Askerlikte sürgün yerine düştüm :(

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
askerde önemli olan tek şey bölük komutanı. o adam iyiyse o bölük kraldır. kötüyse en kral yerde askerlik yap en berbat askerliği yaparsın. yoksa tabur alay vs. ne deseler boş. olay bölük komutanında bitiyor. ben mardinde yaptım. bizim bölük sürünürken yan taraftaki bölük mis gibi yatıyordu. ayrıca bizim bölük sürünürken bende kantinde bütün gün pinekliyordum. kişiye yere göre çok değişiyor. komple bütün olarak bakma b ence

laaaa [MENTION=8951]Dean[/MENTION] :D :D hayırlısı olsun ağam ya öyle ya böyle giderkene adsenseyi felan ver de git senin için bakarım bennn :D :D

insanlara sorma boşver, Bende düştüğüm zaman sordum herkes çok rahat, kebap felan dedi.
lay lay lom gittik, 15 ay benim için bir eziyetten öte değildi maalesef.(Ordu evinde yaptım. elime silah bile almadım. sorarlarda askerliğimi yaptım..)

sürgün bölgelerinde kısa dönemleri sevmezler :) zenci mahallesindeki beyaz muamelesi yaparlar :D

Birazdan oradaki komutan mesaj atarsa sasirmam :D

- 18 derece de 4-6 nöbet tutanlar ne yapsın. Bence şükredin, bizde yaptık 10 sene önce ömür bitiyor askerlik nedir ki..

Allah sabır versin, diyilenlere kulak asmazsan sesin çok çıkmazsa askerliğin çabuk biter, güle güle git güle güle gel inşallah. :) @Dean

samsung güzeldir bende orda yaptım yemekleri olsun sineması olsun :)

usta birliğini bilemem

Samsun Esentepe kışlasında yapmıştım bende acemi birliğini, çok güzeldi 7'ıncı bölük sosyete bölüğüydü böyle derlerdi hep bende tesadüf o bölüğe rast gelmiştim, Samsun Esentepe kışlası çavuş çıkartır Türkiyeye, orada okumuş adamlar genellikle askerliklerini yaparlar, sineması var, oyun salonu var, eğitim yeri bildiğin yayla gibidir hafif yamaç, karşıda bir dağ görürsün, askerlikde ne kadar çekilsede o arkadaş ortamını hatırladıkca aslında özlüyorum, askerlikde özlenirmi diyenler olabilir, ben oradaki arkadaş ortamından bahsediyorum özlemim o yöne, fakat hayat devam ediyor, anın tanıdı çıkartmaya bak vazifeni bile farkına vararak severek yaparsan tadı çıkıyor çıkmıyor değil, çekilmez şey değil hayata hazırlar askerlik insanı, hayırlı tezkereler, Mehmetcik. :)

Samsun Esentepe kışlasında yapmıştım bende acemi birliğini, çok güzeldi 7'ıncı bölük sosyete bölüğüydü böyle derlerdi hep bende tesadüf o bölüğe rast gelmiştim, Samsun Esentepe kışlası çavuş çıkartır Türkiyeye, orada okumuş adamlar genellikle askerliklerini yaparlar, sineması var, oyun salonu var, eğitim yeri bildiğin yayla gibidir hafif yamaç, karşıda bir dağ görürsün, askerlikde ne kadar çekilsede o arkadaş ortamını hatırladıkca aslında özlüyorum, askerlikde özlenirmi diyenler olabilir, ben oradaki arkadaş ortamından bahsediyorum özlemim o yöne, fakat hayat devam ediyor, anın tanıdı çıkartmaya bak vazifeni bile farkına vararak severek yaparsan tadı çıkıyor çıkmıyor değil, çekilmez şey değil hayata hazırlar askerlik insanı, hayırlı tezkereler, Mehmetcik. :)

saolasın hocam aynen çavuş eğitim taburuda işin gıcık tarafı şu usta birlikte çavuş yokmuş daha doğrusu çavuşluk yaptırmıyolarmış az kişi olduğu için nöbetten kaçmasın diye ben şey duydum ama senin bilgin varmı samsunda eğitim çavuşu olarak kalabiliyomuyum ?

saolasın hocam aynen çavuş eğitim taburuda işin gıcık tarafı şu usta birlikte çavuş yokmuş daha doğrusu çavuşluk yaptırmıyolarmış az kişi olduğu için nöbetten kaçmasın diye ben şey duydum ama senin bilgin varmı samsunda eğitim çavuşu olarak kalabiliyomuyum ?
Yok kalamazsın neden diceksin, Samsun Esentepe kışlasında aslında eğitimide bölük içinde olan üsteğmenler ve başçavuşlar verir ayrıyeten, her gün bulunduğun bölük içinde bir günlükde olsa bölük çavuşluğu pazubantı sana geçer daha sonra üsteğmen seni izler neler yaptırıyosun diye bölüğe aslında hepiniz çavuş olucaksınız oradan çıkarken disiplin suçu işlenmediği taktirde, gittiğin yerdede sana tavsiyem şudur, ilk gittiğinde onbaşı olarak gidersin, 2 ay sonra çavuşluk diplomalarınız Samsundan bağlı olduğunuz bölüğe yollanır, bölüğe yollanana kadar ilk ay kursiyerlik denen bir süre var acemi askerlere ilk ay nöbet tutturmazlar teker muharebe olayı var onlarla zaman geçirirsiniz, yani gideceğiniz bölükdeki üst devreler yaptırır bunu, üst devre çavuşları asabi olur çünkü onlarında itaat ettirtmesi gereken bir görevi vardır, ilk 2 ay kendini sevdirmeye bak gittiğin yerde, sesin çıkmasın diyilenleri yap ne olursa olsun, askerlikde TC kimliğin alındığı gibi direk kamu malı oluyorsun yani sen bu toprağın vatanın dile gelmiş bir hali oluyorsun, çavuşluk diploman geldikden sonra ve törenle çavuşluklarınız takıldıkdan sonra sana tavsiyem bölük yazıcısı ol ben bölük yazıcısı ve Bölük çavuşuydum bütün bölükden sorumlu olduğum için devriyem çok olurdu, çavuşluğun geldikden sonra herşeyi değerinde ve bir asker olduğunu unutmadan geçirirsen bölükdeki komutanlarında taktirini kazanırsın ve dediğin gibi nöbet muhabbetin olmaz..

Askerlik bambaşka bir duygu o yemin töreninde ses tellerini yırtarcasına yemin ederken o halini askerlik süren boyunca unutmassan her görevi sonuna kadar yapmayı istersin, emre itaat, komutanlarına saygı, başkası olma çavuşluğun geldikden sonra kendin ol, kaliteni hissettir bu vatanın atardamarı olduğunu unutma, yolun açık olsun Mehmetcik. :)

Bu da son posttu, hoşçakalın

Güle güle hocam. Nizamiyeden içeri girdiğinde bütün endişelerin gidecek. Herkes aynı telaşta çünkü. Hayırlı tezkereler.

Ayrıca;

qwj1vq.jpg

:D

Hayırlı tezkereler hayırlısıyla yap gel hacım Allaha emanet :)

Hakkınızı helal edin beyler benden bu kadar yarın sabah gidiyorum yaklaşık 6 ay yokum buralarda kendiniizi iyi bakın, hoşçakalın.seviyorum sizleri
inşallah geldiğimde şu yt pisliklerden kurrtulur güzel ortam olur artık
Dean ağustosta da ben gideceğim tecili bozdurup hayırlısı inşallah...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri