Asker yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm

Okuldan mezun olalı 1 sene olcakmış . Hiç şubeye de gitmemişin . Sen yine de nolur nolmaz bi git bak :) . Sonra başına iş gelir :D

gidersem hemen alıp götürmezler değil mi ? :D şaka bir yana harbiden tırstım :(

bu sene dikey geçişle açık öğretim fakultesine kayıt yaptıracağım sorun olmaz herhalde :D

bu sene dikey geçişle açık öğretim fakultesine kayıt yaptıracağım sorun olmaz herhalde :D

yaptırırsan sıkıntı yok yaptıramazsan kaçaksın . bu bahar ayında kaçak durumuna düşmüştüm ben kime anlattıysam olayı kahkaha atmıştır herkes :D

arkadaşlar başıma benimde geldi şuan tecilliyim ama geçen ay kaçak olduğum için ceza geldi. yani eskiye dönük oluyor bu kağıtlar 1. ay ve 5. ay arası cezalı olduğum yazıyor zaten kağıtta iyi okursan belki o tip birşeydir.

heh kardeşim, bende öyle yapıcam bak ama ne istiyorlar biliyormusun aöf kayıt için dikey gecis olarak , askerlik tecil belgesi , o problemi sormayı unuttum , yoklama kacagı gözüküp nasıl tecil belgesi alınıcak askerlik şubesinden , fazla çelişkideyim, gittiginde sorabilirmisin kendi adına bunuda :D bana askerlik şubesi 1 saatlik yolda, ilçede yaşıyorum

heh kardeşim, bende öyle yapıcam bak ama ne istiyorlar biliyormusun aöf kayıt için dikey gecis olarak , askerlik tecil belgesi , o problemi sormayı unuttum , yoklama kacagı gözüküp nasıl tecil belgesi alınıcak askerlik şubesinden , fazla çelişkideyim, gittiginde sorabilirmisin kendi adına bunuda :D bana askerlik şubesi 1 saatlik yolda, ilçede yaşıyorum

kayıt tarihine yakın yoklamanı yaptır,tecilin olmaz ama sevk tarihine kadar kaçakta olmazsın kaydını yaptırırsın otomatikman tecil alırsın.Ben örgün eğitime o şekilde yaptırmıştım,bazı detaylar değişebilir ama genel olarak böyle şubeye söyle yardımcı olurlar

yarın gidersem sonuclarını yazarım buraya hocam :D

sende mi myo dan mezun oldun geçen sene ? 1 yıl ara verdin şimdi bu sene dikey geçişle açık öğretim fakultesine mi geçeceksin ?

son olarak hiç tecil hakkını kullandın mı ? ben kullanmadım

---------- Spam Engelliyici 14:34 ---------- Önceki Mesaj 14:31 ----------

@EaglePaw hocam polis gbt sorgulaması yaptıgında kaçak olup olmadığım ortaya çıkar mı ?

sende mi myo dan mezun oldun geçen sene ? 1 yıl ara verdin şimdi bu sene dikey geçişle açık öğretim fakultesine mi geçeceksin ?

@EaglePaw hocam polis gbt sorgulaması yaptıgında kaçak olup olmadığım ortaya çıkar mı ?

Bilmiyorum ki hocam . Şu an çıkıyom evden gideyim bi bakayım şubeye neymiş bu olay gelişmeleri gelince yazarım

Gbt sorgulaması keyfi yapılmaz,eğer arama çıkarsa polis işlem yapmak zorunda.Sizin daha gbt ye düşmemiştir o bikaç sene sürüyor

Bişey olmaz takma kafaya halledilir.En iyisi e-devlet şifren yoksa PTT den şifre alıp kontrol etmen,eğer orda sorun gözükmüyorsa belgeyi at çöpe.sorun varsada gidersin şubeye on dakikada hallolur.

e-devlet şifresi aldım askerlik durumuna bakayım diye , bilgi almak için şubeye gidin diyor :D

ben tecil hakkımı liseden sonra hemen kullandım , 1 sene sonra myo kayıt yaptırdım, myo dan mezun oldum ocak 2015 te , yani7 ay önce , aöf ye kayıt yaptırıcam işte eylülün 28 inde dikey gecis olarak , askerlik şubesine sormaya gittigimde böyle dendi yani banada

Yoklama kaçağısın demiş işte üniye kayıt olmasan sorun olurdu belki ama üniye kayıt olduğun için üni tüm işleri senin yerine halleder bi yere gitmene gerek yoktur bence.

Evet arkadaşla gittim geldim kağıdı gösterdim . Ben 9 martta tecil ettirmiştim fakat ondan önce 1 ay 4 gün yoklama kaçağına düşmüşüm . 122 TL ceza yemişim onu 15 gün içinde ödemem gerekmiş

Hazır konu açıkmışken ben 1996 doğumluyum 2015 içinde muayene olmammı lazım 2016'da olsam olmazmı arkadaşlar ?

Korkmayın birşey olmaz ben 2013te mezun oldum birkaç ay önce gittim benim durum daha vahimdi durum nedir diye sordum ben yoklama kaçağı olmuşum üstüne 1 yıl geçmiş :p :D 122 TL ceza kesildi 3 yıl tecil ettirdim 2018e kadar tecilliyim kafam rahat :cool:

---------- Spam Engelliyici 20:48 ---------- Önceki Mesaj 20:46 ----------

e-devlet şifresi aldım askerlik durumuna bakayım diye , bilgi almak için şubeye gidin diyor :D

E devlette birşey çıkmaz askeriyenin sistemi gizlidir şubeden bakıyorlar hocam.

Korkmayın birşey olmaz ben 2013te mezun oldum birkaç ay önce gittim benim durum daha vahimdi durum nedir diye sordum ben yoklama kaçağı olmuşum üstüne 1 yıl geçmiş :p :D 122 TL ceza kesildi 3 yıl tecil ettirdim 2018e kadar tecilliyim kafam rahat :cool:

Hocam o zaman neden aöf için e-devletten aldığınız belge de işe yarar diyorlar :D

Sen baya geçmişte kalmışsın askerlik işlemlerinin büyük kısmı artık e-devletten hallediliyor,askerlik durum belgesi,sevk edilen birlik vs..:) sistem zaten gizli e-devlete sadece ilgili kişi girebiliyor şifreyle,ben gidip başka yükümlünün bilgilerini göremiyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri