Balabolka (Metin Okutma, Ses Dosyası Olarak Kaydetme)

• Kullanıcı flypow3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Video Düzenleme Programları

flypow3r

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, araştırırken Balabolka adında bir program buldum.
Önceden google translate den okutup, Sound Recorder programları ile kayıt yapıyordum. Haliyle zahmetli oluyordu.
Benim gibi, metin okutma özelliğine ihtiyacı olanlar, bunu ses dosyasına çevirip videolarında kullanması gerekenler
için işe yarar bir program olduğunu düşünüyorum.
Programla herhangi bir bağlantım yoktur.

-Türkçe desteği yok.
-Okuma hızı, Ses perdesi ayarlama gibi temel özellikleri var.
-Çok basit bir şekilde metni direk mp3 olarak sunabiliyor.

İlla ki başka özellikleri de vardır ama pek vaktim yok ben sadece kendi işimi görenlere değindim.
Siz de ihtiyacınıza göre farklı şekillerde yararlanabilirsiniz.

Tamindir linki;
Balabolka2.9.0.564

buda tamindir açıklaması ;

Balabolka bir sesli metin okuma programıdır. Yazdığınız metinleri sizin için okuyan Balabolka için gerekli olan tüm sesler sisteminizde mevcuttur. Programı kullanmak için ekstradan bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Yazdığınız metinlerin program tarafından seslendirilmiş halini WAV, MP3, MP4, OGG ve WMA formatlarında bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
Program, Microsoft Speech API'nin çeşitli versiyonları kullanır ve kullanıcıların ses parametrelerini değiştimesine izin verir. Ses kalitesini arttırabileceğiniz farklı ayarlarda programın içerisinde mevcut.

translate den neden ses kaydı alıyodun ki hocam. İdman ile sesi indirebilirsin.

translate den neden ses kaydı alıyodun ki hocam. İdman ile sesi indirebilirsin.

Valla idm nin bu özelliğini bilmiyordum. :)
Ayrıca www.fromtexttospeech.com/ diye bir site var. Daha kolay ve program indirme sorunu yok.
Yetkililer konuyu kaldırırlarsa sevinirim. Konuyu açmasam öğrenemeyecekmişim yalnız her işte bir hayır var diye boşa
dememişler.

Benimde şöyle bir sorum olucak pdf dosyası yada herhangi bir metni videoya yapmak istiyorum yani elimde pdf dosyası var yazılı ve resimli video olsun slayt gibi varmıdır böyle bir program

Benimde şöyle bir sorum olucak pdf dosyası yada herhangi bir metni videoya yapmak istiyorum yani elimde pdf dosyası var yazılı ve resimli video olsun slayt gibi varmıdır böyle bir program

Moviemaker da resimler eklenip video hazırlanabiliyor. Pdf kabul edermi bilmiyorum. Olmadı pdf jpg ye dönüştürülüp yapılır. Metin işi kolay zaten moviemaker'da.
Daha kolay bi yöntemi varsa bilenler söyler ben bilmiyorum.

Voiser.net in insansı makine seslerini kullanabilirsiniz. Yerli girişim ve Türkçe'deki Hakan seçeneği muazzam iyi. Ayrıca 10 Adet yabancı dil seçenekleride var.

Evet yazılımı biz geliştirdik, burada faydamızın dokunması için yazıyı metne dökmek için bir sistem arayanlara duyurmak istedik. amacımız reklam değil.

anladım hocam belli amacınız reklam değil :) peki bir soru sormak istiyorum mp3 olarak indirmediğiniz takdirte limitten düşmez tarzında bi yazınız vardı kaldırmışsınız sebebini sorabilir miyim?

türkçe okumuyor mu ? bu program ben mi bulamadım ?

---------- Spam Engelliyici 19:39 ---------- Önceki Mesaj 19:37 ----------

tamam türkçe desteği yokmuş teşekkürler

Limitlerimizin çok düşük gözüktüğü eleştirilerine her seferinde indirdikçe kelime limitinden düştüğü açıklamasını yapmak zorunda kalmamak için aynı fiyata kelime limitlerinde 3 katı artış sağladık. Bu şekilde dengelemiş olduk. Şu anda her seslendirme yapıldığında kaç kelime var ise limitten o şekilde düşüş sağlanıyor. Ama kelime limitleri çok çok daha fazla. Arka tarafta sistemimiz hemen hemen yanı seviyede yoruluyor.

microsoft azure'deki "metin okuma" özelliğini, ses dosyası olarak bilgisayara indirebilir miyiz, biraz kurcaladım ama pek bir şey bulamadım? IDM devreye girmiyor.

En insansı seslendirme yapabileceğimiz, seslendirme aracı veya web sitesi nedir? Nelerdir?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri