Aşure Gününüz Mübarek olsun :)

serricatil1

Kayıtlı Üye
Hz. Peygamber(SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurdu: “... Arefe günü tutulan orucun bir sene önce ve bir sonraki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum. Aşure günü orucunun da bir sene önceki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum”(Müslim, Sıyam, 196).

“Aşure günü orucunu tutun, fakat -Aşure gününden bir gün önce veya bir gün sonra da (9-10,(2-3 Kasım) veya 10-11.(3-4 Kasım) günü) oruç tutmak suretiyle- Yahudilere muhalefet edin”(bk. İbn Hacer, 4/245).

Herkim muharrem ayinin 9. 10. (2-3 kasim)Yada 10. 11.(3-4kasim) günleri oruc tutarsa 2 yıl ibadet etmis gibi olur.
Hayra Vesile Eden Hayrı Yapmış Gibidir.

Hayırlı Geceler :)

Hz. Peygamber(SallAllahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurdu: “... Arefe günü tutulan orucun bir sene önce ve bir sonraki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum. Aşure günü orucunun da bir sene önceki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum”(Müslim, Sıyam, 196).

“Aşure günü orucunu tutun, fakat -Aşure gününden bir gün önce veya bir gün sonra da (9-10,(2-3 Kasım) veya 10-11.(3-4 Kasım) günü) oruç tutmak suretiyle- Yahudilere muhalefet edin”(bk. İbn Hacer, 4/245).

Herkim muharrem ayinin 9. 10. (2-3 kasim)Yada 10. 11.(3-4kasim) günleri oruc tutarsa 2 yıl ibadet etmis gibi olur.
Hayra Vesile Eden Hayrı Yapmış Gibidir.

Hayırlı Geceler :)

Teşekkürler.

İyi etmişsin gençliğimde profil resmindeki gibi yopçaği atardım:) gerçi mecbur kalırsam yine atarım:)

teşekkürler sizinde aşure gününüz mubarek olsun güzel bilgiler oruç tutan kardeşlerin Allah orucunu kabul etsin

Aşureyi çok seven biri olarak şu dönemleri evde geçiremediğim için 3 senedir aşure yiyemedim :) Bak canım çekti yine :) Allah kabul etsin oruç tutan varsa

İyi etmişsin gençliğimde profil resmindeki gibi yopçaği atardım:) gerçi mecbur kalırsam yine atarım:)
Allah razı olsun abi :) 2 yıldır ara vermiştim tekrar başladım bi heves işte

teşekkürler sizinde aşure gününüz mubarek olsun güzel bilgiler oruç tutan kardeşlerin Allah orucunu kabul etsin
eyvAllah hocam Allah razı olsun :)

Aşureyi çok seven biri olarak şu dönemleri evde geçiremediğim için 3 senedir aşure yiyemedim :) Bak canım çekti yine :) Allah kabul etsin oruç tutan varsa
hocam dışarda dağıtılan bi yer görürseniz affetmeyin :) bende uzaklardayım :)

Tesekkur ederiz hocam :-)

ben teşekkür ederim hocam :)

Bugün yapayım bari Suriye'li komşularım oldu onlara vereyim,bir de hiç yüzlerini görmediğim iki kapı komşum daha var bakalım neyin nesiler :) izmir mavişehirde iki sene kaldım güvenlik görevlisi ile sabahları spor yapan Afrika'lı bir abi vardı onlardan başka kimseyi tanımadım :/

Bugün yapayım bari Suriye'li komşularım oldu onlara vereyim,bir de hiç yüzlerini görmediğim iki kapı komşum daha var bakalım neyin nesiler :) izmir mavişehirde iki sene kaldım güvenlik görevlisi ile sabahları spor yapan Afrika'lı bir abi vardı onlardan başka kimseyi tanımadım :/

yap dağıt abi tanı komşularını :) keşke herkes senin gibi düşünse ALLAH razı olsun :)

Allah razı olsun ne güzel bir hadis söylemiş Peygamber efendimiz :)

Bugün gusletmek cok faziletlidir. Imkani olan alsin.

Cümlemizden Allah razı olsun kardeşim bugün on numara aşure yapıcam nasip olursa ve dağıtıcam hadi hayırlısı ;)
Abi bizlede Paylaş :D yemiyosak bile bakalım :D

Allah razı olsun ne güzel bir hadis söylemiş Peygamber efendimiz :)
En Büyük En Güzel İnsan :)

Bugün gusletmek cok faziletlidir. Imkani olan alsin.
ALLAH razı olsun hocam :)

Bugün Tutamayanlar yarın ve diğer gün tutabilirler Allah kabul eder inşAllah

Biraz geç oldu ama forumdaki bütün arkadaşların aşura günü kutlu olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri