Askerlik ve Miyop ?

youtub60

Kayıtlı Üye
Önümüzdeki yıl allah izin verirse askere gitmeyi planliyorum fakat bende şöyle bişi var.

Gözler 2.25 2.50 oranında miyop yaş 23 sol dizimden lif yırtılmasından ameliyat olmuştum 13 yaşındayken.

Bu miyop derecesi gözlük takmadığım için büyüyor muhtemelen çunki 2 yıl önce 1.5 1.75 dereceydi.

Benim merak ettiğim şey şu askeriye lazer ameliyatı yaparmı yada gözlük verirmi bunları yapmıyıp yollarsa komando yapmaz diye tahmin ediyorum.

Bu anlattıklarımı yaşıyan veya yaşıyacak olan varsa cevaplarsa sevinirim..

lazer lükse kaçıyor gözlük kullanıyorsan gözlük takarsın. ki 2 göz numaran varsa bu yaşa kadar durdugun hata neden gözlük almıyorsun tv pc le ugrasırken nasıl görüyorsun. benimde 2.25 miyop var gözlüksüz bilgisayar kullanamıyorum.

Edit sonuna kadar okumadan yazdım :D Yazdıklarımın konu ile alakası yokmuş :D Ama bilgi olarak kalsın yinede

Göz için %80 ve üstü görme kaybı varsa muaf olunuyor biliyorum. Derece olarakta 14 dereceye kadar sanırım Yanılıyorda olabilirim. Göz çok bozuksa askerliğe engel olmuyor geri hizmette bir yere görev veriyorlar diye biliyorum. Diz yırtılması ve sonrası amaliyat iyileşme sağladı ise askere gitmene engel değil sanırım.
Askerlik şubeye gidip bilgi almak en doğrusu

Son düzenleme:
askeriye gözlük takacaksın geleceksin der yazar reçeteyi alırsın gözlüğü.çizdirmez askeriye.çürükçe çıkmaz toplam 13.5 üzeri değilse

ben gözlük taktıktan sonra komando yapma ihtimalleri nedir gözlük takıp gitsem ? geri hizmettense bu arada gözler uzağı görmüyor 10 metre sonrası flu :) gözlüksüz olunca

---------- Spam Engelliyici 20:46 ---------- Önceki Mesaj 20:43 ----------

lazer lükse kaçıyor gözlük kullanıyorsan gözlük takarsın. ki 2 göz numaran varsa bu yaşa kadar durdugun hata neden gözlük almıyorsun tv pc le ugrasırken nasıl görüyorsun. benimde 2.25 miyop var gözlüksüz bilgisayar kullanamıyorum.

ben 2.25 tahmini söyledim ya 1.50 1.75 di en son 2 yıl önce ilerlemiştir çunki gitgide flu görmeye başladım :):)

ben gözlük taktıktan sonra komando yapma ihtimalleri nedir gözlük takıp gitsem ? Geri hizmettense bu arada gözler uzağı görmüyor 10 metre sonrası flu :) gözlüksüz olunca

[sıze=1]---------- spam engelliyici 20:46 ---------- önceki mesaj 20:43 ----------[/sıze]

ben 2.25 tahmini söyledim ya 1.50 1.75 di en son 2 yıl önce ilerlemiştir çunki gitgide flu görmeye başladım :):)
askere aldıklarına şükret unut komandoluğu :)

anasını satim 95 kilo gitmeyi planliyorum 2 yıl spor altyapısı ile birlikte :) işe bak ya hayırlısı olsun ne diyimki bide babam ankarada piyadeymiş biladerde şuan izmir bornovaya düştü beni yaparlar aslında :D

---------- Spam Engelliyici 20:49 ---------- Önceki Mesaj 20:48 ----------

gözlüklü komando yok mu :/

anasını satim 95 kilo gitmeyi planliyorum 2 yıl spor altyapısı ile birlikte :) işe bak ya hayırlısı olsun ne diyimki bide babam ankarada piyadeymiş biladerde şuan izmir bornovaya düştü beni yaparlar aslında :D

---------- Spam Engelliyici 20:49 ---------- Önceki Mesaj 20:48 ----------

gözlüklü komando yok mu :/
hocam vardır belki tam bilgim yok ama mantık olrak düşünücne almazlar.ben olsam almazdım.1 kilo metre ötedeki düşman mı hayvan mı çalı mı nedir göremedikten sonra hem kendini hem arkadaşların riske atmak doğru olur mu ? gözlük asla %100 sağlam göz gibi olmuyor ben gözlüksüz güneşe çıkamıyorum resmen derecesi senden küçük miyop 10 yıldır.yani alacaklarını hiç zannetmem

hocam vardır belki tam bilgim yok ama mantık olrak düşünücne almazlar.ben olsam almazdım.1 kilo metre ötedeki düşman mı hayvan mı çalı mı nedir göremedikten sonra hem kendini hem arkadaşların riske atmak doğru olur mu ? gözlük asla %100 sağlam göz gibi olmuyor ben gözlüksüz güneşe çıkamıyorum resmen derecesi senden küçük miyop 10 yıldır.yani alacaklarını hiç zannetmem

hayırlısı nasip kısmet işi birazda

göz dereces, 14 ve üstü olursa muaf hocam 2 gözün toplamı yanlız ben mesela lens kullanıyorum toplam numara 20 muaf sayılıyorum

göz dereces, 14 ve üstü olursa muaf hocam 2 gözün toplamı yanlız ben mesela lens kullanıyorum toplam numara 20 muaf sayılıyorum

Hocam 20 numara ne yaptın geçmiş olsun zor olmuyor mu çizdirsene çok aşırı yüksek yaş kaç

Hiç bişey yapmazlar, direk karavana, sabah 5 koğuş temizliği, içtima :D Ameliyat falanda öyle yatacak kadar ağrın olmadıkça olamazsın. Gerçi mantığın bittiği yerde askerlik başlıyor belli de olmaz. Parmağı inciten adam 3 ay hava değişimi alıyor, benim miğdem patladı 2 hafta hastanede yattım, 1 hafta hava değişimi verdiler, heyetin önüne çıktım neden askeri hastanede ameliyat olmadın dediler, beni acil devlet hastanesine kaldırdılar kışla ile arası 10 dakika gider gitmez ameliyata aldılar, askeri hastanenin kışlaya mesafesi 3 saat oraya götürseler yolda ölürdüm diyorum heyetteki albaya, onu Allah bilir diyor :)1 hafta sana yeter dedi gönderdi. Askerlik yapmayanlar bidaha düşünsün :D Gerçi ben 15 yıl önce tamamladım.

Geçmiş olsun.

Hocam 20 numara ne yaptın geçmiş olsun zor olmuyor mu çizdirsene çok aşırı yüksek yaş kaç
hocam saol cizdirme olmuyor yaş 25 erken diyor olsam bile yakını görme bozuklugu olacak diyor gözlük kullanıcam gene zaten insn 40 yaşına kadar illaki yakın görme sorunu cıkar ozaman yaptırırım ve ozanın teknolojisi baklaım ne olur doktorum birde mercek tedavisi var diyor ama mercek takılıyor lens de kullanmıyorsun ama numaralı gözlük gibi görmede sıkıntı cıkarsa tekrar mercek değiştirmen gerekicek cok hasas bir bölge zaten şimdlik böyle iyi :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri