Az Kaldı Çıldırmama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cruel

Yasaklanmış
Arkadaşlar benim Win 8 Olarak Aldığım Asusu Laptop Bilgisayara Format Attım Win 7 Kurdum Sonra Win 8 Daha Güzeldi Dedim ve Tekrar Win 8 Kurdum Tabi Bu İlk Formattan Sonra Her Şey Değişti Bütün Ayarları Eskisi Gibi Yaptım Ama Tek Şu Sorunu Atlatamadım Benim Bilgisayarım Açılırken Direk Aşağıdaki Resimdeki Görüntü Çıkardı ve Windows Açılırdı
IMG_20141026_005728.jpg

Ama Formattan Sonra Ne yaptıysam Yok Bu Görüntü Gelmiyor Artık Şimdi Önce Asusu Resmi Çıkıyor 1Saniye Bile Durmadan Geçiyor ve Win 8 boot Ekranı Açılıyor Aşağıdaki resimdeki gibi
windows_8_original_boot_by_pulkit_singh_by_pulkit_singh-d5m78uw.png

Arkadaşlar önemli bi kısımda şu ben format atabilmek için bios ayarlarından güvenliği kapatınca böyle oluyordu ama açınca düzeliyordu şimdi biosdan güvenliği enable yapınca FAST ENABLE Yapınca istediğim gibi çılıyordu şimdi onu yapınca win reset atıyor ve birden bios açılıyor windowsa geçmiyor nedir bu anlamadım deli olacam :)

ilk aldıgında format atınca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor malesef hocam

Biosu default yapıp dener misin?

ilk aldıgında format atınca hiçbirşey eskisi gibi olmuyor malesef hocam

Ya sorma hocam neler yaptım neler valla format attığıma pişman oldum ama herşeyini onardım bi bu sorun kaldı 3 gündür araştırıyorum yok bulamadım bi çare

---------- Spam Engelliyici 00:23 ---------- Önceki Mesaj 00:22 ----------

Biosu default yapıp dener misin?

Hocam Biosu default yapamıyorum restore diye bir seçenek var F9 Yapıyorum hiç bir değişiklik eski haline gelmiyor bişey olmuyor yani

hocam eğer yeni aldıysan windows 8.1 pro 64 bit yapmayı denermisin en güncel sürümünü yapsan daha iyi olur

Hocam tam ayarıntılı olarak yardımcı olamam ama takip edeceğin yolu söyliycem , İlk resimde gördüğün ekranı görmek istiyosan Windows 8 i Uefi olarak kurcaksın muhtemelen önceki hali öyleydi win 7 kurabilmek için diski sıfırladınız , şuan yine uefi olarak sistem kurmaya başlatıp diski tamamen gpt olarak biçimlendirceksiniz ( uefi başlatınca o otomatik olucak ) bios ayarlarında ne gibi değişiklikler yaptıgınızı bilmediğim için yardımcı olamıycam Uefi başlangıç ve uefi sistem kurmak için araştırma yap hocam nette olması lazım bende bakıyım bulursam editlerim yazıyı

önceki kurulum asusun kendi editlediği bir sistem windows logosu yerine asus logosu çıkıyor o yüzden

Hocam tam ayarıntılı olarak yardımcı olamam ama takip edeceğin yolu söyliycem , İlk resimde gördüğün ekranı görmek istiyosan Windows 8 i Uefi olarak kurcaksın muhtemelen önceki hali öyleydi win 7 kurabilmek için diski sıfırladınız , şuan yine uefi olarak sistem kurmaya başlatıp diski tamamen gpt olarak biçimlendirceksiniz ( uefi başlatınca o otomatik olucak ) bios ayarlarında ne gibi değişiklikler yaptıgınızı bilmediğim için yardımcı olamıycam Uefi başlangıç ve uefi sistem kurmak için araştırma yap hocam nette olması lazım bende bakıyım bulursam editlerim yazıyı

Evet hocam dediğin gibi gbt stildi ve bu yüzden windows kurulamıyordu format sırasında cmd komutu girerek diski biçimlendirdim öyle kurmuştum win 7 valla hocam bi araştırsançok sevinirim çünkü aynen yazdıklarını yaşadım birebir :)

Bişey buldum bakayım gbt kurulumu anlatıyor hocam sanırım bundan bahs ediyorsunuz : http://www.enpedi.com/2012/12/uefi-nedir-windows-7-ve-windows-8-uefi.html

Son düzenleme:
Evet hocam dediğin gibi gbt stildi ve bu yüzden windows kurulamıyordu format sırasında cmd komutu girerek diski biçimlendirdim öyle kurmuştum win 7 valla hocam bi araştırsançok sevinirim çünkü aynen yazdıklarını yaşadım birebir :)

Bişey buldum bakayım gbt kurulumu anlatıyor hocam sanırım bundan bahs ediyorsunuz : UEFI Nedir? - Windows 7 ve Windows 8 UEFI Kurulumu Nasıl Yapılır? enpedi-Anasayfa

Ayneenn burası hocam :) yapabileceğine inanıyorum :D

Birde bu konuya bak. ilk adımda burda yazanı uygula hocam temiz bi uefi windows 8 olsun elinde öncelikle sonra kurması kolay merak etme :)

Ayneenn burası hocam :) yapabileceğine inanıyorum :D

Birde bu konuya bak. ilk adımda burda yazanı uygula hocam temiz bi uefi windows 8 olsun elinde öncelikle sonra kurması kolay merak etme :)

Tamamdır hocam yaptım cevaplarınız için çok teşekkür ettim size ve arkadaşlara ilk haline geri döndü resmen konu kilitlenebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri