıt tarihlerine kadar kaçak gezip üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmaya kalksan dahi senden askerlik şubesinden bize belge getir diyecektir okul ve kaydını yapmayacaktır.

keşke aöf falan yazsaydın... ama olan olmuş artık, geri dönüşü yok.
en büyük asker bizim asker.

ama biz bunları anlattık hep daha önce sen derslere girmedin mi

artık sistem eskisi gibi değil. kaçak gözüktüğünüz gün için para cezası ödüyosunuz. askere hemen almıyolar sizi. şubeye gittiğinde para ödüyeceksin sadece. 3 ay önce kuzenimin başından geçen bir olay. babam subay. direk kendisinin askerlik şubesiyle konuşmasını ve kuzenimin başından geçeni söylüyorum. yanlış hatırlamıyorsam 1000 liraya yakın bişey ödemişti. 28 yaşında üniversite terk.

artık sistem eskisi gibi değil. kaçak gözüktüğünüz gün için para cezası ödüyosunuz. askere hemen almıyolar sizi. şubeye gittiğinde para ödüyeceksin sadece. 3 ay önce kuzenimin başından geçen bir olay. babam subay. direk kendisinin askerlik şubesiyle konuşmasını ve kuzenimin başından geçeni söylüyorum. yanlış hatırlamıyorsam 1000 liraya yakın bişey ödemişti. 28 yaşında üniversite terk.

baban ordu komutanı olsa ne olacak yalova kaymakamı benim gözümde;),zaten sistem 3 senedir böyle yeni birşey yok eskisi gibi değil derken neyi anlatıyorsun kuzeninin cahilliği o

Son düzenleme:
baban ordu komutanı olsa ne olacak yalova kaymakamı benim gözümde;),zaten sistem 3 senedir böyle yeni birşey yok eskisi gibi değil derken neyi anlatıyorsun kuzeninin cahilliği o

asker kaçağı birinin gidip konuşmasıyla bi albayın arayıp konuşması arasında fark olacağını belirtmek için söyledim. konu sahibi birincisi sen değilsin. ama gördüğüm kadarıyla herşeye zıplıyorsun. ikincisi sen kim oluyosun da tanımadığın biri hakkında cahil yorumunu yapabiliyorsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri