Askerlik Üniversite Kayıt Sorunu

Arkadaşlar birşey sormak istiyordum.Şuanda askerlik tecilim doldu.Bu yıl üniversite sınavına girip tercih yapacağım.Sormak istediğim şu

1.Üniversite sınavına girip tercihi yapıp üniversiteye yerleştirilirsem artık o üniversitenin öğrencisi oluyormuyum?

2.Üniversiteye askerlik bilgisi vermeden nasıl kayıt yapabilirim böyle birşey mümkünmü?

3.Üniversite sınavına başvuruda yada sınava girmede askerlik durumu sorun olurmu?

Ben de benzer bir durumdaydım. Tecilim 31 Aralık 2017'de doldu. Yüksek lisans'a başlayacaktım fakat askerlik durum belgesi istiyorlardı. Kayıt tarihi de 21 Ocak'tı. Yani tecilin doluşunun üzerinden 21 gün geçmişti. Bir de tecilin son günü değil, birkaç ay önce gidip işlemleri başlatmak gerekiyormuş. Bu yüzden ben birkaç aylık bakaya görünüyordum. Mayıs dağıtımı için başvuru tarihi olan Ocak ayında yani tecilim dolduktan sonra Mayıs dağıtımı için askere gidecekmiş gibi başvurumu yaptım. Sevk tarihi olarak 2 Mayıs belirlendi. Bu sayede "02 Mayıs'a kadar askerlik ile ilgili bir sorunu yoktur" yazılı askerlik durum belgemi alabildim ve bu belge ile Yüksek lisans kaydımı yaptım. Öğrenci işlerine askerlik durumumun ne olacağını sordum. Biz tecil ettireceğiz dediler. Kaydım tamamlandı hatta dersler de başladı. Önemli olan kayıttan sonraki celp tarihi için başvuru yapmak ve şubeye gidilecek tarihi ona göre belirlemek. Gittiğinzde size bir sevk tarihi verirler. O tarih gelene kadar da askerlik ile ilgili sorunu yok sayılırsınız ve askerlik durum belgenizi bu şekilde alabilirsiniz. Bu belgeyle de kaydınızı olursunuz. Derslerinizi seçer aktif öğrenciliğinizi başlatırsınız. Okul sizin için tekrar tecil eder. En azından bende böyle oldu. Daha önce böyle yapan tanıdığım insanlar da var. Yine de bilen başkalarına sorabilirsiniz. Size yanlış bilgi vermek istemem. Ben size geçtiğimiz ay yaşadığım durumu olduğu gibi anlatıyorum. Uyulayıp uygulamamak sizin sorumluluğunuza kalmış.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri