Asgari Ücret 17bin Oldu. Artık Sanal Kazancın Bir Anlamı Kalmadı.

Hocam haklısın herşeyin fiyatı batı avrupa ve amerikada çok ucuz ama evler paylaşımlı.Bunu inkar etmelerine kızıyorum.Ben tr deyim bir sürü arkadaşım akrabam babam yurtdısında.Hepside paylaşımlı evde kalıyor.Evet köy gibi yerde yaşarsan kirayı ucuza bulursun.

İnternetten 5 bin euro kazanıyorsan tr de kralsın

Ya senin akrabalar seni fena işletiyor yada sen burda fena sıkıyorsun. 2-3k kira yok kardeşim hala neyin iddiasını yapıyorsun, nerdeymiş o akrabaların söyle bi hele. Bütün gün ahaber izleyip almnlar evsiz, ingilizler mutfak alışverişi yapamıyor falan sanmıyorsundur umarım, yada bizim bunları yiyeceğimizi.Bi sen de akraba, kardeş yok dışarda yaşayan.

Benim dayılar, teyzeler, kuzenler hepsi Almanya'da yaşıyor (Duisburg'ta). Bu yaz kuzen evlenmişti evini, kirasını sordum 700 euro demişti. (Ev dublex)

At bakalım özelden konusayım 2 kişinin kalabileceği 1000 euroluk evin sahibiyle bekliyorum

Hasta mısın olum kardeşimin numarasını sana niye vereyim:D 50 metrekare ev kira 950 euro münih. Sanki sır birşey konuşuyoruz konut fiyatları gizli bilgi, adam kendi yalancı benden ispat bekliyor:D sen ahaber izlemeye devam aslan parçası akboy.

Hasta mısın olum kardeşimin numarasını sana niye vereyim:D 50 metrekare ev kira 950 euro münih. Sanki sır birşey konuşuyoruz konut fiyatları gizli bilgi, adam kendi yalancı benden ispat bekliyor:D sen ahaber izlemeye devam aslan parçası akboy.

50 mt ev diyorsun
Ev mi orası oda diyorum sana oda
Orası ev değil oda
Evi duvarla bölüp kiraya veriyorlar

50 mt ev diyorsun
Ev mi orası oda diyorum sana oda
Orası ev değil oda
Evi duvarla bölüp kiraya veriyorlar

Dünyadan haberin yok oğlum senin, avrupa da 3+1 evde mi oturuyon sanıyon millet adamlarda öyle bi sistem yok, köyünden çık biraz sözde akrabaların biraz dolaştırsın seni:D Oda diyor herif yav bi ezberlemiş.Cahilin de ukalası çekilecek dert değil.

Yukarda avrupa kıra fıyatlarını yazmıs bazı arkadaşlarımız Ben avrupda iki üç iş buldum Bir oda da 2-4 arası kişi kalıyor kira ücretı 400 euro dediler Bende sırf bu yuzden gıtmıyorum Buradan Avrupa nın bazı ülkerine özellikle İsviçre gibi ülkerde kıra bulmak da sıkıntı dediler giden bazı arkadaşlar

Bunda emin misiniz? Kaç tane ülkede kirada durdunuz?

Mesajınızı yeni gördüm.
3 ülkede kirada bulundum.
6 farklı ülkede kirada oturan insanlara konuk oldum.
Bahsettiğiniz oda kiralama sistemi Türkiye'de de var.
Bu bir kriter değil.

Ayrıca en yüksek kira artışının Türkiye'de olduğunu sadece ben değil, bütün Dünya kabul ediyor. Enflasyon gerçeği var neticede....

Buyurun OECD raporu:

Konut kira artış grafiği:
dcQHvz.png

Son düzenleme:
Ben Almanya'da yasiyorum. Farkindayim Türkiye'de hersey cok zor bir hal aldi fakat bazilarinin düsündügü gibi avrupa da laylaylom degil. Asgari ücret ortada 1600€ civarinda, kira fiyatlari ise tercihe göre degisiyor, örnegin; sehir merkezindeysen ufacik 50-60 metre kare kiralara bile 1000-1200€ civari ödersin. Köy tarzi sehir merkezi uzak yerlerde tabi ki daha ucuz oluyor ama o zaman da ulasim icin araba alip ise git gel masrafin olacaktir.

2-3 bin € diye bahsedilen kiralar eger büyük bir ailen varsa örnegin 4-5 kisilik diyelim ve aile bireylerinin özel alani olmasini istersen, 3 oda 100 metre kare olsun, büyük bir sehir merkezi olsun dersen cikacak sonuc bu oluyor.

Burada YouTube icerikleri ile gelir elde etmeye calisan insanlar, bu basit bilgilere Google dan ulasabilir aslinda ama görüyorum ki bircok insanda algi problemi var ya da anlamak istemiyorlar.

Simdi cikip birkac kisi Almanya da kimse asgari ücret almiyor der, evet kardesim devlet bosuna böyle bir rakam veriyor, herkes 5 bin € dan yüksek aliyor, her yil da sifir Bmw hediye ediyor...

Ben Almanya'da yasiyorum. Farkindayim Türkiye'de hersey cok zor bir hal aldi fakat bazilarinin düsündügü gibi avrupa da laylaylom degil. Asgari ücret ortada 1600€ civarinda, kira fiyatlari ise tercihe göre degisiyor, örnegin; sehir merkezindeysen ufacik 50-60 metre kare kiralara bile 1000-1200€ civari ödersin. Köy tarzi sehir merkezi uzak yerlerde tabi ki daha ucuz oluyor ama o zaman da ulasim icin araba alip ise git gel masrafin olacaktir.

2-3 bin € diye bahsedilen kiralar eger büyük bir ailen varsa örnegin 4-5 kisilik diyelim ve aile bireylerinin özel alani olmasini istersen, 3 oda 100 metre kare olsun, büyük bir sehir merkezi olsun dersen cikacak sonuc bu oluyor.

Burada YouTube icerikleri ile gelir elde etmeye calisan insanlar, bu basit bilgilere Google dan ulasabilir aslinda ama görüyorum ki bircok insanda algi problemi var ya da anlamak istemiyorlar.

Simdi cikip birkac kisi Almanya da kimse asgari ücret almiyor der, evet kardesim devlet bosuna böyle bir rakam veriyor, herkes 5 bin € dan yüksek aliyor, her yil da sifir Bmw hediye ediyor...

Tamam da hocam insanlar da bundan bahsediyor zaten, sizin Almanya'da "ZOR" olarak gördüğünüz kriterlerde insanlar burda mecburi şekilde yaşıyor.

Burada asgari ücret daha 2 gün önce 11 bin lira iken kira fiyatları 1+1 stüdyo evlere 20k fiyat istiyorlar. Hem merkez değil, hem lüks değil, hem kutu katar.

Burada ev kiralamak için 2 asgari ücret vermek gerekiyor. Ama Almanya'da 2 asgari ücrete güzel bir ev de kiralarsın, dediğiniz gibi o sıfır Bmw'yi de alırsın.

Tamam da hocam insanlar da bundan bahsediyor zaten, sizin Almanya'da "ZOR" olarak gördüğünüz kriterlerde insanlar burda mecburi şekilde yaşıyor.

Burada asgari ücret daha 2 gün önce 11 bin lira iken kira fiyatları 1+1 stüdyo evlere 20k fiyat istiyorlar. Hem merkez değil, hem lüks değil, hem kutu katar.

Burada ev kiralamak için 2 asgari ücret vermek gerekiyor. Ama Almanya'da 2 asgari ücrete güzel bir ev de kiralarsın, dediğiniz gibi o sıfır Bmw'yi de alırsın.

Evet, dogru. 2 asgari ücrete yaparsin ben tek bir kisi adina gecinmenin zor oldugunu bahsettim. Bu ekledigim resimdeki ilanlar sahte mi hocam o zaman bir bakar misiniz
https://imgyukle.com/i/ygJHnA

Tamam hocam işte dediğimi doğruluyor. Kutu kadar 50m2 evler 1 asgari ücretten fazla. Bir de bu evlerde evli başlı kimse kalamaz. Ya tek olacaksın ya da öğrenci.

Daha önceki yorumumda da bahsettim benim kuzenlerin hepsi Almanya'da yaşıyor ve sadece fabrikada çalışarak ailesiyle gayet normal şartlarda bir evde yaşıyor ve geçen sene de 2020 bmw aldı.

Ben siz orada "laylaylom" yaşıyorsunuz demiyorum, fakat buradaki şartlar oradakiyle kıyaslanmayacak kadar kötü durumda.

Tamam hocam işte dediğimi doğruluyor. Kutu kadar 50m2 evler 1 asgari ücretten fazla. Bir de bu evlerde evli başlı kimse kalamaz. Ya tek olacaksın ya da öğrenci.

Daha önceki yorumumda da bahsettim benim kuzenlerin hepsi Almanya'da yaşıyor ve sadece fabrikada çalışarak ailesiyle gayet normal şartlarda bir evde yaşıyor ve geçen sene de 2020 bmw aldı.

Ben siz orada "laylaylom" yaşıyorsunuz demiyorum, fakat buradaki şartlar oradakiyle kıyaslanmayacak kadar kötü durumda.

Bilmiyom ki hocam niye israrla anlamak istemiyorsunuz, aslinda ilk mesajimda gayet güzel sekilde anlattigima inaniyorum bir tekrar okuyun.
Degiskenlik gösteren sartlar ve kosullar var. Kuzeninin tam olarak neler yaptigini veya sana ne kadar dürüst oldugunu bilemem. Fakat bildigim birsey var ki avrupadaki türklerin cogundaki gösteris meraki ve üstünmüs gibi davranmalaridir.
Yine de Almanya da sartlar ve kosullar tabi ki Türkiyeden en az 2 kat daha iyidir bunun aksini iddaa eden yalan söyler zaten ama millet cok daha fazlasi oldugunu düsünüyor öyle degil.
Basit bir örnek vereyim; tüm sene Almanya da tuvalet temizleyip yazin antalya da 5 yildizli otelde kendini zengin sanan gurbetcinin attigi hava tamamen bostur. Ya da krediyle veya kiralik aracla Tr‘ye gelip hava atanin da bostur.

Siz yine de dilediginize inanin ama ben dogrulari konusuyorum. Almanyada da bir fark yaratip iyi paralar kazanmayi basaramayanlar kolay sekilde gecinemiyor.
Senin icin anlik sokagin resmini cekip yüklüyorum. Kac tane son model mercedes, bmw görüyorsun. Ayrica bu sokak Almanyanin en büyük 4. sehrinin merkez bir ara sokagi https://imgyukle.com/i/ygQvrU

Son düzenleme:
At bakalım özelden konusayım 2 kişinin kalabileceği 1000 euroluk evin sahibiyle bekliyorum

Bir üstte yorum yapan üyeye kesinlikle katılıyorum.. Malum partilisiniz tamam onu anladık da yani sallarken biraz ölçülü sallayın. Tüm dünya da kiralar aynı (ekonomi aynı) vb. düşüncelerinden çıkın artık. Ya da şöyle izah edeyim.

Bu şekilde ülke içerisin de insanlara anlatarak neyi ima etmeye çalışıyorsunuz ? Sizin akrabalarınız ora da herhangi bir ülke de yüksek kira veriyor diye Türkiye'den yurtdışına çıkacak olan kişilerde mi uçuk kaçık kiralar verecek? Belki sizin akrabalarınız daha lüks odalar da veya evler de kalıyor. Bunu kim bilebilir ? X ülkesinin ekonomisi kötüyse Y ülkesinin ekonomisi de mi kötü oluyor sizin gibilerin gözünde? Büyük ölçü de kendinizle bir empati kurmanızı öneririm.

Yazdıklarınız bile çelişkili aslında. Bu ülke de açlıktan ağzı kokarak gezenlerin bir çoğu, menfaatleri uğruna sessiz kalıyorlar. Aslında olay çok basit, ülke de gerçekleri görmek için kafayı KUM'dan çıkarmak yeterli. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

Konuyu tartışma alanına yönelmeden cevapladım sert olmuş olabilir. Siyasal gerçekleri aklı başında ki insanlardan sakınamazsınız.. Saçma sapan algılarınızla değil de, daha çok insanlara NET ve DÜRÜST yanıtlar verirseniz hepimiz belki takdir edebiliriz.

Hayırlı forumlar.

Yüzde 25 uygulaması ve kira davalarının yıllarca sürmesi ev sahiplerini bezdirdi.

Kiracın 5 ay kira ödemezse, hukuk yoluyla 3-4 yılda cıkaramıyorsun. Herşeyin fiyatı 4 misli artmış sen diyorsun kiranı yüzde 25 artır. Ev sahiplerini eşşek yerine koydular özetle son yıllarda.

Şimdi kiracısı cıkan ev sahipler evleri satılıga cıkarıyor. Kimse parasıyla rezil kanser olmak istemez.

Özetle ev sahiplerinin emeğini caldılar, onlar da sistemden cıkıyor. Ev bulursa kiracılar kiralasın artık.

---------- Spam Engelliyici 23:31 ---------- Önceki Mesaj 23:22 ----------

Son kiracım aylarca kirasını ödemedi ve üstüne nakliye parasını bana ödetti. Yeter ki cıksın dedim, mahkemeye versen 3 yıl sürer. Böyle adi insanların olduğu bir insan topluluğu var.

Şimdi ne yapacam. 10 kiracı adayı gelirse 9'u elerim. Cok güvenilir biri olursa veririm. Aksi durumda 1-2 yıl dursun boşta.

Hadi bakalım hukuğu, yüzde 25 fiyat artışları kullanıp, ev sahiplerini sömüren kiracılar..Ev bulun da kiraya cıkın.

Dipnot: Üzerinize alınmayın, buradaki kitle ile toplum aynı değil. Uc kagıtcı cok malesef ülkede.

Son düzenleme:
Yüzde 25 uygulaması ve kira davalarının yıllarca sürmesi ev sahiplerini bezdirdi.

Kiracın 5 ay kira ödemezse, hukuk yoluyla 3-4 yılda cıkaramıyorsun. Herşeyin fiyatı 4 misli artmış sen diyorsun kiranı yüzde 25 artır. Ev sahiplerini eşşek yerine koydular özetle son yıllarda.

Şimdi kiracısı cıkan ev sahipler evleri satılıga cıkarıyor. Kimse parasıyla rezil kanser olmak istemez.

Özetle ev sahiplerinin emeğini caldılar, onlar da sistemden cıkıyor. Ev bulursa kiracılar kiralasın artık.

---------- Spam Engelliyici 23:31 ---------- Önceki Mesaj 23:22 ----------

Son kiracım aylarca kirasını ödemedi ve üstüne nakliye parasını bana ödetti. Yeter ki cıksın dedim, mahkemeye versen 3 yıl sürer. Böyle adi insanların olduğu bir insan topluluğu var.

Şimdi ne yapacam. 10 kiracı adayı gelirse 9'u elerim. Cok güvenilir biri olursa veririm. Aksi durumda 1-2 yıl dursun boşta.

Hadi bakalım hukuğu, yüzde 25 fiyat artışları kullanıp, ev sahiplerini sömüren kiracılar..Ev bulun da kiraya cıkın.

Dipnot: Üzerinize alınmayın, buradaki kitle ile toplum aynı değil. Uc kagıtcı cok malesef ülkede.

Noterden kira tahliye kontratı tarhılerı boş olacak şekılde kıracıya doldurttur en garantısı

Benim ilk ytpara üyeliğimin tarihi 2013. Siyasetten banlandı.
Söylediklerim 2013 2014 için geçerli.

2013 yada 2014 idi. Bir konu açıldı dün gibi hatırlıyorum. Şuan nekadar kazanıyorsunuz sormuştu biri
Sonra forumun ozamanki modu fabulanarattur böyle bir niki vardı arkadaşın.
Bu arkadaş aylık 7000 8000 kazandığını yazınca herkesin ağzı açık kalmıştı.
Serkanyt Mnote Jakabvo falan ve daha niceleri ozamanlar 8000 den daha fazla kazanıyordu.
Hatırladığım ozamanin iyi kazanan üyeleri.

Hatta şöyle bir anı da aklımda kalmış. Bir arkadaş ozamanlar konu açmış günde facebooktan bin lira kazandığını söylemişti. Ben o arkadaşa sen çıldırmış olmalısın demiştim. Gunluk bin lira devasa rakam demiştim. Ozamanlar 2 +1 evler 70 bin TL idi.

Herhalde şuankinin devasa rakamı 35bin dolar. 2 ayda ev parası kazanırsınız.

10 yıl sonra yaşarsak konuyu guncellediğimde ozamanın herhalde devasa rakam 300bin dolar olur.
Dolara göre enflasyon var. Buna birde TL göre enflasyon eklenince 200 300 kat enflasyon demek oluyor.

Banlayan ben değildim dimi :cool: :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri