Arkadaşlar önerinize ihtiyacım var

• Kullanıcı ubozkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

ubozkan

Kayıtlı Üye
Merhaba, abilerim kardeşlerim. Çoğunluğunuz benden büyüktür aslında ama :) Ben 20 yaşındayım, normalde İstanbul'da yaşıyordum ancak bu sene eğitim için Viyana'ya geldim. Her zaman sosyal medya ile uğraştım Facebook'tan Twitter'a, Twitter'dan Instagram'a kadar, ama hiç Youtube'a geçiş yapamadım çünkü orada Özgün kanalları büyütmek pek zor ve hep "geç oldu" diyerek ileri tarihe attım. Şimdi başlamak istiyorum. Belli bir bütçem var kenarda kullanabileceğim, iyi derecede ingilizcem mevcut (ama konuşma kısmında sıkıntı çekebilirim, slayt vs. tarzında problem yok :D) bir türlü başlamak istiyorum ama hani bazı insanları görüyorum 2 senedir uğraşıyor 1.000 abonede kalmış vs. zamanımı çöpe atmak da istemiyorum. Hani "fikir lazım" havasında da açmadım konuyu, sadece biraz rehberlik gerekiyor gibi hissediyorum. Yaklaşık 1-2 aydır zaten her gün forumu dolaşıyorum okuyorum, bir de sizlerden duymak istedim. :)

Not: "İstediğin konuda yap." önerisini milyarlarca kez gördüm onun farkındayım :D

İstediğin konuda yap.

Vlog çekip yayınlayabilirsiniz. Yurtdışında olduğunuz için dikkat çekecektir bence.

kardeş öncelikle, olduki kanalın kapandı diyelim. özgün falan farketmiyor özgünüde kapatabiliyorlar. şikayet edebileceğin bir merci yok, var ama yok. ben bu kadar söylüyorum. herşeyin belgeli kayıtlı vs. olsun. yeteneğin, merakın ne üzerineyse onun üzerine düşün. gerçek hayatta yapmaktan zevk almadığın birşeyi özgün olarak idame ettirmek zor. başarılar.

özgün yap saglam olsun hocam, gerçi ülkemizde saçma youtuberler, vur bana şarkıları vs patlayıp gidiyorda orası ayrı dava
özgün fikir arıyorsan çocuklara yönelik bir kanal yap derim

1 tane özgün oyun kanalım, 1 tane yarı özgün almanca slayt kanalım kapandı...
direk kapandı hatta. ne bilgi maili geldi ne de başka birşey.

Telifle ilgili sıkıntılı bişey yoktu. hem telifsiz fotolar kullanmıştım hem de gerekli atıfları yapmıştım "fair use" olayına dayanarak.

mesaj attım youtube'a ama dönüş olur mu bilmiyorum. Bu aralar özgüne de başlamamanı tavsiye ediyorum, ya da başla ama adsenseye bağlamadan devam et bir süre.

özgün öyle malesef bi anda patlarsın sabır lazım

Vlog çekip yayınlayabilirsiniz. Yurtdışında olduğunuz için dikkat çekecektir bence.

Hocam yüzümü çok göstermek istemiyorum, hiç değilse en başlarda göstermek istemiyorum. İzlenme almaya başladıktan sonra deneyebilirim ama teşekkür ederim öneri için :)

kardeş öncelikle, olduki kanalın kapandı diyelim. özgün falan farketmiyor özgünüde kapatabiliyorlar. şikayet edebileceğin bir merci yok, var ama yok. ben bu kadar söylüyorum. herşeyin belgeli kayıtlı vs. olsun. yeteneğin, merakın ne üzerineyse onun üzerine düşün. gerçek hayatta yapmaktan zevk almadığın birşeyi özgün olarak idame ettirmek zor. başarılar.

Ya zevk aldığım şeyler ile ilgili milyar tane kanal var açıkçası. NBA aşırı takip ederim ama çok kanal mevcut, elektronik müzik çok dinlerim yine aynı biçimde.

özgün yap saglam olsun hocam, gerçi ülkemizde saçma youtuberler, vur bana şarkıları vs patlayıp gidiyorda orası ayrı dava
özgün fikir arıyorsan çocuklara yönelik bir kanal yap derim

Hocam çocuklara yönelik derken biraz açabilir misiniz :) Öğrenmek isterim.

1 tane özgün oyun kanalım, 1 tane yarı özgün almanca slayt kanalım kapandı...
direk kapandı hatta. ne bilgi maili geldi ne de başka birşey.

Telifle ilgili sıkıntılı bişey yoktu. hem telifsiz fotolar kullanmıştım hem de gerekli atıfları yapmıştım "fair use" olayına dayanarak.

mesaj attım youtube'a ama dönüş olur mu bilmiyorum. Bu aralar özgüne de başlamamanı tavsiye ediyorum, ya da başla ama adsenseye bağlamadan devam et bir süre.

Üzüldüm hocam duyduğuma, umarım en kısa zamanda geri gelirler.

---------- Spam Engelliyici 22:23 ---------- Önceki Mesaj 22:22 ----------

Başka önerisi vs. olan varsa beklemedeyim hala, bende araştırıyorum bu süre zarfında :D :)

benim fikrim; eğer kaliteli bir iş değilde amacın sadece para kazanmaksa.Vlog tarzı videoları biraz laubali şimarık tabiri caizse sülalesi rahat insan modunda çekersen başlık ve resmide böyle ilgi çekici (duru önverin tüm okul göğüslerimi gördü başlığı gibi vs.) çok kısa sürede iyi izlenmeler alabilirsin.Böyle bir ihtimal mevcut.Özellikle viyandaki insanları trolleyecek bir kalibren varsa bence her türlü izlenir para kazanırsın geç felan değil.Polina var vlog çeken ilk zamanlar kesenin ağzını açıp youtube'a reklam verdi sonrasında inanılmaz bir yükselişe geçti tüm fenomenlerle tanıştı video çekti.Bunda tabi kız olmasının etkisi var ama bence dediğim şekilde sende izlenip para kazanabilirsin.

benim fikrim; eğer kaliteli bir iş değilde amacın sadece para kazanmaksa.Vlog tarzı videoları biraz laubali şimarık tabiri caizse sülalesi rahat insan modunda çekersen başlık ve resmide böyle ilgi çekici (duru önverin tüm okul göğüslerimi gördü başlığı gibi vs.) çok kısa sürede iyi izlenmeler alabilirsin.Böyle bir ihtimal mevcut.Özellikle viyandaki insanları trolleyecek bir kalibren varsa bence her türlü izlenir para kazanırsın geç felan değil.Polina var vlog çeken ilk zamanlar kesenin ağzını açıp youtube'a reklam verdi sonrasında inanılmaz bir yükselişe geçti tüm fenomenlerle tanıştı video çekti.Bunda tabi kız olmasının etkisi var ama bence dediğim şekilde sende izlenip para kazanabilirsin.

Ya arası diyim. Ama kendimi kamera karşısında rezil etmek istemiyorum. Çoğu türk fenomeni izliyorum aptal aptal triplere giriyolar bir arkadaşım vardı öyle olan sırf ondan aram bozuldu, dedim gururun nasıl el veriyo böyle olmaya diye :D Ondan yüzümü direk göstermek istemiyorum açıkçası.

Ya arası diyim. Ama kendimi kamera karşısında rezil etmek istemiyorum. Çoğu türk fenomeni izliyorum aptal aptal triplere giriyolar bir arkadaşım vardı öyle olan sırf ondan aram bozuldu, dedim gururun nasıl el veriyo böyle olmaya diye :D Ondan yüzümü direk göstermek istemiyorum açıkçası.

açıkça görüldüğü üzere youtubeda izlenmek için mezhebi geniş olman gerekiyor.Geçen Halil ibrahim gökerin videosunu izledim adam dizi klişeleri çektink 20 bin izlenmiş yani böyle şeyler izlenmiyor illa bir yerini yakman garip bir şeyler yapman gerekiyor o yüzden bizde bu videoyu çekmeye karar verdik dedi.Ağza deodorant sıkma Cezalı bir yarışma yaptılar 3-4 günde 200 bin felan izlendi.Düşün bu adamlar fenomenler adamların toplam 3-4 milyon takipçisi var instagramda facebookta.Ama orabı buranı açmaz oranı buranı yakmaz böyle sansasyonel şeyler yapmazsan izlenme oranın çok düşük görüyorum.Bu bizim ülkeye has değil dünyanın geneli böyle bu tür işler kaliteli işlerden çok daha fazla izleniyor.Yüzünü göstermeyeceksende howtobasic gibi bir kanalın olmalı bak o da insan aklının mantığının almayacağı işler yapıyor bana sorarsan tamamen israf rezillik hadsizlik ama adam ayda bir video atıyor 50-60 bin tl civarı kazanıyordur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri