Merhaba dostlar, uzun süreden beri bir niche için ekipman topluyordum (kamera,ışık, mic, video için gerekli malzemeler vs) durum şöyle şuan da yapacağım çalışmalar üzerine bir kanal olduğunu fark ettim ve bu benim cesaretimi biraz kırdı. Ben de videoları yabancı bir kanalda esinlenerek yapacaktım. Fakat yapan arkadaş da aynı kanaldan esinlenmiş. Ve çekim sırasına koyduğum içerikleri çoktan yayınlamış. İster istemez bu durum bende bir cesaret kırılmasına yol açtı. Rakip kanal şuan 140 bin abone de falan. Ama video kalitesi yerlerde (çekim açıları, videolarının içeriği vs) sizce ne yapmalıyım. Sonra şöyle bir şey de aklıma geldi. Şuan üniversite son sınıf öğrencisiyim ve İngilizce bilgim üst düzeyde kanalı yabancı dil olarak mı açsam dedim. Fakat esinlendiğim yabancı kanalların ikisi de 10 milyon abonenin üstünde. Aslında korkum izleyicilerden tepki almak yani kopyacı biri gibi gözükmek ama şuan herkes öyle yapıyor. Kafam çok karışık bir tavsiye bekliyorum. Bu arada sıfırdan başlayacağım önceden yarı özgün kanalım vardı 10k aboneli fakat patladı. Değer mi 2019 yılında youtube mecrasına atılmaya? Ayrıca site işleriyle de uğraşıyorum. Şuan 2 tane idare edecek şekilde gelir getiren sitem var. Sizce youtube mu yoksa websiteye mi devam etmeliyim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.