Avukat arkadaşlar yardım ederse sevinirim

fatihcray

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.31saniye.com
Merhaba arkadaşlar şöyle bir durum var çalıştıgım şirket iş yerlerini ve personellerini yeni bir şirkete devrediyor şuan çalıştıgım şirkette geriye dönük alacagımız var şimdi bize şöyle bir evrak yollamışlar bize anlatılan 01.07.2016 tarihin yeni şikete geçirmişler ama eski şirket çıkışlarımızı vermedigi için 2 tarafta sigorta yatıracagından problem olur die yeni şirket adına şöyle bir yazı yollamışlar bizede elle yazın imzanlayın dediler alltaki resimde evragın resmi var yeni şirket yada eski şirket daha bizlere sözleşme yada işten çıkış evragı yollamadı daha
NEyb2g.jpg

Yukardaki evrakta yazıyor herşey ve bizim eski şirketten 2014 yılının ocak ayından itibaren pazar mesaileri + zorunlu bayram 1 mayıs gibi tatil mesaileri + 8 saat üzerinde çalışma saatleri + ayda 4 yerine 3 gün izin verdiler her ay 1 gün izin mesaisi alacagımız var şimdi yeni şirket bize mecburen sözleşme yollayacak ve eski şirkette işten çıkış evrakları imzalamamız gerekiyormu yada nasıl şekilde olursa imza atmalıyız ben birinden duydugum kadarıyla yeni şirket işe girişi bulundugumuz ay üzerinden gösteriyorsa sıkıntı olmaz ama eski şirkete başmala tarihinde gösteriyorsa sıkıntı çıkar dedi bu konu çok fazla kafamı kurcalıyor sizce napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bu konu hakkında bilginiz varsa yardım ediniz.

Firma sahipleri ayrı kişiler bir biriyle alakası yok birisi a firma digeri b şuana kadar bize gelen tek evrak budur yani ne işe giriş nede işten çıkış ona benzer hiçbir evrak almadık

Konuyu multi yaptım çünkü yarın imzalatıcaklar o sebebten 2 konuda takip ediyorum.

r10 konusu

Avukat arkadaşlar yardım ederse sevinirim

Son düzenleme:
Hocam avukata danışın ücretsiz bilgi veriyorlar diyeceğimde yarına kadar öğrenmem lazım diyorsunuz.Umarım cevap alabilirsiniz.

Biraz detaysız olmuş hocam sorun.

Firma sahipleri aynı mı? şirket adımı değişiyor?

1. Şirketten ayrılırken sana imzalattıklarında yani ayrılış yazını herşeyini almış ol. Yoksa o yazıyı 01.07.0216 da imzaladın mı?

Önemli olan tüm alacaklarımı aldım yazısını imzalayıp almadıysan ekstra paralarını artık firmanın iyi niyetine bağlı. Sen onları dava etsende kazanamazsın.

2) Yeni firma sahipleri ise bazen değişik bir olaya girebiliyor. Mesala bir fabrika satın alındığında eski sahipleri farklı ve ödeme durumu yoktu. Yeni fabrika sahipleri geçmişe ait ödemeleri personellerin yapmış ama sonrasında iflas eden kişi yazıyı imzalatmıştı.

Yani arkadaşlar ilk firmadan ayrılış yazınızda alacağımı aldım yazıyorsanız alacağınızı alınız. Eğer alacağınızı almadıysanız x tarihinde alacağımı ödüyeceklerini taahüt ettiler ve ayrılıyorum diye imzalayınız

Firma sahipleri ayrı bir biriyle alakası yok ve şuana kadar hiç bir taraf bize evrak yollamadı bize gelen tek evrak şuan bu

Firma sahipleri ayrı bir biriyle alakası yok ve şuana kadar hiç bir taraf bize evrak yollamadı bize gelen tek evrak şuan bu

bu tarz evrakların altına

** TÜM YASAL HAKLARIM SAKLI KALMAK KAYDİ İLE**

şeklinde not düşerek imza atarsan ileride itiraz etme hakkında olur

bu yazıyı yeni firma yollamış sanırım sana 1 ay sigorta yatırmamak için bir kğıt bu 1 aylık sigortanı ilk çalıştığın firma ödeyecek bu firmada izinli görüneceksin bunlarda sigorta yatırmamış olacaklar sana geçişler yapılana kadar 2 sigorta ödememek için hazırlanmış bir kağıt

bu yazıyı yeni firma yollamış sanırım sana 1 ay sigorta yatırmamak için bir kğıt bu 1 aylık sigortanı ilk çalıştığın firma ödeyecek bu firmada izinli görüneceksin bunlarda sigorta yatırmamış olacaklar sana geçişler yapılana kadar 2 sigorta ödememek için hazırlanmış bir kağıt

peki alacak haklarım için bir sorun teşkil edermi ?

peki alacak haklarım için bir sorun teşkil edermi ?
teşkil etmez bu senin yeni şirketinle alakalı bir kağıt buradada belirttiği gibi eski şirketinde 1 ay daha çalışman gerektiği beirtilmiş yalnız diğr arkadaşların söylediği şekilde diğer şirketten çıkış işleleriniz yapılır iken paranızı almadan alacağım yoktur kağıdını imzalamayın trih belirtirler ise şu tarihte alaccağımı ödemeyi taahüt etmişlerdir şeklinde hazırlatın o kağıdı

teşkil etmez bu senin yeni şirketinle alakalı bir kağıt buradada belirttiği gibi eski şirketinde 1 ay daha çalışman gerektiği beirtilmiş yalnız diğr arkadaşların söylediği şekilde diğer şirketten çıkış işleleriniz yapılır iken paranızı almadan alacağım yoktur kağıdını imzalamayın trih belirtirler ise şu tarihte alaccağımı ödemeyi taahüt etmişlerdir şeklinde hazırlatın o kağıdı

anladım ama onlar büyük ihtimal böyle birşey yapmıcak ben kalem ile yazsam daha sonra imzalasam bir durum olurmu yani onlar sözle şu tarihte vericez derlerse siz imzalayın halletcez vs vs bu durumda elimde yazıp imzalasam şu tarihte alacagım ücreti vericekler şeklinde

anladım ama onlar büyük ihtimal böyle birşey yapmıcak ben kalem ile yazsam daha sonra imzalasam bir durum olurmu yani onlar sözle şu tarihte vericez derlerse siz imzalayın halletcez vs vs bu durumda elimde yazıp imzalasam şu tarihte alacagım ücreti vericekler şeklinde

Sen her türlü imzalamaya bak, imzaladığınında fotokopisini al. İmzalamazsan onlarda çekip giderse elinde kapıtta kalmaz.

Ama denilen gibi imzala.

Ya paranı al imzala, yada şu tarihe kadar eksiklerimi ödenmesi üzerine diye imzala. Ama o gün geldiğinde her türlü imzala. Sen birşekilde imzalamazsan onlarıda bağlayan birşey kalmaz.

Tabiki dediğim gibi firma sahibi artık ömrü boyunxa bir şirkette çalışmayacak veya bir şirket açmayacaksa ödemeyebilir. Bu o firmanın iyi niyetine bağlı ve gelecekte yapacaklarına

Sen her türlü imzalamaya bak, imzaladığınında fotokopisini al. İmzalamazsan onlarda çekip giderse elinde kapıtta kalmaz.

Ama denilen gibi imzala.

Ya paranı al imzala, yada şu tarihe kadar eksiklerimi ödenmesi üzerine diye imzala. Ama o gün geldiğinde her türlü imzala. Sen birşekilde imzalamazsan onlarıda bağlayan birşey kalmaz.

Tabiki dediğim gibi firma sahibi artık ömrü boyunxa bir şirkette çalışmayacak veya bir şirket açmayacaksa ödemeyebilir. Bu o firmanın iyi niyetine bağlı ve gelecekte yapacaklarına

anladım baya sıkıntılı durum bu zaten şuan kayyum var eski şirketin üstünde

Kayyum varsa dert etme bu senin adına süper. Paranı alırsın hocam. Ben ürün verdiğim bir şirketten 6 ay paramı alamadım, kayyum atanınca 1 ayda paramı aldım

:D bukadar dert yanacagıma kayyum olayını hemen söyleseydim en azından kafamdaki şüpheler daha çabuk giderdi :D çok teşekkür ederim kafamdaki sorular gitti :d

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri