Merhaba arkdaslar avast! | Increase Your Protection uzun zamandır avast free kullanıyordum zaten indirince mail adresi yazınca 1yıllık ücretsiz sürümünü kullanabiliyorsunuz.Bugun 1 mesaj geldi 7 arkadasına öner 1yıllık pro sürümünü kazan diye bende burada konu açmayı düşündüm.2 yıldan beri free versiyonunu kullanıyorum free bir virüs progr a mına göre gayet güzel tasarımı da gayet sade Türkçe anlaşılan bir şekilde.
Verdiğim linkten indiriseniz makbule geçer 7 kişi indirise bende full kullanmıs olucam teşekkürler şimdiden
Verdiğim linkten indiriseniz makbule geçer 7 kişi indirise bende full kullanmıs olucam teşekkürler şimdiden
Antivirüs devine siber saldırı oldu, 400.000 kullanıcı şifresi ve e-posta adresi çalındı.
Konu virüslerle savaş olduğu zaman akla gelen ilk isimlerden birisi de Avast'tır. Temelleri Prag'da atılan dünyaca ünlü antivirüs devi, Pazartesi günü itibariyle forumlarına izinsiz giriş yapıldığını ama ödeme bilgilerine hiçbir şekilde erişilemediğini bildiren bir saldırıyı kamuoyuna duyurdu.
Avast'ın CEO koltuğunda oturan Vince Steckler'in verdiği bilgilere göre, hafta sonu gerçekleştirilen saldırıda birbirinden farklı kullanıcı ve takma ismin yanında, elektronik posta adresleri ve gizlenmiş birçok şifre ele geçirildi. Nitekim bu saldırı kısa sürede engellenerek, 200 milyonluk kullanıcı havuzunun 400.000'ine ulaşabildi. Stackler aynı zamanda "Saldırı esnasında çalınan kullanıcı adlarının ne kadar önemli olduğunu ve sonucun sizlere ne kadar zorluk çıkardığının farkındayız" şeklinde samimi bir açıklamayı da yapmaktan çekinmedi.
Şimdilik forumlara nasıl izinsiz girildiği hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Steckler'ın konu hakkında yaptığı tek açıklama, saldırganın "kriptografik" yani esas şifrenin şifrelenme kodunu ele geçirdiği ve bu sayede saldırıyı geçekleştirebildiğini düşündükleri yönünde oldu. "Herhangi üst düzey bir hırsız kriptonik algoritmayı şifreye dönüştürebilecektir." diyerek sözlerine devam eden CEO, yine de bu yolla saldırı düzenleyebilecek kapasitedeki bir insanın, büyük paralara alınan donanıma sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Her hacker saldırısında olduğu gibi, Avast forumları ile başka bir yerde aynı şifreyi kullananların, şifreleri değiştirmeleri önerildi.
Kaynak: Hürriyet
R10 da paylaşılmış...
Son düzenleme: