Ayasofya Açıldı

Nedense bu ülkede siyaset olmadan bir çivi çakıldığını düşünmüyorum. Yakışmıyor bizim gibi bir ülkeye. İnsanımız zaten birbirini kırmaya meyilli. İyice kutuplaşma yükseldi. Ben her zaman şunu diyorum. Hükümetleri eleştirmek normal buna kimse birşey diyemez ama önceliğimiz vatana yararlı mı değil mi bu olmalı. Ayasofya açılmadan dönen şeyler, sahte mektuplar vs hepsi kutuplaşma yarattı. Bu ülkenin kurucusuna hain damgası vuruldu vsvs uzar da gider. Yani komik şeyler oluyor. Düzgün bir dille kutuplaşma olmadan açarsın kardeşim olur biter. Sanırım dünya üzerinde Atalarına kin nefret besleyen tek milletiz. Şükretmek yerine ...

Ek : Hayırlısı olması dileğimle. Umarım o topluluk o cami hasreti kuranlar göstermelik, instagram fotoğrafları vs için değildir. Malum Cumadan cumaya camii gören millet olduğumuz için.

Son düzenleme:
2 Büyük komutana Allah'tan rahmet diliyorum, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'e ikinci olarakta Ayasofya da çanların çalmasını engelleyen İstanbul'u vatan toprağı yapan Mustafa Kemal Atatürk'ün mekanları cennet olsun..

Hayırlısı olsun. Gerekli miydi? Pek de değildi bence açıkçası. Civarları hep camii doluydu zaten. Siyasete malzeme oldu. Bu konuda kızgınım. Ayrıca Twitter hesabından Ayasofya'nın ilk gönderisi Arapça. Bu da beni rahatsız etti. İslam sadece Arapça'dan ibaret değil. Keşke Arap yozlaşmasından kurtulabilsek.

elhamdülillah.....
bide bizi kıskanan ülkeler olmasa daha da ileri gideceğiz ama.. hedefe daha var

Hamza Yardımcı'nın bu konuyla ilgili son videosunu izlemenizi tavsiye ederim..

Kendi fikrimci verilen kararı doğru bulmuyorum. Düşüncelerimin kesinlikle siyasetle uzaktan yakından alakası yoktur, düşüncelerim kültür ve uygarlık ile alakalı.

Keşke orası ortak bir yapı olarak kalsaydı sonuçta Bizans İmparatorluğu tarafından yapılmış bir tarihi yer, lütfen bunu siyaset veya hakimiyet vs tarzında yorumlamaya kalkmayın. Ayasofya bizim çağımıza bahşedilmiş ortak miras sonuçta hem Osmanlı'nın hem de Bizans'ın bu medeniyete bıraktıları nadir bir yer keşke herkesin ortak alanı olarak kalsaydı..

Ekonomiye katkısı da bir hayli fazlaydı, yazın her İstanbul'a gittiğimde önünde kuyruklar olur giriş ücreti de 60 Tl gibi bir tutar. Giriş yapanların %90'ı yabancı uyruklu turistler hatta bir çoğu orayı gezmek için bile Türkiye'ye geliyor.. Günde 5000 kişi gelse 300 bin TL gibi bir tutar yapıyor, ayda 9 Milyon Tl yapıyor...

Haydi bu tutardan feragat edelim, avrupa ve hristiyan aleminin Türkiye'ye bakışı çok fazla değişecektir. Avrupada bir Camii'yi kiliseye çevirirler malesef hiç kimsenin sesi çıkmasın, çıkamaz da ağzını açma hakkı yok çünkü. Zaten siz de biliyorsunuz ekonomimiz bu haldeyken, ülkeye yabancı yatırımcı gelmezken, döviz girmezken bir de bu olayı çıkarmak gerçekten hiç anlayamıyorum...

Bunu ceremesini ilerleyen günlerde yine halk olarak bizler çekeceğiz. Okuyup vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.

aya sofya yapıldığında islam dini yoktu daha, camiye çevrilmesini saygısızlık olarak görüyorum. siyaset için yapmayacakları yok zaten bu halkı da dinle imanla kandırıp yıllardır seçim kazanıyorlar

Guzel oldu. Rabbim bana orda ibadet etmeyi nasip etsin.

Gidişin sessiz oldu ama dönüşün Muhteşem oldu, Ayasofya !

İşte Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya duası: ''Her kim benim bu mâbedimi camilikten çıkarıp başka bir şeye çevirirse; Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onun üzerine olsun! Onlar, hiç hafiflemeyen bir azâbın içinde kalsınlar! Öyle ki, yüzlerine bakan ve kendilerine şefaat eden hiç kimse bulunmasın!..

---------- Spam Engelliyici 18:46 ---------- Önceki Mesaj 18:42 ----------

Kendi fikrimci verilen kararı doğru bulmuyorum. Düşüncelerimin kesinlikle siyasetle uzaktan yakından alakası yoktur, düşüncelerim kültür ve uygarlık ile alakalı.

Keşke orası ortak bir yapı olarak kalsaydı sonuçta Bizans İmparatorluğu tarafından yapılmış bir tarihi yer, lütfen bunu siyaset veya hakimiyet vs tarzında yorumlamaya kalkmayın. Ayasofya bizim çağımıza bahşedilmiş ortak miras sonuçta hem Osmanlı'nın hem de Bizans'ın bu medeniyete bıraktıları nadir bir yer keşke herkesin ortak alanı olarak kalsaydı..

Ekonomiye katkısı da bir hayli fazlaydı, yazın her İstanbul'a gittiğimde önünde kuyruklar olur giriş ücreti de 60 Tl gibi bir tutar. Giriş yapanların %90'ı yabancı uyruklu turistler hatta bir çoğu orayı gezmek için bile Türkiye'ye geliyor.. Günde 5000 kişi gelse 300 bin TL gibi bir tutar yapıyor, ayda 9 Milyon Tl yapıyor...

Haydi bu tutardan feragat edelim, avrupa ve hristiyan aleminin Türkiye'ye bakışı çok fazla değişecektir. Avrupada bir Camii'yi kiliseye çevirirler malesef hiç kimsenin sesi çıkmasın, çıkamaz da ağzını açma hakkı yok çünkü. Zaten siz de biliyorsunuz ekonomimiz bu haldeyken, ülkeye yabancı yatırımcı gelmezken, döviz girmezken bir de bu olayı çıkarmak gerçekten hiç anlayamıyorum...

Bunu ceremesini ilerleyen günlerde yine halk olarak bizler çekeceğiz. Okuyup vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.

Not: Avrupada yapilan camileri halkin parasiyla yapiliyor.

Son düzenleme:

İşte Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya duası: ''Her kim benim bu mâbedimi camilikten çıkarıp başka bir şeye çevirirse; Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onun üzerine olsun! Onlar, hiç hafiflemeyen bir azâbın içinde kalsınlar! Öyle ki, yüzlerine bakan ve kendilerine şefaat eden hiç kimse bulunmasın!..

Halkın parası olunca bir şey mi değişiyor hocam? Ayasofya'yı da Türkler mi yaptı? Bulunduğun toprakların yasalarına göre hareket edersin.

Yunanistan'da bir ton Camii'miz bulunuyor. Bu olaya en çok isyan eden de Yunan hükümeti. Şimdi adamlar kalkıp Camileri kapatsa, kiliseye çevirse ağzını açabilecek misin?

konu siyasi
ayasofyanın açılmasının siyasi bir olay oldugunu anlamamak için akşama kadar ahaber izlemek gerek.

ama siyaset altında yatan bir konu açılınca siyasi yorum yapmak yasak :D
gerçekten ilginç bir forum burası.
Ahaber şubesi gibi olmuş :D işelrine gelmeyen yorumlar siliniyor. O zaman konuyu kapatın çünki ayasofya başlı başına siyaset.

Orda devlet deseki artık bundan sonra cami yapmak yasak? Hali hazırdaki camileride kiliseye veya başka ibadet alanlarına çevireceğim ne diyebileceksiniz?
Kaldı ki ekonomik getirisi ve prestiji olan bir yer. Her yer cami bizim yan köyde 3 tane cami var bir tane okul yok. Bırakın artık bu dinle oyalanma işlerini insanlar ayda gökdelen çalışmalarına başlayacaklar.

konu siyasi
ayasofyanın açılmasının siyasi bir olay oldugunu anlamamak için akşama kadar ahaber izlemek gerek.

ama siyaset altında yatan bir konu açılınca siyasi yorum yapmak yasak :D
gerçekten ilginç bir forum burası.
Ahaber şubesi gibi olmuş :D işelrine gelmeyen yorumlar siliniyor. O zaman konuyu kapatın çünki ayasofya başlı başına siyaset.

forumda siyasi yorum yapmak değil, siyaset yüzünden tartışmak yasak.

Konu başından sonuna kadar okursanızi konuyla ilgili bir çok kişi olumsuz yorum yapmış hangisi banlanmış veya yorumu silinmiş

Banlanan arkadaş şuursuzca yorum yapıp, hakaret, kin ve nefret savurduğu için banlandı.

Hayırlısı olsun.

Açılsın, biz karşı değiliz diyenlerin karşı çıkmasını anlamıyorum.
Eğer açılmasaydı, yine aynı kesim açamadılar, yemedi diye ayak oyunları yapacaktı.

kaç defa yazdım sildim,çok ugraştım ama bi yönetici olarak kendimi banlatmamak için sadece; "hayırlısı olsun" diyebiliyorum.olayı siyasete çekmeyelimde ne diyelim başka :) inşallah açılışdaki gibi halk şov peşinde koşmazda,hergün tıka basa dolar gerçekten iman edenlerle...

Vay arkadaş 2 sene önce falan erken seçim kesinleşince, erken seçim var diye konu açıp forumdan banlanmıştım :)

Hayırlısı olsun. Vakıf malını müze yapmak da pek mantıklı birşey değildi zaten.

İnşallah hayırlısı olur herşey için güzel olsun da.
Vardır bi bildikleri büyüklerimizin ne diyelim. Bakalım dolup taşıcak mı görücez nasıl olacak.
İnsanlar ibadete bu kadar düşkün mü yoksa gösteriş için mi oraya gittiler görücez hepsini.

Sevgili kardeşim burada önemli olan oranın dolup taşması değil. O mabed fethin sembolü. Yunanistan'da kiliseler dolup taşıyormu ki bütün camiler kiliseye çevrildi ? Lütfen biraz daha ulusal ve hukuksal düşünelim, saygılarımla.

---------- Spam Engelliyici 10:20 ---------- Önceki Mesaj 10:14 ----------

Arkadaşlar burada bazı arkadaşlar etrafı cami dolu hepsi bom boş duruyor yazıyor. Yorumlara bakıyorum yarısından fazlası böyle. Yani gerçekten üzülüyorum inanın hakaret etmek için söylemiyorum ama vizyonunuz nasıl bu kadar dar aklım almıyor. Yani Ayasofya gerçekten sizce cami ihtiyacı var diye mi açıldı ? Ya da ak parti 3,5 oy toplasın diye mi ? Yahu lütfen şu zekamızı milletçe kullanalım artık. Ayasofya fethin sembolüdür. Bu sembolün tekrar kullanılarak ortaya çıkarılması Türkiye'nin bölgesel güç olma çabasını destekleyen bir bilinç altı mesajıdır. Yani bunu göremeyip nasıl akp oy topluyor ya da camimi yok ülkede kardeşim diyorsunuz aklım almıyor. Hiç bir chp li hdp li ak parttiye bu sebeple oy vermez rahat olun. Ak partiyi savunduğum için değil siyasetten de nefret ederim ama gerçekten bir akıl tutulması yaşanıyor resmen.Yahu Yunanistan'ın hangi kilisesine kaç tane insan gidiyor söylermisiniz ? Peki Yunanistan tüm dünyanın ortak kültürü olan kaç tane ibadet merkezini yıkıp kiliseye çevirdi haberiniz var mı ? Burada amacı anlayın artık lütfen ya.

Sevgili kardeşim burada önemli olan oranın dolup taşması değil. O mabed fethin sembolü. Yunanistan'da kiliseler dolup taşıyormu ki bütün camiler kiliseye çevrildi ? Lütfen biraz daha ulusal ve hukuksal düşünelim, saygılarımla.

---------- Spam Engelliyici 10:20 ---------- Önceki Mesaj 10:14 ----------

Arkadaşlar burada bazı arkadaşlar etrafı cami dolu hepsi bom boş duruyor yazıyor. Yorumlara bakıyorum yarısından fazlası böyle. Yani gerçekten üzülüyorum inanın hakaret etmek için söylemiyorum ama vizyonunuz nasıl bu kadar dar aklım almıyor. Yani Ayasofya gerçekten sizce cami ihtiyacı var diye mi açıldı ? Ya da ak parti 3,5 oy toplasın diye mi ? Yahu lütfen şu zekamızı milletçe kullanalım artık. Ayasofya fethin sembolüdür. Bu sembolün tekrar kullanılarak ortaya çıkarılması Türkiye'nin bölgesel güç olma çabasını destekleyen bir bilinç altı mesajıdır. Yani bunu göremeyip nasıl akp oy topluyor ya da camimi yok ülkede kardeşim diyorsunuz aklım almıyor. Hiç bir chp li hdp li ak parttiye bu sebeple oy vermez rahat olun. Ak partiyi savunduğum için değil siyasetten de nefret ederim ama gerçekten bir akıl tutulması yaşanıyor resmen.Yahu Yunanistan'ın hangi kilisesine kaç tane insan gidiyor söylermisiniz ? Peki Yunanistan tüm dünyanın ortak kültürü olan kaç tane ibadet merkezini yıkıp kiliseye çevirdi haberiniz var mı ? Burada amacı anlayın artık lütfen ya.

Evet tam da bunun için açıldı.

Burada ki olayı bir çok arkadaş anlamamış galiba Ayasofya sadece bir cami değildir istanbul fethindin ben burayı fethettim ve burası benimdir demektir. Fatih Sultan Mehmet İstanbulu fethettin'den sonra ilk yaptığı iş Ayasofya'yı cami yapmak ve orada namaz kıldırmaktır. İstese istanbul da bulunan tüm kiliseleri cami yapar orada namaz kıldırırdı fakat sadece Ayasofya Cami yapıldı bunun bizim kültürümüz de ki önemini anlamak zor değildir diye düşünüyorum. Bazı sosyal medya da gurühlar cami mi yok önce sultan ahmeti doldurun gibi saçma sapan mesajlar atıyor bunu cahilliklerini veriyorum bugün eğer haberleri okuyorsanız Ayasofya'nın cami olması dış başın da büyük yankı uyandırdı yunanistan bayrakları yarıya indirdi papalık üzüntülerini belirtti vs Ayasofya dünya'ya istanbul tekrar benimdir ben eski güçlü dönemleri dönüyorum demektir daha önce neden açılmadı sözüne nasıl daha önce libya da doğu akdeniz de suriye de istediğimizi yapacağımız gücümüz olmadığı için Ayasofya açılmadı bugün farkındaysanız rusyadan abd ye kadar her ülke açılmaması için karşı çıktı ama eski Türkiye olmadığı için bugün Ayasofya açıldı.

Not : Ayasofya İstanbul'un Fethinin sembolüdür ve o zaman Cami olmuştur bize göre aslı Camidir bunu siyasi miyasi anlamı yoktur boş mesaj atmak yerine Hayırlı Olsun demek zor olmayacaktır. Bugün İstanbul da oturuyorsak Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği toprakta otuyoruz onun Ayasofya'ya verdiği önemi ve vakfiyesini okuyun bilin Ayasofya'nın Aslı Camidir ne kilise ne de müze değildir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri