Asgari ücret hakkindaki düşünceleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mesele telefon meselesi değil hoca

sen almazsın o alır öbürü alır

burda vermek istediğim mesaj

''Kaşıkla verip, kepçeyle geri almaları''

sistem her zaman böyle devam ediyor hocam, hep tatlı kaşığıyla verilir, kazan kepçesiyle alınır. Ama unutulmamalı bir çok kişinin evine çift maaş girdiği halde geçinemiyor, bazılarının evinede sadece asgari ücret giriyor ve haline şükreden çok kişi gördüm. Bu mesele şükür meselesi, şimdi biz kalkıp burada kafa yorup boşuna ziyan ederiz kendimizi. Bizlerin işi yazmak olmuş icraat gösteren yok maalesef.

sistem her zaman böyle devam ediyor hocam, hep tatlı kaşığıyla verilir, kazan kepçesiyle alınır. Ama unutulmamalı bir çok kişinin evine çift maaş girdiği halde geçinemiyor, bazılarının evinede sadece asgari ücret giriyor ve haline şükreden çok kişi gördüm. Bu mesele şükür meselesi, şimdi biz kalkıp burada kafa yorup boşuna ziyan ederiz kendimizi. Bizlerin işi yazmak olmuş icraat gösteren yok maalesef.

yazmayalım eleştirmeyelim hiç bişe düşünmeyelim

zaten bunları yaptığımız için bu hale gelmedikmi

şükrediyolar evet benim eniştemde asgari ücretle çalışıyor evet şükrediyor

asgari ücret 1000 lira iken 700 tl veriyodu iş sahibi ama 300 ü eniştem paşa paşa gidip geri veriyodu adaletmi bu

ben Allah'ıma her gün şükrediyorum sokakda ne insanlar var ama insanlar kör olmamalı hocam siz öğretmensiniz öğrencilerinize diyebilirmisiniz aman arkadaşlar bugün yeterince öğrendik yarın oturalım hiç bişe yapmayalım

avustralyada asgari ücret 3500 dolar.araba fiyatı 2500 dolar.yemişim zammını.enflasyona göre ücret belirlenecegine maaşa göre vergiler artıyor

maaş arttıkça alım gücümüz azalıyo

zam yapılması yeterli deil bence komple teknoloji aletlerini kaldırsınlar hic bisey olmasın hep kaldıgımız gibi herseydende eksik kalalım hep geri olalım biz

Bir telefonumuz akıllı değil diye geri kalmayız ha şu göz ardı edilemez eğer bir telefona 2 binlira vereceksen onun hakkınıda vermen lazım, geri kalmak istemiyormusun sil telefonundan oyunu ıvır zıvırı sil aklından hava atmayı baaak telefonuma demeyi, Al eline telefonu kullan teknolojiyi, teknoloji sadece elimde olsun cebimde olsun havam olsun olmamalı. Ancak söylermisiniz elinde teknoloji olanların yüzde kaçı onun hakkını vererek kullanıyor.

Misal bir öğretmen sınıfındaki projeksiyonun kumandası olmayınca telefonu çıkarıp kumanda özelliği kullanıyormu yoksa çocuklar hadi açın kitapları anlatalım mı diyor.

İnsanların yüzde kaçı faaceye girmek yerine bir bilgi araştırıyor, kaçı twitirın saçmalığını kullanıyor, kimi gereksiz gereksiz işlerde kullanıyor.

yada yüzde kaçı hava atmaktan başka bir şey için o telefona para veriyor.

Adamlar asgari ücreti yükseltse suç, yükseltmese suç. Siyasi partilerde işim yok ama biraz mantıklı düşünün ya.

Devlet kaşıkla verip kepçeyle alır bi yerlerden

Adamlar asgari ücreti yükseltse suç, yükseltmese suç. Siyasi partilerde işim yok ama biraz mantıklı düşünün ya.

Asgari ücret 1300 tl olacak diyor ama nası olacak ben iş verenim diyelim 100 işçim var maaşları 1000 tl 1300 e çıkarırsam bana 30bin lira daha yük binecek ben bunu karşılayabilecek miyim? düşünen yok

Son düzenleme:
Devlet kaşıkla verip kepçeyle alır bi yerlerden

Sen forumu temsil ediyorsun. Moderatörsün, bu şekilde yorum yazmak doğru mu. Başkası yazsa ceza yiyor. En çok da senin gibi düşünenlerden almalı, bu kafayla bir yere gidemiyoruz işte. Hep önyargı, tek pençereden düşünme

Son düzenleme:
yazmayalım eleştirmeyelim hiç bişe düşünmeyelim

zaten bunları yaptığımız için bu hale gelmedikmi

şükrediyolar evet benim eniştemde asgari ücretle çalışıyor evet şükrediyor

asgari ücret 1000 lira iken 700 tl veriyodu iş sahibi ama 300 ü eniştem paşa paşa gidip geri veriyodu adaletmi bu

ben Allah'ıma her gün şükrediyorum sokakda ne insanlar var ama insanlar kör olmamalı hocam siz öğretmensiniz öğrencilerinize diyebilirmisiniz aman arkadaşlar bugün yeterince öğrendik yarın oturalım hiç bişe yapmayalım

Evet öğrencilerimize bu gün yeterinde öğrendik birazda sohbet edelim, eğlenelim anın tadını çıkaralım diye biliyoruz. Ha kimse kimseden para talep edemez rızkına göz koyamaz, o müdürü çıkarıp elinde olan herşeyi alıp sokağa atacaksın bak bakalım bidaha 300 lira alıyormu fazlamı veriyor. Burada benim eleştirdiğim teknolojik kısmı hocam, yani twiter faceebok vs, yoksa bende ekmeğe, elektriğe, kiraya kısaca hayatımızın önemli şeylerine gelen zamlara karşıyım. Ancak şunada karşıyım evde çocuğunu düşünmek yerine bu ay şu telafonu nasıl alabilirim diyen zihniyetede karşıyım.

Eleştirelim hocam, düşünmek biz insanlara has olan birşey ve bana göre çok kıymetli bir araç.

bilim adamları,iktisatçılar işin doğrusunu söylemişler. bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler . yıllarca özel sektör düşman olarak görüldüğü için bukadar geri kaldık. işletmeler de faliyetlerini bir sonraki dönem sürdürmek için kar elde etmeli. yoksa gider başka ülkeye kimsenin ağız kokusunu çekmezler. zamanında sendikacılar çok fazla işletmeyi batırdı. ben diyorum ki ekonomiyi siyasi partilerin vaatlerine bırakacağımıza verin bir ceo ya yönetsin aile şirketi gibi.

Sen forumu temsil ediyorsun. Moderatörsün, bu şekilde yorum yazmak yakışıyor mu. Sen bu şekilde davran sorun yok sonra sende ngören diğerleri gelsin ceza ver. Oh ne güzel

Ben onu yazarken Mevcut hükümeti kasdederek yazmadım genelde böyle oluyor.

bu konu bu forumun yeri degil isteyen yanlis diyebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri