Asgari Ücret 17bin Oldu. Artık Sanal Kazancın Bir Anlamı Kalmadı.

Captain Price

Kayıtlı Üye
Eskiden sanaldan 17bin kazanmak yüksek bir rakamdı. Hele ayda 30bin kazanan 2 3 ayda ev parası kazanıyordu.
Şuan memur maaşı 33 35bin oldu.
Yani sanaldan artık kazanacaksak aylık kazancımız en az 500bin olacak ki attığımız taş vurduğumuz kuşa değsin.

Askeri ücret zammı açıklandı Arkasından kira market vs zamları yağmur gibi yamaya başlarsa bu zammın ne kıymeti kalır

Ev sahipleri umarım zıplamazlar, nefes aldırsınlar artık millete... Kiracıların işi çok zor zaten.

çok güzel bir noktaya deginmişsin katılıyorum. sanalda en az su an aylık 200k kazanmak lazım ki bir şeye sahip olalım

çok güzel bir noktaya deginmişsin katılıyorum. sanalda en az su an aylık 200k kazanmak lazım ki bir şeye sahip olalım

Benim ilk ytpara üyeliğimin tarihi 2013. Siyasetten banlandı.
Söylediklerim 2013 2014 için geçerli.

2013 yada 2014 idi. Bir konu açıldı dün gibi hatırlıyorum. Şuan nekadar kazanıyorsunuz sormuştu biri
Sonra forumun ozamanki modu fabulanarattur böyle bir niki vardı arkadaşın.
Bu arkadaş aylık 7000 8000 kazandığını yazınca herkesin ağzı açık kalmıştı.
Serkanyt Mnote Jakabvo falan ve daha niceleri ozamanlar 8000 den daha fazla kazanıyordu.
Hatırladığım ozamanin iyi kazanan üyeleri.

Hatta şöyle bir anı da aklımda kalmış. Bir arkadaş ozamanlar konu açmış günde facebooktan bin lira kazandığını söylemişti. Ben o arkadaşa sen çıldırmış olmalısın demiştim. Gunluk bin lira devasa rakam demiştim. Ozamanlar 2 +1 evler 70 bin TL idi.

Herhalde şuankinin devasa rakamı 35bin dolar. 2 ayda ev parası kazanırsınız.

10 yıl sonra yaşarsak konuyu guncellediğimde ozamanın herhalde devasa rakam 300bin dolar olur.
Dolara göre enflasyon var. Buna birde TL göre enflasyon eklenince 200 300 kat enflasyon demek oluyor.

Son düzenleme:
Benim ilk ytpara üyeliğimin tarihi 2013. Siyasetten banlandı.
Söylediklerim 2013 2014 için geçerli.

2013 yada 2014 idi. Bir konu açıldı dün gibi hatırlıyorum. Şuan nekadar kazanıyorsunuz sormuştu biri
Sonra forumun ozamanki modu fabulanarattur böyle bir niki vardı arkadaşın.
Bu arkadaş aylık 7000 8000 kazandığını yazınca herkesin ağzı açık kalmıştı.
Serkanyt Mnote Jakabvo falan ve daha niceleri ozamanlar 8000 den daha fazla kazanıyordu.
Hatırladığım ozamanin iyi kazanan üyeleri.

Hatta şöyle bir anı da aklımda kalmış. Bir arkadaş ozamanlar konu açmış günde facebooktan bin lira kazandığını söylemişti. Ben o arkadaşa sen çıldırmış olmalısın demiştim. Gunluk bin lira devasa rakam demiştim. Ozamanlar 2 +1 evler 70 bin TL idi.

Herhalde şuankinin devasa rakamı 35bin dolar. 2 ayda ev parası kazanırsınız.

10 yıl sonra yaşarsak konuyu guncellediğimde ozamanın herhalde devasa rakam 300bin dolar olur.
Dolara göre enflasyon var. Buna birde TL göre enflasyon eklenince 200 300 kat enflasyon demek oluyor.
ilelebet ekonomi böyle kötü yönetilmez herhalde.Çok garip bir sistem uygulanıyor ülkemizde artık orta gelir kalmadı herkesi açlık sınırında eşitlediler.

Bende 2021 yılında bu işe kendini adamış biri olarak düşüncemi söyleyebilirim ki 21 yılında aylık kazandığım para asgari ücretin 3 katıyken 22 yılında 1.5 katına düştü. 23 yılında asgari ücrete neredeyse denk gelir oldu. 24 te ise yarısı haline gelecek. 25 yılını düşünmek bile istemiyorum. Birkaç sene içerisinde kazandığımız paranın nasıl eridiğinin en net örneği..

Kira fiyatları tüm dünyada yüksek.Avrupada oda kiralıyorlar evler 2000 3000 euro.Tr özelinde değil bu durum

Kira fiyatları gelire oranla en yüksek Türkiye'de... İnsanlar en kötü evlerde bile maaşlarının yarısından fazlasını kiraya yatırıyor. Bunun başka bir ülkede örneği yok.

Kira fiyatları gelire oranla en yüksek Türkiye'de... İnsanlar en kötü evlerde bile maaşlarının yarısından fazlasını kiraya yatırıyor. Bunun başka bir ülkede örneği yok.

Bunda emin misiniz? Kaç tane ülkede kirada durdunuz?

Kira fiyatları tüm dünyada yüksek.Avrupada oda kiralıyorlar evler 2000 3000 euro.Tr özelinde değil bu durum
Youtube bitti hayat bitti..

---------- Spam Engelliyici 16:44 ---------- Önceki Mesaj 16:43 ----------

Şu an internetten aylık 200k kazanan yok ki zaten

2-3K mı. yavaş sık. Tamam akboysun da milleti de iyice ahmak bellemeyin. Almanya nın en pahalı eyaleti bavyera onun da en pahalı şehiri Münih orada bile 1000 euroya 2 kişinin kalabileceği evler var. 2-3k diye bi kira yok.

---------- Spam Engelliyici 16:58 ---------- Önceki Mesaj 16:51 ----------

daire evli kendisi.

Yeğenin yalancı der şimdi :D Bu kafa çok değişik bişey.

Son düzenleme:
2-3K mı. yavaş sık. Tamam akboysun da milleti de iyice ahmak bellemeyin. Almanya nın en pahalı eyaleti bavyera onun da en pahalı şehiri Münih orada bile 1000 euroya 2 kişinin kalabileceği evler var. 2-3k diye bi kira yok.

---------- Spam Engelliyici 16:58 ---------- Önceki Mesaj 16:51 ----------

Yeğenin yalancı der şimdi :D Bu kafa çok değişik bişey.

At bakalım özelden konusayım 2 kişinin kalabileceği 1000 euroluk evin sahibiyle bekliyorum

At bakalım özelden konusayım 2 kişinin kalabileceği 1000 euroluk evin sahibiyle bekliyorum

Aslında burda sorulması gereken soru kira fiyatları değil.
Şimdi yazacağım soru sorulursa daha çok mesele netleşir.
Arkadaşın bahsettiği yakını neden cennet olan Turkiyeyi bıraktı, Gurbet ellere gitti. İnsan hiç cennet olan ülkeyi bırakıp başka dilini bilmediğin diyarlara gider mi?
Yoksa Turkiye cennet gibi bir yer mi değil. Cennet olduğunu iddaa eden milyonlarca gurbetçi var.

Son düzenleme:
Aslında burda sorulması gereken soru kira fiyatları değil.
Şimdi yazacağım soru sorulursa daha çok mesele netleşir.
Arkadaşın bahsettiği yakını neden cennet olan Turkiyeyi bıraktı, Gurbet ellere gitti. İnsan hiç cennet olan ülkeyi bırakıp başka dilini bilmediğin diyarlara gider mi?
Yoksa Turkiye cennet gibi bir yer mi değil. Cennet olduğunu iddaa eden milyonlarca gurbetçi var.

Hocam haklısın herşeyin fiyatı batı avrupa ve amerikada çok ucuz ama evler paylaşımlı.Bunu inkar etmelerine kızıyorum.Ben tr deyim bir sürü arkadaşım akrabam babam yurtdısında.Hepside paylaşımlı evde kalıyor.Evet köy gibi yerde yaşarsan kirayı ucuza bulursun.

İnternetten 5 bin euro kazanıyorsan tr de kralsın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri