Aşk nedir? Okumaktan zevk alacağınız bir makale

Pars Yazılım

Yasaklanmış
Beyler önceki makalelerimde kendimi anlattım bundada aşkı,okurken zevk almanızı isterim ama rakıyı fazla kaçırmışta olabilirim biraz bulanık görüyorum yine etrafı iyi okumalar.

Aşık Veysele sormuşlar Aşk nedir? oda cavap vermiş seversin kavuşamazsın adı aşk olur şimdi şöyle düşünün toplum kuralları örf adetler ve benzeri şeyler bulunduğumuz toplumdan gelmedirler yani Türklerden bir kaç arkadaş bir yere oturmaya giderseniz veya okulda gezerken güzel bir kız görürsünüz çat vurulursunuz filan sizin deyiminizle ilk görüşte aşık olursunuz kızla tanışmaya başlayınca bu iş sarpa sarar daha çok aşık olursunuz sonra kıza çıkma buluşma tekli ederseniz işler istediğiniz gibi gitmez hoppa ne oldu bu sefer iş platonik aşka döndü tek taraflı aşk ve benzeri siz kendinizi içkiye sigaraya vuruyorsunuz sadece
onu düşünüyorsunuz işi gücü bırakıyorsunuz uyku düzeniniz bozuluyor üzüntüden bir kaç hata yapıyorsunuz sonra bu kadar düşünmeden sonra çabalamaya başlıyorsunuz kıza şiirler sözler yazmaya ona her türlü şeyi yapmaya başlıyorsunuz kız sizi görmezden gelip yüz vermezse kıza sinirleniyorsunuz elinizden geldiği kadar zarar veriyorsunuz veya biraz saygınız varsa bir şey yapmayıp unutuyorsunuz eherki en kötü durum kız olur tamam derse :D ee o zaman ne olacak büyük sıkıntı çünkü bu sefer büyük bir hayal kırıklığına uğruyorsunuz.Belkide Aşık Veysel en güzel tanımı yapmıştır aşk için insan daima kavuşamadığı,erişemediği bir şeye aşık olur.Bir söz daha vardır ya "Biz kavuşursak biteriz." diye,belki de öyledir...Her şey bir anda biter kavuşunca.eskisi kadar güzel değildir artık onu sevmek.Acısıyla beraber razı olmuşsundur sen onu sevmeye zaten öyle yada böyle ama rüzgarın yönü değişir kavuştuğunda ama her zaman değil kavuşmak güzeldir.Onu severken ölen tüm hücrelerini yenilersin kavuşunca,tüm derilerinden soyunursun,ruhuna can gelir,ellerin artık daha bir mutlu yazar.Fakat kavuşmak vakti gelene kadar çok zaman geçer.herşey sana yaşamayı ve hatta ölmeyi öğretir.Acıysa en acısı,göz yaşıysa en ıslağı,yalnızlıksa en karanlığı...kavuşamazsın herşeyine katlanırsın işte aşk olur...
Örneğin Leyla ile Mecnun'u ele alalım onlardı sanırım kavuşayıp 2 side ölen aşık sizce o iki aşık kavuşsaydı sadece bir efsana mi olurdu yoksa herkezin bildiği romantik bir dram hikayesimi belki aşk değildir mutluluğu sağlayan.

Bir söz daha var bir kitapda okumuştum ama adını hatırlayamadım İki kişi birbirini severse mutluluk olur. biri sever diğeri bilmezse aşk olur. ikisi de sever kavuşamazsa efsane olur diye güzel bir sözdü belkide tam böyle olmayabilir ama üstadların bize anlatmak istediği bir şey olduğu kesin hayal kırıklığına uğramassanız siz inşallah işte benim anlatmak istediğim bu kadar okurken zevk aldıysanız ne mutlu bana.

Saygılarımla
Samet Aydın-Pars
2.3.2014
02:43

Birlikte olunca da sıkılırsın yada alışkanlık yaparsın zaten.

Birlikte olunca da sıkılırsın yada alışkanlık yaparsın zaten.

Alışkanlık yaparsan evlenirsin sonra yine sıkılırsın belkide daha evlenmeden bu alışkanlığından sıkılırsın çünkü insanda alışkanlık yapan şey sıkar bir süre sonra örneğin sigara sigarayı milyarlar kullanır ama alışkan olanlar sevmez insan o kadar bencildirki hep daha iyisini istiyor daha çok sevmeyi daha güzel bir kız daha fazla para hep ondan bunlar.

Birini sevmek ile birine aşık olmak arasında fark vardır.

Birini görürsün,aşık olursun.Kalbin çarpar,sürekli aklına gelir,hatta aklından çıkmaz.

Birini görürsün,hoşlanırsın.Konuşmaya/çıkmaya başlarsınız.Gün geçtikce onu seversiniz.Samimiyetini,doğallığını,efendiliğini,tatlılığını seversiniz.

Aşk sadece bir kere yaşanır.Kısaca benim durumum ise ;

''Heyecan Duymayı Seviyor Bu Gönlüm. Bir Sonuç Almasa Da''
İrem Derici.(şarkı irem'e,sözleri hüseyin boncuk'a ait sanırım.)

Alışkanlık yaparsan evlenirsin sonra yine sıkılırsın belkide daha evlenmeden bu alışkanlığından sıkılırsın çünkü insanda alışkanlık yapan şey sıkar bir süre sonra örneğin sigara sigarayı milyarlar kullanır ama alışkan olanlar sevmez insan o kadar bencildirki hep daha iyisini istiyor daha çok sevmeyi daha güzel bir kız daha fazla para hep ondan bunlar.

Bir taş alacaksınız. Yontmaya başlayacaksınız. Şekillenmeye yüz tutmuşken atacaksınız elinizden. Bir başka taş, bir başka taş daha.
Sonunda bir yığın yarım yamalak biçimler bırakacaksınız. Belki başkaları sever, tamamlar…

aşk gecelerce sevişmektir. başkada hic bi halt degil ne zamanki birlikte uyumaktan sıkılırsın aşk biter ama sevgi öylemidir.

yazdırmayın şimdi bana forumda çoluk cocuk var.:)

Bir taş alacaksınız. Yontmaya başlayacaksınız. Şekillenmeye yüz tutmuşken atacaksınız elinizden. Bir başka taş, bir başka taş daha.
Sonunda bir yığın yarım yamalak biçimler bırakacaksınız. Belki başkaları sever, tamamlar…

Tek kelimeyle Vaow

---------- Mesaj saat 03:49:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:49:14 civarında gönderildi. ----------

Birini sevmek ile birine aşık olmak arasında fark vardır.

Birini görürsün,aşık olursun.Kalbin çarpar,sürekli aklına gelir,hatta aklından çıkmaz.

Birini görürsün,hoşlanırsın.Konuşmaya/çıkmaya başlarsınız.Gün geçtikce onu seversiniz.Samimiyetini,doğallığını,efendiliğini,tatlılığını seversiniz.

Aşk sadece bir kere yaşanır.Kısaca benim durumum ise ;

''Heyecan Duymayı Seviyor Bu Gönlüm. Bir Sonuç Almasa Da''
İrem Derici.(şarkı irem'e,sözleri hüseyin boncuk'a ait sanırım.)

Şimdi oldu tam bir açıklama

yada alışkanlık yaparsın zaten.

Katılıyorum: Alışkanlık, tek taraflı aşk kadar kötü;

Aşık değilsinizdir sadece karşılıklı seviyosunuzdur.. hatta o daha çok seviyordur hep, siz ise üzülmesin vs yada ileriyi düşünerek ve birbirinizi tanıdığınız için bırakmak istemiyorsunuzdur.. yalnız o en son bayrağı indirip gittimi..
aşık olmadığınız halde aşk kadar koyar.

Tek sebebi alışkanlığınız birbirinizi sevsenizde, sevmesenizde anlamanız.
Belki umrunda değildi beraberken,
Yalnız o gittikten sonra; Kendini o kadar yalnız hisseder ki insan, dünyada kimse seni onun kadar anlamaz, tanımaz, sevmez vs.vs. kurarsın kafanda.
Kafanda geceler zindan olur.. Yakıştırmassın kendine ulan ben takmıyordum bile bu kadar ne oldu bana böyle diye,
Aslında ALIŞKANLIK'tır işte bu.
Aşık değilsen bile Aşk kadar beter olursun.

Eğer ki haketten aşık olmadığınız biri olupta hatta aşk demiyelim çok sevmediğiniz biri varsa sadece alışkanlığınızdan ilişkiyi ilerde tutmak isteyen varsa ve devamlı tartışmayla vs. devam ediyorsanız uzun süredir sadece kendini ve kendinizi kandırıyorsunuz.

O zaman gün gelir ileridede bu yazdıklarımı 2 taraftan biri yaşar..
Ben yaşamam deme, insanoğlu çiğ süt emmiş derler, kimin mat edeceği belli olmaz..
Ummadığın taş öyle bi baş yarar ki, keşke düşman yarsaydı diye ağlarsın..
Böyle dengesiz ilişkiniz varsa dahada ileri gidip ne kendinizi nede onu kandırın sadece zaman kaybı yaşarsınız..
Herşeyin Hayırlısı.

yazıyı okudum ve acıklamaya yapayım diye dusundum

asık veysel satırıoğlu bilindiği üzere kör bir adam haliyle kavusuamadıgı sey görmek gibi bir olay yani aslında yaaşama sevinciyle hüzünü harmanlayıp ve bunu sade bir dille anlatan usta kişilklerden biri haliyle böyle olunca ona göre aşk bizim normal anlamda bildiğimiz aşk değil arkadaşlar..
simdi ona göre olsa bile Aşık Veysel en güzel tanımı yapmıştır aşk için insan daima kavuşamadığı,erişemediği bir şeye aşık olur
evet burda haklı insanlar zaten kendıne göre normal gelen bir insanla birseylerini paylasamaz bunun için ki zaten olmayanı ararlar eksik olan taraflarını ararlar ya da baktıgında onu tamamlayan kısımlarını ararlar haliyle böyle olunca kavusamadığı erişemediği taraf onlar ıcın ask olur ve bulduklarında aslında yanı kavustuklarında bitmez.. Elde ettiği şeye daha sahip cıkar... Uzun lafın kısası ask kavusulmazı aramaktır ama kavusulmaza erıstıgındekı hisleri de yaşamaktır. bitmek değil devam etmektir :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri