Asgari ücret %15 arttı.

her yıl yaşanan asgari ücrete zam çıkmazı içindeyiz yine,ne yazık ki...

asgari ücret artsın istiyor herkes ama içinde bulundugumuz durumda bunun zararı olur,faydası olmaz.üstdeki mesajlardada arkadaşların belirttigi üzere asgari ücret arttıkca işverenler zor durumda kalıyor ve ya işcileri işten çıkartıyor yada komple dükkanı kapatıyor mecburen.ayrıca diger taraftan asgari ücrete 2 lira zam geldi diye sevinenler görüyorum,3 gün sonra bi bakıyoruz o asgari ücretle ödemek zorunda oldugumuz herşeye bunun en az 20 katı zam gelmiş oluyor.asgari ücrete zam yapılmış olmasını fırsat bilip yapıyorlar bu zamlarıda.arkadaş,asgari ücrete o kadar zam yaptık tabi bunlarada zam gelecek deniyor.yani öyle bi duruma geliyoruz ki,keşke o asgari ücrete zam yapmasaydınızda daha beter hale gelmeseydik diyoruz işin sonunda.

Hocam önce zihniyet değişmeli. %12 enflasyon neye göre? İnsanların en çok aldığı şeyler genel ihtiyaç ürünleri. Gıda sebze meyve. Bunlara %50-60 zam geliyor. He bir yandan 40 yılda bir satılan mobilya gibi, dekorasyon eşyaları gibi ürünlere çok az zam geliyor yada hiç gelmiyor. Yada satılmıyor diye indirime gidiliyor. Eee akıllılar nabıyor peki? Satılanla, satılmayanın ortalamasını alıyor. Enflasyonda %12 gözükmüş oluyor. Millet sanki her gün evinde mobilya kemiriyor. Bu zammı gıdaya göre, genel ihtiyaca göre yapacaklar hocam. Ama bugün iş yerinde bakıyorum çoğu kişi memnun da yani. :) Değişik bir durum. Halk alışmış artık haksızlığa.

Sağ gösterip sol vuracak.Cuma günü yerli otomobil ile açıklama yapacak.

Ben geçen gün hoparlörü fişte unutmuşum, böyle birkaç defa unutursam (evde farklı aletler de unutuyorum) Fatura 5-20tl arası artıyor :D Tabi otomobile tek seferde 100tl elektrik yakarım canım, nolacak ki. Hiç kazancı olmayan bile ayda 3bin tl elektrik yaksa, mis gibi, altında araba gezer de gezer :) Ama fişte unutmayın mazallah. cayır cayır 5 metre rulo fatura gönderirler.

Ülkece bir ASGARi ücret birde SATILIK yazmayı vede söylemeyi öğrenemedik.
:cool:

2345 yaparlar diyordum herkese 2324 yaptılar.
Yeter Türk milletine çok bile.
Zaten 100Tl'sinide zorunlu BES olarak geri alacak.
Hayırlı traşlar herkese.

Bi arkadaş vardı sorgusuz suailsiz hükümeti yalamayı çok seviyordu.
Nerde o arkadaş, sessiz sessiz okuyordur haberleri bence ;)

---------- Spam Engelliyici 12:17 ---------- Önceki Mesaj 12:12 ----------

benim görüşüm bu bir çıkmaz olarak görüyorum. 1 işçi maliyeti iş verene 3300 lira cıvarında sayarsak gerçekten bu işverenide zorlayabilir. Asgari ücretin 3000'e çıkması vergilerle 4500 civarına bir gider sayabiliriz. Bu durumda işveren ya küçülmeye gidicek yada işçiyi zor koşula sürükleyecek. Küçülmeye gitmesi işçi çıkarması durumuna gidiyor ve işsizlik artması anlamına geliyor. Bu bir kısır döngü aslında.

O zaman HÜKÜMET olarak işverene destek çıkacaksın! O işverenden tonlarca vergi al, sonra istihdam çoğalsın. Adam küçük bir işletme açmaya kalksa bile onlarca vergi ödüyor. Adam da haliyle bu kadar uğraşcağıma, riske girceğime, devlete çalışcağıma girer bir yerde çalışırım diyor. Büyük işletmelerde nasıl sen düşün.

İşverene yük olunuyorsa ekonomik krizden dolayı işveren kaldıramıyor. Bunun sebebi de yanlış politika, liyakat, yandaşlara peşkeş çekmek.

Giderlerin , enerji kaynaklarının ucuzlaması lazım.Maaşa zam geldikçe otomatik herşeye zam geliyor.Türk parasının değeri düşüyor.Başlığı görünce acaba benzin kaç para olucak diye düşündüm : )

İran'da alım gücü petrole endeksli, Türkiye'de ise asgari ücrete..
Yahu asgari ücret 3bin olsa ne olacak ? Alım gücü aynı kalacak! Hatta daha da düşebilir. Asgari ücrete ne kadar zam gelirse kiralarada o kadar zam yapılır, evlerin fiyatıda o kadar artar. Elektriğin, suyun , ekmeğinde aynı şekilde artar. İnsanlar maalesef bunun bilincinde değiller. Bence fazla bile olmuş bu zam.

Mesele asgari ücret olmamalı. Alım gücü nasıl yükseltilir o olmalı.

Hiçbir şeye zam olmasa kiraya olur. Ev sahipleri dinler mi, en AZ zam yapan 100 TL yapıyor.

İran'da alım gücü petrole endeksli, Türkiye'de ise asgari ücrete..
Yahu asgari ücret 3bin olsa ne olacak ? Alım gücü aynı kalacak! Hatta daha da düşebilir. Asgari ücrete ne kadar zam gelirse kiralarada o kadar zam yapılır, evlerin fiyatıda o kadar artar. Elektriğin, suyun , ekmeğinde aynı şekilde artar. İnsanlar maalesef bunun bilincinde değiller. Bence fazla bile olmuş bu zam.

Mesele asgari ücret olmamalı. Alım gücü nasıl yükseltilir o olmalı.

Kral zaten sorun asgari ücretin bu kadar az artması değil. Millet de biliyor asgari ücret artınca zamlar da olacak ama bu zamlar zaten kat ve kat devam edecek bari bunları bilmemize rağmen bari asgari ücret de makul artsaydı düşüncesindeydi millet.

Ülkede o kadar çok asgari ücrete çalışan evli barklı gariban varken, bu enflasyonla bence çok yetersiz bir rakam olmuş.

Yeni rakam net: 2324 tl.

Agi bekar için 220 tl
Evli için: 264.82

Hayırlı mı olsun desek ne desek bilemedim.

Şimdi hersene %100 arttıda ne oldu?
Asgari ücret 2000 tl dolaylarındayken çok daha iyi alım gücü vardır.

Hey gidi eski yıllar :D

Her yıl zam yaparak enflasyonu düşüremedik
Ekonomist değilim ama bir önerim var 2025 de asgari ücrete zam yapılmasın maaşlar artmayınca enflasyon da yükselmez diye düşünüyorum :D

1 ekonomist şunu söylemiyor aslında çözüm basit :D

Ekonomist değilim ama bir önerim var 2025 de asgari ücrete zam yapılmasın maaşlar artmayınca enflasyon da yükselmez diye düşünüyorum :D

25 bin tl diyorlar hocam
700 doları geçiyor
Madem asgari ücreti bu kadar zamlıyorsun dolar euroyuda serbest bırak
700 dolar asgari ücret 300 dolar sgk primi
1 asgari ucretli kisinin maliyeti 1000 dolar

---------- Spam Engelliyici 15:01 ---------- Önceki Mesaj 14:59 ----------

2012 asker ücret 350-380 euro arasında maaş alırdım. Firma alman firması olduğu için euro olarak ödeme yapardı. Yıllardır askeri ücret ayni para sıkalasında gezmekte. Tl bazında askeri ücret değişti fakat, euro veya dolar ödeme konusunda hiçbir zaman değişmedi.Bana göre uluslararası kurallar çerçeveside hareket etmek zorundasın. Enfazla 400 euro gecememez. İş patronları asla müsade etmez. Hemen alternatif ülkelere kayabilirler. Örnek verebilirim levis ürünleri Türkiye dikilirken daha ucuz maliyet için Mısır kayması. Türkiye tekstil çalışan düzen kurması için götürdükleri biliyorum.

80-90 yıllarda tekstil sektörünün türkiye kaydırıldığı gibi bangladeş türk tesktil patronları iş vermektedirler.

En fazla 400 euro geçememez. Yazın bir kenara geçerse Türkiye birşeyler patlak verir. Malesef askeri ücret olayı cıva gibi

Yıllar seni çok haklı çıkarmış hocam

Yurtdisindan gelen enflasyonlu ürünlere ne yapacaksin? Dolarin euronun enflasyonu yok mu saniyosun

700 doları geçen ancak yine hiçbir şeye yetmeyen asgari ücret mi olur? Satacak arsa falan kalmayınca, yurdışı gelir elde edenleri de bitirince bakalım dolar birden 200tl görecek mi...

700 doları geçen ancak yine hiçbir şeye yetmeyen asgari ücret mi olur? Satacak arsa falan kalmayınca, yurdışı gelir elde edenleri de bitirince bakalım dolar birden 200tl görecek mi...

Hocam benim anlamadığımda şu
Neden türkiye dolar euroya göre çok pahalı bir ülke oldu
Mesela et neden 20 euro
Neden asgari ücreti 2000 euro olan ülkede 10 euro etin kilosu

oy kaygısıyla asgari ücrete zam , orta gelirliyi vuruyor...
modern ülkelerde asgari ücret alan insan % 5 i geçmez !!! Ülkemizin %50 si asgari ücret alıyor....bu zam otomatikman her şeyin fiyatını artırıyor....
döviz de suni olarak baskılanınca ülkemiz avrupadan da pahalı hale gelmiş oluyor.
Yani dolar 60 tl olsa ülkemizdeki etin fiyatı avrupaya göre ucuz kalacak.Ama baskılandığı için pahalı kalıyor

Yurtdisindan gelen enflasyonlu ürünlere ne yapacaksin? Dolarin euronun enflasyonu yok mu saniyosun

hocam her ülkenin enflasyonu var lakin enflasyonun bir seviyesi var Türkiye artık ekonomik krizde.

yani 4 sene önce 10 bin tl olan 25 yaşında bir araba bugün 2024 yılında 29 yaşına gelmiş olmasına rağmen nasıl 200 bin tl olur?

avrupa'da amerika 'da 10 yılda olanı biz 2 günde yaşıyoruz.

25 bin tl diyorlar hocam
700 doları geçiyor
Madem asgari ücreti bu kadar zamlıyorsun dolar euroyuda serbest bırak
700 dolar asgari ücret 300 dolar sgk primi
1 asgari ucretli kisinin maliyeti 1000 dolar

---------- Spam Engelliyici 15:01 ---------- Önceki Mesaj 14:59 ----------

Yıllar seni çok haklı çıkarmış hocam
Teşekkür ederim

Kendi yazımı okuyunca ben bir şaşırdım :D bu arada yazım hatası için kusura bakmayın. asgari yerine askeri :D yazmışım Ülkede patlak verdi görüyorsunuz.

En fazla 400 euro geçememez. Yazın bir kenara geçerse Türkiye birşeyler patlak verir. Malesef asgari ücret olayı cıva gibi

Teşekkür ederim

Kendi yazımı okuyunca ben bir şaşırdım :D bu arada yazım hatası için kusura bakmayın. asgari yerine askeri :D yazmışım Ülkede patlak verdi görüyorsunuz.

En fazla 400 euro geçememez. Yazın bir kenara geçerse Türkiye birşeyler patlak verir. Malesef asgari ücret olayı cıva gibi

Hocam selamlar
Görüşünüzü merak ediyorum
Asgari ücreti 22 bin tl bile olsa asgari ücret 570 euro olacak eğer euro 38 seviyelerinde kalırsa.
23 24 bin falan yaparlarsa 600 euroyuda geçecek

Sizce bu euro cinsinden asgari ücret verilebilir mi?
Asgari ücret kaç euroya düşecek? Euro ve doları serbest bırakıp asgari ücreti tekrardan 400 euro olur mu

Hocam Aleykümselam

Asgari ücreti kaç lira olur , net bilgim yok (Genel olarak piyasa 25 bintl ortak karar alınmış gibi)

Ekonomi ilgilenen piyasa okur yazaları 2024 yılı asgari ucret 17002 TL 2024 yılında %60 enflasyon ile hesaplanırsa asgari ücretin 27-28 bin tl minimum olması gerekiyor.

Asgari ücret brüt ne ise ata lirada zamanla o fiyata geliyor kendi gözlemlerim bu şekilde... Ornek asgari ücret 25-28 bintl olursa ata lira yıl sonuna kadar o fiyatı görüyor genel olarak.

Devletin yıl sonu ödemesi gereken dış borçların ödeme zamanı geldiği içinde faiz yüksek tutararak doların frenliyor. Ekonomide dengeler bozulduğu içinde dolar bazlı veya euro bazlı dengeler oynaklık gösteriyor.

Tahminimce
Devlet 2024 yıl sonu ödemesi gereken dış borçları ödedikten sonra, 2025 yılında yavas yavas faiz düşürmeler gelecek ve bu seferde dolar ve euro fiyatında yukarı yönlü hareketler olacak.

Kısır döngü
Devlet imf sözde borç almıyor fakat global finas sirketlerin getirdiği milyar dolar parayı yüksek faizle taahhüt ediyor. Global finas şirketleri 6 ayın sonunda getirdikleri milyar doları misli ile tekrar alıp gidiyor. Sonra kısır döngü tekrar başlıyor.

Asgari Ücret : 17002 TL iken
Sonuç : Dolar eski ekonomi düzenine göre 45-50 TL , Akaryakıt ise 1,10 1,36 cent arasında olması gerekir.

Bu arada arkadaşlar youtube işlerini bırakınca bitcoin ve altcoin herkes gibi yatırımcı olduk para batırdım. 3-4 yıldır ekonomi her kes gibi öğrenmeye çalışıyorum.

Bilgilerim yatırım tavsiye içermemekle beraber, sadece global ekonomi düzeni ögrenmeye çalışıyorum.

çözüm basit mevcut düzen değişmeli, çalanlar soyanlar gitmeli. Herşeyin bedelini halkına ödetip zevk içinde yaşayan başka bir yönetim yoktur herhalde ki son günlerde hadi elimizde olanın vergisini veriyorduk da olmayanın da vergisini istediler(bknz: kredi kartından 750TL bağış-haraç-) Arkadaş çevremde konuştuklarıma karşı siyasi polemik olarak gören arkadaşlarım bile artık kendilerini savunamıyorlar çünkü onlar bile artık gerçeği görmeye başladılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri