Asgeri ücret 1404 tl olucakmış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şuan ideal/sıradan bir ailenin yada aile babasının, almak isteyeceği bir arabayı yazıyorum

Volkswagen Golf 1.4 Benzinli Manuel Vites, Fiyatı: 78.900 (en boş paketi)
yada
Volkswagen Golf 1.6 Dizel Manuel Vites, Fiyatı: 85.400 (en boş paketi)

Bu saydığım 2 model avrupaya göre vasat bir araba. Ortalamanın altında bir araba yani.

Bugün herhangi bir yerde işe başlayan biri araba hayali kuramıyor. (ailesinden bir şeyler kalmadığı sürece)

Ben asgari ücretin ülkemiz şartları altında 2 bin TL olması gerektiğini düşünüyorum.

dostum bence olayları farklı bir yere çekmeye çalışma sonuç olarak insanların alım gücü düşüyor. Ve yapılan icraatlar Türk halkının yararına olmaktan çok zararına olduğu için bu şekilde söylemişler sonuç olarak hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. bunda siyasetle alakalı bir durum yok. Doğrulara doğru yanlışlara yanlış diyebilmeli insan hakaret olmadan.
Hocam bakın ben asgari ücret çok iyi falan demedim. Keşke daha yüksek olsa mesela disk net 2 bin tl olsun (o kadar da değil :D) . Sadece bu artışın köprü tünele bağlanması siyasettir. Yanlışları doğruları örnek vererek doğru gösteremezsiniz değil mi ;)

Son düzenleme:
Benim anlamadıgım tek nokta şu asgari ücret az az diyenler asgari ücrette artış olunca niye dalga geçiyorlar :D asgari ücrete artış gelsin çok az diyenler artış olunca niye aha arttırdılar kesin vergiden alıcaklar yok zamlar gelicek diyor :D niye kendinizle çelişkiye giriyorsunuz ülke battı batıyor batıcak öldük bittik diyenler artış gelince başka yere baglıyor ülkemiz şuan askeri darbe yapılmaya calısıldı olmadı sımdı ekonomıye darbe yapılmaya calısıyorlar bir yandan savaştayız ülkede okadar sıkıntı varken az da olsa çalışanlar için artış sağlanmış hemen karşı çıkınız dalga geçiniz arkadaşım şuan dalga geçenlerin bir çoğu adım gibi eminim 2 gün önce asgari ücret çok az ya arttırsınlar ne bu diye şikayetci olanlar . 104 tl az evet ama bir anda çıkıpda 2000tl asgari ücret yapamazsın hiç bir devlet yapamaz ekonomin belli paran belli derdin sıkıntın belli .

Hocam Benim anlamadıgım aramızda illaki işverenler vardır, Sizce Devlet bir zam oranı belirledi diyelim, atıyorum dediki 2000 tl yaptım, bunu hangi işveren verecekki ?_ Versede öncedende dedigim gibi başka yerlerden kesiyorlar

Çok gereksiz bence 950 tl net asgari ücret iyidir. Herkes iphone,araba alıyor fosur fosur sigara içiyor. sonra yok 1400 az gelir 1700 olsun :) Adama soruyorlar nasıl verelim gülüm? Merkez bankasındaki paraları dağıtalım diyor :))

Benim anlamadıgım tek nokta şu asgari ücret az az diyenler asgari ücrette artış olunca niye dalga geçiyorlar :D asgari ücrete artış gelsin çok az diyenler artış olunca niye aha arttırdılar kesin vergiden alıcaklar yok zamlar gelicek diyor :D niye kendinizle çelişkiye giriyorsunuz ülke battı batıyor batıcak öldük bittik diyenler artış gelince başka yere baglıyor ülkemiz şuan askeri darbe yapılmaya calısıldı olmadı sımdı ekonomıye darbe yapılmaya calısıyorlar bir yandan savaştayız ülkede okadar sıkıntı varken az da olsa çalışanlar için artış sağlanmış hemen karşı çıkınız dalga geçiniz arkadaşım şuan dalga geçenlerin bir çoğu adım gibi eminim 2 gün önce asgari ücret çok az ya arttırsınlar ne bu diye şikayetci olanlar . 104 tl az evet ama bir anda çıkıpda 2000tl asgari ücret yapamazsın hiç bir devlet yapamaz ekonomin belli paran belli derdin sıkıntın belli .

NOT : Hani devletin şu an ki durumunu bilip de hala dalga geçenlere yazıklar olsun sizler ne olursa olsun hükümetin demiyorum devletinizin yanın olması lazım şuan ülkemizde darbeler yapılmaya calısıyor bir yanda savaştayız diğer yandan batı üstümüze geliyor dünyada emin olun hiç bir devlet bizim oldugumuz duruma gelıpde ayakda durmamıştır ALLAHA şükür direniyoruz ve direnicez ama sizler bizler bütün olunca direnicez 2 gün önce asgari ücrete zam gelsin diyenler bugun zam gelince laf yapıyor böyle olmaz .

bak şimdi güzel kardeşim.

hiç kimse asgari ücretin azlığına çokluğuna birşey demiyor insanların zoruna giden şey kimisi 3 kuruş kazanıcam diye eve bile gidip çocuğunu göremiyor
insanlar zorunlu ödemesi gereken masraflarını bile karışılayamıyor.

Diyanet işlerine ayrılan bütçe

Turkish lira symbol 6.867.117.000 (2017)[1]

Diyanet İşleri Başkanlığı 6 milyar 482 milyon 979 bin liralık bütçe ile aralarında Bilim ve Sanayi, İçişleri, Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor ile Dışişleri Bakanlıklarının da bulunduğu 12 bakanlıktan daha fazla bütçe ödeneği aldı. Milli İstihbarat Teşkilatı da 1 milyar 636 bin 803 liralık bütçesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerisinde kaldı.

Bu arada vikipedi ye veriyorum madem çok bilgilisin diyanet işleri başkanlığı bu aldığı para ile Türkiye Cumhuriyetini ileriye taşıyacak ne gibi adımlar attığını da yazarsın

Kaynak:
Diyanet’in dini imanı para!
https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye_Cumhuriyeti_Diyanet_İşleri_Başkanlığı

Son düzenleme:
Bizim ülkemizde askeri ücret bugün 5000 tl ye getirilseydi, ağlayacak olan o kısım yine ağlamaya devam ederdi.

Asgari ücret veren şirketlerin çoğunluğu özel şirkettir. Siz bu adamlara aylık 2 bin TL ver diyemezsiniz.Bu yükün altına giremezler. Ha verir o zaman eleman sayısını düşürür ya da devletten destek alması gerekir.

Bizim ülkemizde askeri ücret bugün 5000 tl ye getirilseydi, ağlayacak olan o kısım yine ağlamaya devam ederdi.

asgari ücret 5000tl olsaydı çay 10 tl benzin 30tl ev kirası 3000TL olurdu enflasyon öyle sabit kalmıyor.

Yaşınıza bakarak bu yorumu atmanız gerçekten şaşırtıcı.

bak şimdi güzel kardeşim.

hiç kimse asgari ücretin azlığına çokluğuna birşey demiyor insanların zoruna giden şey kimisi 3 kuruş kazanıcam diye eve bile gidip çocuğunu göremiyor
insanlar zorunlu ödemesi gereken masraflarını bile karışılayamıyor.

Diyanet işlerine ayrılan bütçe

Turkish lira symbol 6.867.117.000 (2017)[1]

Diyanet İşleri Başkanlığı 6 milyar 482 milyon 979 bin liralık bütçe ile aralarında Bilim ve Sanayi, İçişleri, Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor ile Dışişleri Bakanlıklarının da bulunduğu 12 bakanlıktan daha fazla bütçe ödeneği aldı. Milli İstihbarat Teşkilatı da 1 milyar 636 bin 803 liralık bütçesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerisinde kaldı.

Bu arada vikipedi ye veriyorum madem çok bilgilisin diyanet işleri başkanlığı bu aldığı para ile Türkiye Cumhuriyetini ileriye taşıyacak ne gibi adımlar attığını da yazarsın

Kaynak:
Diyanet’in dini imanı para!
https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye_Cumhuriyeti_Diyanet_İşleri_Başkanlığı
diyanet hepsinden cok almışsa ne olmuş? ne demek istediğini anlamadım aydınlatsana bizi bilge insan

Konu incelenmek üzere kilitlenmiştir gerekirse kilidi açılır.
[MENTION=10818]akmaster_91[/MENTION] konuyu sen kilitlemişin, tüm mesajları incele ve gerekli cezaları ver...

[MENTION=38354]hmsr[/MENTION] dediğin kişiyi ben banladım, acaba banlarken sen son konusun daki köprüye tünelemi takıldın, ban açıklamama mı hiç mi bakmadın, arkadaşı ben daha önceki konularda defalarca uyardım, ban sebebi;

Yasaklayan: doganuzun
Sebebi: Ben seni daha önce 2 kere uyarmıştım, siyaset yapma diye şimdi git altın madenin, havalimanın postlarını facebooka at.. güle güle
Başlangıcı: 25.06.2016 12:58
Bitişi: Sınırsız

Bu arada savunduğun [MENTION=9270]pynrs[/MENTION] sın multisi de sensin [MENTION=38354]hmsr[/MENTION];

Kendini kendini ne güzelde savunmuşun..Seni sınırsız multi üyelikten uzaklaştırıyorum, diğer ayrıntılar ile ilgili [MENTION=10818]akmaster_91[/MENTION] ilgilenirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri