Asus Laptop Problemi

wisex

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.ytpara.com
Merhaba herkese hayırlı günler;

2017 yılında aldığım ASUS X540LJ laptobumu uzun süre render için vs kullandım.Bir süre sonra (benim hatam) kadife tabana sıfır kullanım sonucu HDD aşırı ısınmaya başladı ve hasar gördü.
Ekran 1366*768 di kırıldı klavyesinde power tuşu bozuldu. Gerekli ekipmanım olmadığı için bi tamirciye verdim Jamesdonkey SSD taktırdım. DVD ROM u iptal ettirdim ve Serial ATA ile HDD mi geri taktırdım.Ekran 1920*1080 olarak yenilenmişti ve klavye sorunsuzdu. PC yi aldığım günün akşamı driver güncellemesi yaptım. BIOS ayarları bozuldu HDD den başlatmaya çalıştı vs. Masaüstü pcmden deneyimli olduğum için sorunları format ile çözdüm.

Velhasıl Serial ATA yada HDD artık uyumsuzdur diye çıkartıp yerine DVD ROMu geri taktım bi süre sonra tekrar bozuldu. EZ Flash ile BIOS güncelledim tekrar bozuldu. Hem yerel hem outlook hesabıyla ayrı ayrı denedim tekrar bozuldu.

SORUN: Belirli bir kullanımdan sonra ekran kitleniyor ses kartı kitleniyor hard powerla kapatıyorum. Windows yüklenmiyor formatla düzeliyor. Sürekli format atmak saçma ve bunaltıcı bi durum.

Tahminlerim: CPU aşırı ısınıyor bu yüzden bu sorunlar oluyor ancak tamirciye termal macunu yenilemesini söyledim kontrol etmedim açıkcası bundan kaynaklı olabilir. Fan temizliğinde sıkıntı olabilir çünkü pc sürekli olarak fan açık çalışıyor tüm pencereler kapalıyken fan kapanıyor sadece. Ekran 1366*768 den 1920*1080 e yükseldi soket uyumsuzluğu yol açabilir düşük bi ihtimal. Anakart hasar görmüş olabilir çünkü bazı formatlar sonrasında ses veya internet sürücüleri deaktif oluyordu.

Çıkardığım Dersler: Kendi servisi hariç hiçbir cihazımı bilmediğim tamircilere vermeyeceğim.(İşini iyi yapanlara sözüm yok kesinlikle)

Sizce sorun tam olarak nedir? Tahminleriniz neler?

bir az komplike bir durum. ram takviyesi yapıldı mı sonra? işlemci ısınıyorsa emin termal macun emin olmak gerekir, ve hava çıkış yerinin temizliğinden emin olmak gerekiyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri