Arkadaşlar Blog özgünle kazanmak mümkün mü?

• Kullanıcı azenec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Blogger ( Blogspot )

azenec

Kayıtlı Üye
bloggerden site açıp domein vs alıp özgün içerik girersem tutarmı arkadaşlar?

ne zamana ve minimim kaç içeriğe blogum tutbilir?

Buna gülerim işte 4000 ben şuan blog sitemden bişey yayınlayayım tek post 10 dakka içinde 1. Sayfaya çıkarım ki denedimde çıkıyorum. İnanmayın onlar hurafe sağlam bi blog ile çok iyi yerlere gelebilirsin, kuşkun olmasın sadece yaz gerisini google amcaya bırak

4000 mi? :D arkadaşı tanıştırsana benle

evet hocam bende onun için sordum. 3 yıllık bir blogum var 40-45 özgün çeviri makale anca zaman bulup yapabildim. onun için sordum. 4k makale yapamam yoksa. :( 6 ay içinde hergün kaç makale çevirsem tutar sizce hocam?

[MENTION=10491]azenec[/MENTION] hocam kaç makale çevirsem filan diye uğraşmayın burda boşuna zaman kaybı yapıyorsunuz.Yazın makalelerinizi ilgili olduğunuz konuda zamanla oturtursunuz rayına.

Buna gülerim işte 4000 ���� ben şuan blog sitemden bişey yayınlayayım tek post 10 dakka içinde 1. Sayfaya çıkarım ki denedimde çıkıyorum. İnanmayın onlar hurafe sağlam bi blog ile çok iyi yerlere gelebilirsin, kuşkun olmasın sadece yaz gerisini google amcaya bırak ��

bu biraz seo bilgisine kalmış, her şeyi biliyorum ama seo bilmiyorum. bunun püf noktaları nelerdir? en dikkat edilecek noktaları nelerdir? ya da seoyu nasıl nereden öğrenebiliriz hocam? bunun bir kitabı vs var mııdr?

1.5 yıllık bloğum var reklam alamadım bir türlü vermiyor.
Not: Özgünüm, yazılarımın hepsini kendim yazdım.

belirli bir konuda yazarsan başarili olucaktir. bende blogger açmayi düşünüyorum bakalım hakkımızda hayirlisi.

Blogspot tecrübeli arkadaşlar soruma cevap verirselerse sevinirim.Haftada 30 adet makale ekliyoruz , günlük 1k hitim var. Adsense eklesem günlük gelirim ne olur ?

bu biraz seo bilgisine kalmış, her şeyi biliyorum ama seo bilmiyorum. bunun püf noktaları nelerdir? en dikkat edilecek noktaları nelerdir? ya da seoyu nasıl nereden öğrenebiliriz hocam? bunun bir kitabı vs var mııdr?

Tema seçimi çok önemli temayı kurup bırakmamanız lazım kodların içindeki sitemap, meta ayarlarını iyi yapın birde yayınladığınız makaleyi güzel yazmanız gerekir seoya uyumlu. Ama en önemlisi ise bunu kimse yapmıyor blogda arama açıklama kusmını aktif edin ve makale neyle ilgili oraya yazın sonra sonucu görürsünüz

Sent from my iPhone using Tapatalk

@azenec;

Hocam boş işlerle uğraşıyorsun sanırım. Çevirilerle falan uğraşma. Tabii yabancı site açtıysan mecburen uğraşacaksın. Bu arada çeviri yaptığın sitenin günlük hiti kaç? Eğer hiti azsa boşa vakit harcıyorsun. Eğer hiti yüksekse ben yanlış tahmin de bulunmuşumdır.

Seo konusuna gelince seo çok geniş bir kavramdır.
Tek noktaya odaklan. O belirlediğin hedefte sadece yürü. Daha kısa sürede daha fazla yol alırsın. Genele asla yönelme. Genele yöneleceksen sağlam ekip ve sağlam para bütçesi ayır.

Seo konusunu herkes yapamaz. Seo yaptıracaksan profesyonellerle çalış. Seo için siteni ona göre dizayn et. Siteyi spama düşürüp sonra seocuya gitme. Seocu boşa kürer sallar. Spamdan çıkarsa bile bikaç ay boşa para ödemiş olursun. Seo için seninde altyapın olması lazım. Kopyala yapıştır ile spinlemeyle uğraşma. Bizzat kendi cümlen olsun. Tek noktayı hedef alacağın için gelenlerin dikkatini çekecek ve siteye bi daha gelmesini sağlayacak şeyler paylaş. Yani güncel ve kaliteli ol. Ziyaretçilere karşı dürüst ol, sitenin güvenli ve kaliteli olduğunu ziyaretçilerine inandır. Ziyaretçiler düzenli siteye gelirse google bu site kaliteli der. Tabii googlenin kaliteli demesi için de belirli hususlar var. Bu hususlar için seo bilgin olması lazım.
Günlük ideal paylaşılması gereken içerik miktarı 5-10 adettir. Tabii büyük bir platformsan ilerde 50-100 içerik paylaşırsın. Tabii sen hemen ben büyük olucam diye abanma siteye 5-10 idealdir. Az, öz ve kaliteli paylaşım yap.

Kategorini iyi seç, sana asıl parayı kazandıracak olan içeriktir.
Emeğin çöpe gitmesini istemiyorsan tabi, bir ön araştırma yap, hangi tür içerikler bana para kazandırır diye.
Seçtiğin kategorinin aranma hacmi yüksek ama rekabeti düşük olsun
Seçtiğin kategoride rekatebet varsa ve önünde baba siteler varsa 1000 lere içerikte eklesen de zor trafik alırsın
Rekabet düşük ama aranma hacmi yüksek olacak, öyle olursa 200 içerik bile sana güzel trafik getirir.
Adsense çalışacaksan tıklama başı verilen ücret te önemli, anahtar kelimene yüksek oran veriliyorsa günlük alacağın 10 tık bile sana güzel para kazandırır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri