Bebek maması çaldı 3 yıl 10 ay hapis cezası aldı

sorun,bu adam çocuk aç diye çalmış,ceza almasın dan çok saga sola savrulan paralarla aslında devletin bu aç insanlara yardımcı olabilecegi ve dahada kötüsü gerçektende adam öldürenlerin takım elbise giymiş,yok tövbe etmişde bundan dolayı cezası yarıya indirilmiş gibi şartlarla daha az ceza alıyor olması.adam mahkemeye gelirken güzel giyinip hakimimi tavlıyor,neden indirim alıyor?tövbe eden adam etsin tabide,o allahla onun ahiretteki hesabı buradaki olayı neden etkiliyor?daha öncede çok gördük ne yazıkki bunları.arkası saglam birisi biyerdeki tüm mahalleyi katletse 1 yıl yatar çıkar ama o mahalledeki bi çocuk ekmek çalsa 10 yıl yatar.hani hep diyorlar ya,where is the adalet?

Konu bence tartışmaya doğru kayıyor. Kilitlense daha iyi olur gibi. Ancak şunu da şuraya ekliyeyim: Köpeğe tecavuz ederler, adam öldürürler, kapkaç, tırnakçılık gibi herşeyi yaparlar ya iyi hal indirimi, ya yaştan dolayı salıverirler. Birisi mama çaldı diye 9 yıl yer. Sonumuz hayrola.

Ceza illaki verilmeli. Kimse oradaki mamaların başka bir dükkan, yada başka bir ticari amaçla satılmadını bilemez. sonuçda 5 tl 10 tl deil ... 500 tl lik mama çalmış. asgari ücret 1,500 tl. yani gidip çalışır, sornada bebeğe mama satın alabilirdi.
Her açım diyen, siyasileri suçlamaz, siyasi yönetim ve ekonomik durumu irdelemez böyle hırsızzlık yaparsa ne olur bu ülke ? Çalan kimse cezasını çekmeli.
Gelelim düşünceme : Bence çalan her kimse adil biçimde ceza almalı. Ama insanı huzursuz edende bu. atıyorum trafik cesası yedim hatalı park. Polis geldi oto resmimi çekti. suçluyum efendim cezmaı kes dedim.. ama on adım attı ileride kodaman bir siyasinin oğlunun aracı vardı. onun resmini çekmedi atladı. Dedim memur bey. neden bana ceza var ona yok dedim ? ses çıkmadı. yani yasak ise herkese yasak. suç ise herkese suç olmalı. insanı sinir edende bunlar...
özetlersem: çalan kimse ceza alır. ama buyukler kılıfını yasasını çıkartır götürürse bunlara dur diyecek mahkemeler olmalı. hedem adam gibi dur diyecek mala mulke el koyacak... gel gelelim bu bebek maması çalana, tamam çalmış, ama satıyor ama bebeğe alıyor bilemem ama bu kadarda ceza verilmemeli. bu adamı hapse atsan içerde hırsızlığın kitabını diğer mahkumlardan öğrenir çıkında 10 yıl sonra dışarı iş yok güç yok. hırsız hapishane arkadaşlarına dışardada takılır kötu yola düşer. ıslah olmaz mapusta. o bakımdan daha sosyal ceza verilmeli. bak kardeşim sen her gün gideceksin o mağazanın camlarını sileceksin. yerlere paspas atacaksın, orada birinin yardımcısı olarak atıyorum günde 1 saat çalışacaksın ve mama bedelini öyle ödeyeceksin diyeceksin. bakarsın adamda onu işe alır helalleşirler... adamda kötü yola düşmez.
inanın çok uzun yazdım ama içimden geldi birden.

İhtiyaçtan dolayı vatandaş bir şeyler çalmak zorunda bırakılmışsa devlet o vatandaştan hesap sormadan önce utanıp kendini yargılatması gerekir.

Sanık her ne kadar mahkemedeki savunmasında arkadaşının bebeği için söz konusu mamaları aldığını, arkadaşının maddi durumunun iyi olmadığını ifade etmiş ise de, TCK 145. Maddesi uygulanma ihtimali tartışıldığında, sanığın aynı iş yerine iki defa girmesi, mamaların numarasını bilmemesi nedeniyle hepsinden alması, alınmış olan mamaların suç tarihindeki değerinin yaklaşık 550 TL olması dikkate alındığında, malın değerinin herkese göre gerçekten az olmadığı, sanığın birden fazla farklı mamalarda mama olarak kastını özgülememiş olması nedenleri ile sanığa verilen cezada TCK'nın 145. maddesinin uygulanmasına yer olmadığı kanaatine varılmıştır,"

Karar gerekçesi açıkça anlatıyor neden ceza verildiğini, ayrıca diğer bebeğin ailesinin dosya da ifadesi yok, bu savunmanın inandırıcılığı da olmuyor. birden fazla ve her numara mamalardan rastgele aldığı bunları da ifadesinde belirttiği gibi olmadığı kanaatine varmış mahkeme. gerçekten o bebek için almış olsaydı, bebeğin kullanımına uygun 1 tane alır ve bir kere de yapardı bu eylemi, iki ayrı zamanda uygulamış ve bu da aynı iş yerine birden fazla hırsızlık maksatıyla girdiği ve zincirleme suç unsuru oluşturmuş.

Ekmek çaldığım için 3 yıl hapis verip 3 yıl boyunca bedava ekmek verdiler :D

kimin söylediğini bilmiyorum ama durumu açıklıyor...

Ceza illaki verilmeli. Kimse oradaki mamaların başka bir dükkan, yada başka bir ticari amaçla satılmadını bilemez. sonuçda 5 tl 10 tl deil ... 500 tl lik mama çalmış. asgari ücret 1,500 tl. yani gidip çalışır, sornada bebeğe mama satın alabilirdi.
Her açım diyen, siyasileri suçlamaz, siyasi yönetim ve ekonomik durumu irdelemez böyle hırsızzlık yaparsa ne olur bu ülke ? Çalan kimse cezasını çekmeli.
Gelelim düşünceme : Bence çalan her kimse adil biçimde ceza almalı. Ama insanı huzursuz edende bu. atıyorum trafik cesası yedim hatalı park. Polis geldi oto resmimi çekti. suçluyum efendim cezmaı kes dedim.. ama on adım attı ileride kodaman bir siyasinin oğlunun aracı vardı. onun resmini çekmedi atladı. Dedim memur bey. neden bana ceza var ona yok dedim ? ses çıkmadı. yani yasak ise herkese yasak. suç ise herkese suç olmalı. insanı sinir edende bunlar...
özetlersem: çalan kimse ceza alır. ama buyukler kılıfını yasasını çıkartır götürürse bunlara dur diyecek mahkemeler olmalı. hedem adam gibi dur diyecek mala mulke el koyacak... gel gelelim bu bebek maması çalana, tamam çalmış, ama satıyor ama bebeğe alıyor bilemem ama bu kadarda ceza verilmemeli. bu adamı hapse atsan içerde hırsızlığın kitabını diğer mahkumlardan öğrenir çıkında 10 yıl sonra dışarı iş yok güç yok. hırsız hapishane arkadaşlarına dışardada takılır kötu yola düşer. ıslah olmaz mapusta. o bakımdan daha sosyal ceza verilmeli. bak kardeşim sen her gün gideceksin o mağazanın camlarını sileceksin. yerlere paspas atacaksın, orada birinin yardımcısı olarak atıyorum günde 1 saat çalışacaksın ve mama bedelini öyle ödeyeceksin diyeceksin. bakarsın adamda onu işe alır helalleşirler... adamda kötü yola düşmez.
inanın çok uzun yazdım ama içimden geldi birden.

Turkiyede bir berber bana aynen soyle demisti ; " Abi burada kim cok bagirirsa, kimin cok parasi varsa kimin arkasinda bir siyasi tanidigi varsa o her zaman haklidir. "

Bir arkadas yukarida "arap bedevi kulturunun bizi getirdigi nokta" yazmis. Durumu kisaca ozetlemis. Birkac arkadas buna tepki gostermis. Ama ne yazik ki gelinen nokta bu !

Bedevi arap kültürü değil malesef, italya, isviçre, ingiltere, almanya ve fransa dan almış olduğumuz kanunların getirdiği durum. O şahsın doğru söylemediği, duruşma kararından belli, bebek için alan bir tane bilemedin iki tane alır ve bir kerede çocuğun durumuna göre alır. Neden ikinci defa gitme ihtiyacı duyuyor ve rastgele mamalardan alıyor. Hukuk ayrı bir şey, siyasete gelince har dönem bu parti fark etmeksizin kim güçlü ise o güçten nemalanan insanlar olmuştur. ayrıca o şahsın sabıkasına da bakmak gerekiyor. kimse arkadaşının çocuğu için böylesi bir duruma kendini sokmaz gider bir mama alır ve verir.

bu mahkemenin vermiş olduğu cezanın asıl sebebi 1 den fazla çalmış olmasıdır. 8 paket değil de 1 paket almış olsaydı bu cezayı almazdı. adaletin verdiği her ceza vicdanları rahatlatmayabilir. Ayrıca bu ceza verilmeseydi asıl mesleği hırsızlık olan kişiler bu şekilde çalmaya devam edebilirdi.

konuda gordugum en kaliteli yorum
adamsin!

Hey yavrum hey.
Arkadaşı suçsuz bulmuyorum ama el kadar bebeye tecavüz eden, tecavüz edip genç bir kızı diri diri yakan kişilere bile neredeyse bu ceza verilmezken, evladıyla sınanan bir babaya 3 yıl hapis cezası öyle mi ? Hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz. Fakat bu adalet değil!

hiç bir tacizci tecavüzcü bırakılmış değil ve en az 24 yıl ve üzeri ceza alıyorlar.

1 Tane çalmamış yakalanmayınca gitmiş biraz daha çalmış. Ne olursa olsun hırsızlık yapmış. Tabiki cezasının verilmesi gerekli. Herkes ihtiyacını almak için çalışıyor. Hırsızlık yapmıyor. Kim yapıyorsa da cezasını çeker.

Bebek mamaları marketlerdeki en pahalı ürünler. Elden çıkarması da çok kolay. Bir de kendi bebeği için çalmamış. Kısa sürede iki defa yapmış. Bir bebek o kadar mamayı kusa sürede bitiremez. Sanki olay bana daha çok basit hırsızlık gibi geliyor. Sosyal medya üzerinde çok tartışıldığı için algı operasyonu yapılıyor gibi.

Hukukta zincirleme suç koumuna giren bir konu ve bu yüzden aldığı ceza biraz fazla olmuş eyleme göre. zincirleme suç ise bir kişiye karşı birden fazla eylemde bulunmak ve bir eylem ile birden fazla mağdur oluşturmak. 4 te 1 veya 4 te 2 oranında artırılarak verilmiştir ceza muhtemelen.

Son düzenleme:
iyi o zaman cinsel ihtiyaç görende gitsin birine tecavüz etsin sonra ceza almasın, saçma sapan konuşmayın hırsızlık yaptıysa cezasını çekecek.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri