Babamı Durduramıyorum Ne Yapmam Gerek ?

cecenistan

Yasaklanmış
Az once annemle konusurken, babamdan konu acıldı henuz yenı tanıdıgı bır arkadasına yardım etmek amacı adı altında onun ıcın babamın uzerıne araba alacaklar ama adamda kalıcak arac, güya arac alıp satıyormus tıcaret yapıp kazanc elde etmekmıs amacı acıkcası ben buna ınanmıyorum babamın uzerıne olacagı ıcın, her turlu mısal teror eylemınde kullanılmıs olsa o arac babamı benı bırak kımse kurtaramaz yargıdan yardımınızı beklıyorum adama dınletemıyorum yapma etme ama yok ınadından vazgecmıyor cocuk degılkı ıkı tokat atayım, ne zaman alacagını sormak ıcın gıdıp yatagından kaldırdım babamı ne zaman olucagını soylemeyıp gerı yattı benım babam bu saatte hayatta uyumaz oturur okey oynar erkenden yattıgına gore sabahın erken saatlerınde kalkıp bu ısı halletmeye gıdecek dıye dusunuyorum Allah rızası ıcın fıkır verın bana cıldırıcam gece gece.

Kardeşim geçmiş olsun fakat senin söz dinletmen imkansız. Senin altına işediğin zamanları bildiği için, seni dikkate almaz. Git bir büyüğüne söyle, babana söz dinletebilen bir büyüğüne. Aynı dert bende de var, dinlemiyorlar.

Kardeş sakına sakın, Benim dayımda aynı hatayı yaptı adam yıllardır borç ödüyor. açıkcası o tür arkadaşlarından uzak tut. sahte bir polis ya da bankacı diye birisini getir o arkadaşları hakkında ileri geri şeyleri söylettir.

ciddiyim dayımda böyle bir hataya düştü 6 haneli borçalar ödedi ve 5xx.xxx üzerinde bir rakam.

bel düzeltilmesi çok zor oluyor şükür başıma gelmedi ama canlı canlı yaşayanı yakından tanıyorum.

güzel kardeşim
şu an ülkemizde 1 kişi aynı sene icinde 2 arac üzerine alıp satarsa 2. arac üzerinden vergi ödemek sorunda
bu nedenle araba alıp satanlar her sene 1 tane aracı kendi üstüne alırlar.
baska arac alıp satma işi icin eş dost vs bulurlar aracları onların üzerine alıp satarlar
babanıda sanırım bu amacla kullanıcaklar.

ama ne gerek var bole bişeye baban icin.
adam yarın icin bi cocouga carpsa babanı iceri atarlar vs vs... sıralamayla bitmez bunlar.
allah yardım etsin.

yeni tanıdıgı arkadaşı babanın üzerine araba alıyor bu kısım daha garip bence yeni tanımıyordur veya saglam referanslar vardır birbirlerine karşı fazla kurmayada gerek yok her şey olacagına varır

suan o kadar canım sıkıldı kı su duruma, hıc esırgemeden su dakıka babamı ıhbar edesım geldı boyle bısey yapacak aklını celmısler yardım edın dıye ekıp cagırıcam eve, gerekırse sabah işe gıtmeyıp evde kalıcam cıkartmıcam onu kavga dahı ederım elımden geldıgınce cıkarmıyacam ama bunların yeterlı kılıcagını sanmıyorum

dostum eğer tanıdık biriyse araba alım satımlarda yeni bir kanun var bir kişinin üzerine otogaleri hariç kişisel olarak en fazla bir yılda 5 araç(Yanlış biliyor olabilirim) alma hakkı var 5 den fazlası için vergi ödemesi gerek belki arkadaşı bu işi yapıyor olabilir kendi üzeri yerine babanın üzerine alıyor olabilir

güzel kardeşim
şu an ülkemizde 1 kişi aynı sene icinde 2 arac üzerine alıp satarsa 2. arac üzerinden vergi ödemek sorunda
bu nedenle araba alıp satanlar her sene 1 tane aracı kendi üstüne alırlar.
baska arac alıp satma işi icin eş dost vs bulurlar aracları onların üzerine alıp satarlar
babanıda sanırım bu amacla kullanıcaklar.
aynen oyle kendısıde oyle dedı zaten bana ama rıske gırmeye ınan degmez, daha babam bana guvenıp kredı kartı almazken ustune o kadar borctan korkan bır adam bır anda boyle buyuk bırsey yapması aklımı almıyor sankı beynını yıkamıslar ınanın babamı bugun tanıyamıyorum

Bizim köyden biri kefil olduğu için şuan hapiste diye biliyorum. Adam ödemeyi yapmadı borc adama kaldi.

dostum eğer tanıdık biriyse araba alım satımlarda yeni bir kanun var bir kişinin üzerine otogaleri hariç kişisel olarak en fazla bir yılda 5 araç(Yanlış biliyor olabilirim) alma hakkı var 5 den fazlası için vergi ödemesi gerek belki arkadaşı bu işi yapıyor olabilir kendi üzeri yerine babanın üzerine alıyor olabilir
ya babam affınıza sıgınarak soyluyorum, namaz kılan bır ınsan nasıl kalkıpta vergı kacırmaya ortak oluyor bıle bıle o kadar mılyon kısının hakkına gırıp nasıl altından kalkmayı dusunuyor, az once yatagından kalkıp yanıma geldı laflarım dokundu sanırım uyuyamamıs, yarın eger gıdersen dedım senınle bırdaha konusmayacam dıye, adamın kurdugu cumleye bak "ben gıtmeyecem kı, adam gelıp benı alıcak :D" sırıtarak dıyor bıde ya ve suphanallah

Hacı babalar sallamıyor genelde Baba oldukları için babalık yapıyorlar üstün görüyorlar kendilerini biz hala çoluk çocuk :D

Çok kısa bir olay anlatayım sonra kendi fikrimi belirteyim hocam.

Tanıdığımız arabasını sattı. Alan şahıs aracı üstüne almadı aradan 1 ay geçti halen almamıştı tanıdığımız polise gidip şikayetçi oldu dedi ki böyle böyle ben bu aracı sattım fakat alan şahıs kendi üstüne almıyor kaza vs yapacak diye zarla zorla aldırdı. Kim bilir 1 - 2 ay daha geçse ne olacaktı.

Babanın abisi, kardeşi veya Babası varsa onlara gidip danışın durumu izah edin. Beni dinlemiyor deyin. Ve güzel bir örnek ile izah edin. Babanızın sizi dinleyeceğini sanmıyorum lakin böyle bir şey bizim evde yaşanıyor olsaydı Babam bizim sözümüze itibar eder bizi dinlerdi.

Tabi her aile yapısı bir olmuyor o yüzden mantıklı düşünüyorsunuz bir şekilde engel olun.

Kardeş sakına sakın, Benim dayımda aynı hatayı yaptı adam yıllardır borç ödüyor. açıkcası o tür arkadaşlarından uzak tut. sahte bir polis ya da bankacı diye birisini getir o arkadaşları hakkında ileri geri şeyleri söylettir.

ciddiyim dayımda böyle bir hataya düştü 6 haneli borçalar ödedi ve 5xx.xxx üzerinde bir rakam.

bel düzeltilmesi çok zor oluyor şükür başıma gelmedi ama canlı canlı yaşayanı yakından tanıyorum.

hocam birinin üzerine araba almak o kişiyi borçlu duruma neden düşürsün üstelik arabayı istese geri vermeyedebilir dayınızın başından başka birşeyler geçmiştir.

Çok kısa bir olay anlatayım sonra kendi fikrimi belirteyim hocam.

Tanıdığımız arabasını sattı. Alan şahıs aracı üstüne almadı aradan 1 ay geçti halen almamıştı tanıdığımız polise gidip şikayetçi oldu dedi ki böyle böyle ben bu aracı sattım fakat alan şahıs kendi üstüne almıyor kaza vs yapacak diye zarla zorla aldırdı. Kim bilir 1 - 2 ay daha geçse ne olacaktı.

Babanı abisi, kardeşi veya Dedeniz varsa onlara gidip danışın durumu izah edin. Beni dinlemiyor deyin. Ve güzel bir örnek ile izah edin. Babanızın sizi dinleyeceğini sanmıyorum lakin böyle bir şey bizim evde yaşanıyor olsaydı Babam bizim sözümüze itibar eder bizi dinlerdi.

Tabi her aile yapısı bir olmuyor o yüzden mantıklı düşünüyorsunuz bir şekilde engel olun.
zaten aracı satın aldıktan sonra eger uzerıne tahsıl etmıyorsa orada vardır bır ıbnelık, ama gelde bırde bunu babama anlat

sürekli araba alımı / satımı(minibüs tarzı) sırf bu nedenle oldu.

zaten aracı satın aldıktan sonra eger uzerıne tahsıl etmıyorsa orada vardır bır ıbnelık, ama gelde bırde bunu babama anlat

Diyorum ya sadece küçük bir örnek verdim yani. O araçla hırsızlık yapılsa banka soyulsa veya cinayet işlense herhangi bir eyleme karışsa valla bunun altından kalkılmaz. Yok tanıdıktı vs vs dinlemezler yani.

Diyorum ya sadece küçük bir örnek verdim yani. O araçla hırsızlık yapılsa banka soyulsa veya cinayet işlense herhangi bir eyleme karışsa valla bunun altından kalkılmaz. Yok tanıdıktı vs vs dinlemezler yani.
yarın sabah ola hayırola inşaallah, anlasılan bu gecede uyku yok bana bakalım ne olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri