Arkadaşlar pc fanı kafamı şişirdi ne yapmalıyım?

Kasanın içindeki tozu temizle termal macun yenile...Eğer fanlar eskiyse fanları da yenileyebilirsin.Ama fanı falan yavaşlatma bence...Ses gitsin diye pcnin donanımına zarar gelmesin

Eskiden fan mı varmış :D Kesin yöntem ;
1fr2.jpg

Vay arkadaş herkez termal macun demiş durmuş :)
Fan ile termal macunun ne alakası var.
termal macun
1)İşlemci üzerine sürülür. oda metal bloğa sıcaklığı eşit dağıtsın diye.
2)Ekran kartı chipinin üzerine sürülür. Yine Metal bloğa sıcaklığı eşit dağıtsın diye.

kablo falan çekme dostum . bilgisayarın kapanmaz zarar da gelmez ancak ısınmadan dolayı perormansın düşer. Oyunlarda vs bunu bariz olarak anlayabilirsin. Öncelikle kasayatam olarak sabit olup olmadıgına bak titreşimden dolayı ses çıkartıyor olabilir. arkadaşın dediği gibi yağlayarak çözüm olmazsa yada yanlıslıkla bozarsan üzülme fiyatları ucuz zaten :D

bir kaç damla makine yağı sorunu çözer

Ya arkadaşlar çıldırıcam yeni pcye format attırdım ama eskiden beri kasa içindeki fan traktör gibi ses çıkartıyodu söylemeyi unuttum biosa girmeyi denedim değişik bişeyler çıktı giremedim.Bu fanı nasıl yavaşlatabilirim?

K6roJ7.jpg

hocam kasayı aç bir kapak açık kalsın ve elektiriklü süpürge ile tozlarını çek sonra yumuşak fırça ile temizle sorun ortadan kalkacaktır.

hocam kasayı aç bir kapak açık kalsın ve elektiriklü süpürge ile tozlarını çek sonra yumuşak fırça ile temizle sorun ortadan kalkacaktır.

Hocam yeni bilgisayarcıdan geldi adam temizlemiş zaten onunla alakası yok yanlış hatırlamıyosam 2005 aralıkta aldım ben bu pcyi eski ama fan neden böyle çok ses çıkarıyo anlayamıyorum

Fan'ın bulunduğu kısma, elinle kasanın dışından baskı yapınca seste bir azalma oluyor mu?

Oluyorsa tam oturmamıştır fan vidaları ve deneme, yanılma yöntemiyle o sesi azaltabilirsin.

Gerekirse kalın bir kağıt al, fan büyüklüğü kadar katla ve önce kağıdı, üzerine de fanı koyarak sesten kurtulman da başka bi yöntem.

Fan'ın bulunduğu kısma, elinle kasanın dışından baskı yapınca seste bir azalma oluyor mu?

Oluyorsa tam oturmamıştır fan vidaları ve deneme, yanılma yöntemiyle o sesi azaltabilirsin.

Gerekirse kalın bir kağıt al, fan büyüklüğü kadar katla ve önce kağıdı, üzerine de fanı koyarak sesten kurtulman da başka bi yöntem.

Denedim kardeş olmuyor fan tam oturmuş :(

fanın yüksek devirde çalışıyor ise ve direk olarak anakarta bağlanmıyorsa fan kontrolcüsü alarak sorununu çözebilirsin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri