Bebeler Para Basıyor - Özgün Çalışıcam Diyenler Bakıp İmrensin

Dolaylı olarak bana cevap verdiğin soruyorum, belki ayda 50 kere çözdüğümüz sınav sorularında. telif okulunda sorulardan bir tanesi remix li muzik de telif olmaz diye soruya doğru olarakmı cevap veriyorsun?

1zq4hvl.png

Merak etmeyin google zorla okutturuyor zaten bu metni defalarca. Anlaşma yapmadığınız ve sahibi izin vermeden müzik başlığını dahi para kazanmak için kullanamassın.

arkadaşım ordaki ordaki yanıt kesin olarak isteniyor kesin hayır diyemeyeceğimize göre bazı durumlarda gelebilir evet eğer remix veya cover yaptığı şarkının finansal durumuna veya popülaritesine olumsuz etkisi var ise bunda telif hakkı sorgulanabilir ama buda istisnai bir durum istersen ara çok nadir bulursun.
https://support.google.com/youtube/answer/3301938?hl=en şurayı bi oku kesin konuşmadan. Ayrıca sayfa kaynağını görüntülersen eğer para kazananın kendisi olduğunu görürsün eşleşen olsa eşleştiği şarkıcının networku çıkar.

Ben böyle kamera karşısına geçip şarkı söylesem sırf insanları rahatsız ettiğim için YouTube benden para alır :(

illa insanların beğendiği şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Hatta bir videoyu %50 beğenip %50 beğenmiyorsa asıl o zaman başarmışsınız demektir.

arkadaşım ordaki ordaki yanıt kesin olarak isteniyor kesin hayır diyemeyeceğimize göre bazı durumlarda gelebilir evet eğer remix veya cover yaptığı şarkının finansal durumuna veya popülaritesine olumsuz etkisi var ise bunda telif hakkı sorgulanabilir ama buda istisnai bir durum istersen ara çok nadir bulursun.
https://support.google.com/youtube/answer/3301938?hl=en şurayı bi oku kesin konuşmadan. Ayrıca sayfa kaynağını görüntülersen eğer para kazananın kendisi olduğunu görürsün eşleşen olsa eşleştiği şarkıcının networku çıkar.

Hocam zaten konuda kimse telif gelir diye konuşmadı ben dahil telif gelir diyenler risk vardır diye konuştuk. Bugün yada 1 sene sonra adamlar telif gönderme hakkı var.

Ancak siz bizi kasdederek risk vardır lafını eleştirmişsiniz, siz direk risk yoktur diyerek yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Biz risk vardır deriz adam araştırır öğrenir yapar remixini ona göre.

Hocam zaten konuda kimse telif gelir diye konuşmadı ben dahil telif gelir diyenler risk vardır diye konuştuk. Bugün yada 1 sene sonra adamlar telif gönderme hakkı var.

Ancak siz bizi kasdederek risk vardır lafını eleştirmişsiniz, siz direk risk yoktur diyerek yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Biz risk vardır deriz adam araştırır öğrenir yapar remixini ona göre.

Yanlış, Şarkının sözleri notaları temposu bile teliflidir. Eğer tek başına para kazanıyorsa bu çocuklar bizden hiçbir farkları yok demektir copy paste sayılır. Ama yapımcıyla ortak para kazanıyorsa legal olur. Bazı şirketler ona da izin vermez.

şuna takıldım işte isteyen istediği şarkıyı coverlayabilir tüm hakkı para kazanma dahil vardır eşleşen gelirse (ki çoğunlukla gelmiyor) itiraz edip cover diye belirtip açtırabilir herhangi bir yapımcıya felanda ihtiyacı yoktur. konuda tartışma uzamasın pm atabilirsin detaylı konuşabiliriz.

bence küçümsemeniz çok saçma.Kaç taneniz bu şekilde şarkı söyleyebiliyor.Kaç tane kardeşiniz veya yeğeniniz 9 yaşında böyle dans edip şarkı söylüyor.Yada siz böyle dans edip şarkı söylüyormusunuz ? asıl mesele fikir bulamamak değil asıl mesele atılım yapamamak değil.Asıl mesele böyle düşünenlerin yeteneksizin önde gideni olmaları.Kafadaki fikir şu" lan şunlara bak saçma sapan şeyler yapıyorlar yetenek yok bişe yok dünya para kaldırıyorlar" işte böyle diyenler adamların hepsi yeteneksizin önde gidenidir.Başkasının yeteneklerini aşağılamaya veya küçük görmeye devam edersek öyle uzaktan bakmaya devam ederiz.Asıl sorun yetenekleri küçük görmek.Bu malesef milletçe bizde hastalık.

Kim küçümsemiz :D

bence küçümsemeniz çok saçma.Kaç taneniz bu şekilde şarkı söyleyebiliyor.Kaç tane kardeşiniz veya yeğeniniz 9 yaşında böyle dans edip şarkı söylüyor.Yada siz böyle dans edip şarkı söylüyormusunuz ? asıl mesele fikir bulamamak değil asıl mesele atılım yapamamak değil.Asıl mesele böyle düşünenlerin yeteneksizin önde gideni olmaları.Kafadaki fikir şu" lan şunlara bak saçma sapan şeyler yapıyorlar yetenek yok bişe yok dünya para kaldırıyorlar" işte böyle diyenler adamların hepsi yeteneksizin önde gidenidir.Başkasının yeteneklerini aşağılamaya veya küçük görmeye devam edersek öyle uzaktan bakmaya devam ederiz.Asıl sorun yetenekleri küçük görmek.Bu malesef milletçe bizde hastalık.

Hocam haklısınız. (Kanala bakmadan başka kanallara göre yazıyorum) EDİT: Daha sonra baktığımda bunların da öyle olduğunu görüyorum.

Benim ilk dikkatimi çeken kısım 'çocukların çocuk gibi giyinip çocuk gibi bir yaşam sürmemesi' yönünde oldu. Henüz on iki yaşındaki çocuk topuklu ayakkabılarla rujlu makyajlı suratlarla kamera karşısına geçiyor maalesef. Seksi denebilecek dans figürleri ile yine seksi şarkılar söylüyorlar. Bu üzücü olan kısmı.

Beyler sizce bu cocuklar ayda ne kadar kazanıyordur

Yabancılarda genelde adam olacak çocuklar önceden ellerinden tutulup şöhret kazandırılır. Bugünkü bir çok şarkıcı ve oyuncu Disneyden falan filan gelme. Bu çocuklar özgünler tabi ki ama kim tutuyor ellerinden? İllaki birilerinin çalışmasıyla oluyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri