Az çok demeyelim,boş geçmeyelim

Merth46

Kayıtlı Üye
11659559_10205278098846566_624050346059721958_n.jpg

vakıflara, derneklere vs bağış yapmaktansa eğer imkanınız varsa gidin kendiniz ihtiyacı olan kişilere yardım götürün arkadaşlar..

gecen bı dılenciye yardım etmedım dıye arkamdan kufur ettı,kız arkadasım duymus,ıyıkı duymadım neyse....

Yigit arkadas dogru söylemiş etrafiniza bakin yardima ihtiyaci olan okadar cok insan varki .ilk önce en yakinlardan baslamak dogrusu.annem bulmus bile mahellede yardima ihtiyaci olan dul bir bayan.allahin izniyle ben ona yapicam sizde arastirin arkafaslar okadar cokyardima muhtac insan var etrafta...

Nereye gittiğini bildiğim yardımı etmeyi tercih ederim.

Dün yolda gidiyorum çocuğun biri para istedi çıkartdım verdim yanımdan geçen adam alıştırmayın şunları dedi sustum. :(

Kimse Yok mu dernegi fetoya calısıyor.
Zaten gecen haberlerde gördüm sadece cadır kurup gidiyorlarmıs.O da görüntü olsun diye yoksa kimsenin herhangi bir yardım yaptıgı yok.
Ona göre KimseYokMu dernegine bosa yardım yapmayın, yapılan yardımlar hep kendi ceplerine giriyor.
Ben sahsen Kızılay ve İHH dısında pek kimseye güvenmiyorum.
Nacizane kendi gördüklerime göre yazdım,dileyen bu sekilde amel edebilir.
Allah hepinizin yardımlarını kabul etsin inşaAllah.

Nereye gittiğini bildiğim yardımı etmeyi tercih ederim.

Biraz ihh'yı takip etsen bunu yazmazdın periscope yayınını bile yapıyorlar.
Bi mod olarak bu aralar çok fazla aman ha bunlar öcü diyorsun.

Çok şükür komşumuza da ihh'ya da, kızılay'a da, yardımımızı yapıyoruz.
Önemli olan Niyet hayır akibet hayır'dır.

Biraz ihh'yı takip etsen bunu yazmazdın periscope yayınını bile yapıyorlar.
Bi mod olarak bu aralar çok fazla aman ha bunlar öcü diyorsun.

Çok şükür komşumuza da ihh'ya da, kızılay'a da, yardımımızı yapıyoruz.
Önemli olan Niyet hayır akibet hayır'dır.

Mod larda insan, bizlerde fikrimizi belirtebiliriz, biz burada sadece hata yapan üyeleri cezalandırmak ile ilgili mükellef değiliz, bizlerde konu açabiliriz, bizlerde yorum yapabiliriz ama bizler siyaset yapamayız.Ben şimdi sana bu cümleyi niye kurduğumu anlatırsam siyasete girer onun için gerek yok, ben gideyim ekmek alacak parası olmayan bir ailenin aylık mutfak erzağını alayım, sen mesaj göndererek bağış yapamaya devam et hocam. Bu ülkede mesajla yardım toplanarak kaynağına ulaşılamayan, dosyası rafa kaldırılan birçok dava var, bunları saydırma bana..

Normalde üyelerle polemiğe de girmemiz yasak fakat kurduğunuz cümleden rahatsız olduğum için yazma gereği duydum, benimle ilgili bir probleminiz varsa report edin..

Gidip birebir yardım yapmayınca kendimi iyi hissetmiyorum. :)

Konu güzel amacınızda güzel ama tutumunuz yanlış [MENTION=8811]bykd[/MENTION] tutumunuz neden yanlış sorusunun cevabı sanırım dünyanın en yaşanılabilir refah düzeyi en yüksek ülkelerinde ilk 10da değiliz bu kötü bişey olsada size insanların gözlerinin içine bakarak karnını doyurdugunuz bir kişinin yemek yedikden sonraki mutlulugunu ufak bir kız çocuguna aldıgınız yeni ayakkabıyı giydikden sonraki yüzündeki gülümsemeyi veya daha büyük bir yardım yapmak istiyorsanız hastane kapısında yeterli geliri olmadıgı için ufacık çocukların 2-3 ay sonrasına verilen ameliyat günlerini ortadan kaldırmak için bir ufaklıgın ameliyat masraflarını karşılamak çok zor olmasa gerek tabiki bir mesaj tutarıyla bu son dediğimi yapamassın ama çok yapmak isteyen varsa yardım

İlk okullarda her yıl isteyen kişiler yardım yapıcaklara adette fakir çocugun okul idaresiyle anlasıp listesini alıp kantinde ögle yemeklerini karsılayabilir 1 sene okul kantininde çalıştım ordan biliyorum çok kişi gelirdi illa tüm okuldaki 50 fakir çocugu doyurmanıza gerek yok bir ayran bir hamburger veya tost günlük masrafı 3 liradır 20 günde 60 lira yapar 1 aylık yemek gideri o çocugun

Bu düşük gelirse yapıcagın yardıma daha iyi bişey istiyorum dersen bunun gibi 5 çocuga yaparsın aynı şeyi yok kardeşim banane evden getirsinler yemeklerini ben baska yardım yapıcam dersende ayakkabı veya orta okuldakilere çanta alabilirsin.

onların anası babası var ne gerek var dersende interneti benden daha iyi kullanıyorsundur muhtemelen aç yüce google amcaya sor nerde varmış çocuk esirgeme kurumu al telefonu bunlar illa para yardımı değil ihtiyaçlarına göre kalemse kalem silgiyse silgi bakliyat tuvalet kagıdı herşeyi alıyorlar benim darülacizedeki kişilere bundan 10 sene önce sadece çorap götürüp ordaki yaşlı teyzelerin aglamışlıgını görmüşlüğüm var bacak kadar veletken

Bunları neden 5 liralık mesaj atarak yapma diyorum biliyormusun veya neden bu kadar çok uzun bir yazı yazdım çünkü sen gözüne batan büyük çöplerden dolayı görme oranını minumum seviyeye düşürmüşssün düşürmüşsün ki [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] senin gözünde öyle büyük bir yer kaplamıski artık hangi konudan ne gibi bir husumetin varsa adamla gözünün önündeki ihityaç sahiplerini görmez olmuşsun Lüksemburgda izlandada isviçrede yaşamıyoruz be abicim birine yardım için hiçbir vakıfa bilmemneye derneklere kuruluslara ihityacımız yok azcık görebilmek lazım dogru yere dogru açıdan bakarak

Son düzenleme:
her ödeme zamanı bir yerlere ayırırım.bu ay [MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] nin camiye az bir çıkıntı yapabildim.bir daha ki ay biraz daha katkı yaparım.görmediğim yere yapmam.

Buraya bağış yapcanıza serkan abinin açtığı konuya bağış yapım yurt dışındaki camiye

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri