Bedelli Askerlık Devam Ediyor mu ?

MortalKombat

Kayıtlı Üye
Merhabalar bedelli askerlık hakkında bılgısı olan varmı ben 18 yasındayımda muayane fln olayı varmıs bu durumdan bılgılerı olan varmı acaba okul yok benımde bırakmıstım gecen sene bu sene 18 bastım ıste bu konu hakkında bılgısı olusra paylasırsa cok sevınırım.

Yaş, miktar vb. bilgiler çıkacağı zaman bedelli askerlik belirleniyor. Şuan zaten devam etmekte olan böyle bir yasa mevcut değil. Ama 18 yaş için çıkmasını beklemeyin, en düşük olabileceği 25-26 ki büyük iht. 30 çıkacaktır, 28 çıkabilir. 25-26 da zor :) O nedenle gitmeyecekseniz, bedelli düşünüyorsanız okula kayıt yaptırmalısınız.

Merhabalar bedelli askerlık hakkında bılgısı olan varmı ben 18 yasındayımda muayane fln olayı varmıs bu durumdan bılgılerı olan varmı acaba okul yok benımde bırakmıstım gecen sene bu sene 18 bastım ıste bu konu hakkında bılgısı olusra paylasırsa cok sevınırım.

Bedelli sana vurmaz yıllarca. Ya bir okula kaydol ya da askere hazırlan. :) Neden üniversiteyi bıraktın merak ettim?

Bedelli sana vurmaz yıllarca. Ya bir okula kaydol ya da askere hazırlan. :) Neden üniversiteyi bıraktın merak ettim?

Liseyi bırakmış hocam sanırım daha yeni 18'e bastım diyor.

Neden bedelli askerlik düşünüyorsun ki ? Ona vereceğin paranın 2 katını al özel sağlık bölümü oku 2 yıllık en azından iş imkanın olur hem de 1 sene yapar sonrasında da ölümüne kadar işine devam edersin. Okumadan bu zamanda meslek sahibi olmanız çok zor. Youtube'a ne kadar güvenebilirsin ki ? Bundan 2 sene önce rahatça spam basarken şimdi herkes çok zorlanıyor, bir güvencesi yok.

Gençlik yüzünden okumak zor geliyor herkese biliyorum ama iyi bir hayat için okumak şart, eğer babanız zengin değilse veya malınız mülkünüz yoksa.

sizce ne onerırsınız acık lıse falan mı basvurayım ? ben meslek lısesı 3 de bıraktım 1 2 kere kalmıstım su staj mevzuları fln vardı derslerı son sene bırakmıstım ondan sonra bıraktım web yoneldım ıste webden gelır saglamak cok tatlı geldı

Son düzenleme:
sizce ne onerırsınız acık lıse falan mı basvurayım ?

Liseyi bi zahmet bitirin bari üniversite mezunları bile zorlanarak meslek sahibi oluyor..

Lise mezunu olmayanlara ehliyet bile verilmiyecek zaten yakın zamanda. Liseyi bitirin sonra para ile gidin özel bir ünide 2 yıllık sağlık bölümü okuyun 2-2.300 maaş ile girin bi hastaneye hem mesleğiniz olur.

Liseyi bi zahmet bitirin bari üniversite mezunları bile zorlanarak meslek sahibi oluyor..

Lise mezunu olmayanlara ehliyet bile verilmiyecek zaten yakın zamanda. Liseyi bitirin sonra para ile gidin özel bir ünide 2 yıllık sağlık bölümü okuyun 2-2.300 maaş ile girin bi hastaneye hem mesleğiniz olur.
abı her turlu bır meslege gırmek zorundamısın askerlık ıcın yanı ? :(

Sen sevdiğim bir kardeşimsin ama ileride çok çok pişman olacağın şeyler yapıyorsun şu an. İnternetten gelen para tatlıdır ama birden kesilince o tepeden düşme anı çok koyar insana. Umarım hep yüksek kazanırsın ama.

Sen sevdiğim bir kardeşimsin ama ileride çok çok pişman olacağın şeyler yapıyorsun şu an. İnternetten gelen para tatlıdır ama birden kesilince o tepeden düşme anı çok koyar insana. Umarım hep yüksek kazanırsın ama.
dogru dıyorsun abıde hergun yenı ınsanlar tonla doguyor olmede varda teknolojı gelıstıkce sanal ortamda guclenıyor ınternet kullancısı artıyor yanı demek ıstedıgım telıf hakkı durumları sıklanır o kadar ama sanal ortamın sonucegını kımse tahmın edemez abı

açıktan devam et
ben açık lisedeyim 2020 ye kadar tecil :D
bende bedelli yapmak istiyorum o da 5 6 sene sonra :D

Zaman kaybetmeden açık liseye kaydolun hocam dünyalar kadar paranızda olsa eğitim şart en azından liseyi bitirmiş olursunuz.

Not: Kayıtlar yeni bitmiş bence takip edin bir daha ki kayıtlar ne zamansa kaçırmayın.

abı her turlu bır meslege gırmek zorundamısın askerlık ıcın yanı ? :(

Ben senin geleceğin için dedim. Şu an kazandığın para tatlı gelebiliyor olabilir ama yarın öbür gün ne olacağını kimse bilemez. 60 yaşına kadar Youtube'a güvenmek salaklığın nirvanası olur eğer milyon dolarlar kaldırmazsan. Evlenirken ne iş yapıyorsun diye sorduklarında ne diyeceksin youtube mu diyeceksin ? Adam güvenmez vermez.

Askerlik konusuna gelirsek Türk insanımız askerlikten kaçmayı çok sevdiği için bug bulmuşlar her sene sınava girip açık öğretim falan okuyorlar saçma sapan bölümleri işte sonra bahane ediyorlar onu askere gitmiyorlar.

Ama en çok ironi olan kısım da şu ; böyle yapanların şehit verdiğimiz zaman bordo klavyeli kesilmesi sanırım. Askerlikten kaçarlar ama şehide üzülürler, ilginç bir kafası var :D

Aynen öyle hocam bir garantisi yok..

dogru dıyorsun abıde hergun yenı ınsanlar tonla doguyor olmede varda teknolojı gelıstıkce sanal ortamda guclenıyor ınternet kullancısı artıyor yanı demek ıstedıgım telıf hakkı durumları sıklanır o kadar ama sanal ortamın sonucegını kımse tahmın edemez abı

Tabii öyle sadece Youtube değil birçok farklı alanda kendini deneyip en iyi olduğun alanda kendi mesleğin derecesine gelene kadar yoğunlaş derim ben. Web sitesi olur programlama olur veya youtube özgün kanal olur. İnşallah güzel olur her şey senin için. Askerliği de tecil ettirebilirsin diye biliyorum 2 yıl.

liseyi bitir dışardan üniversite oku.
unıversıte yoklama fln alınıyormu abı ben sımdı resmı olarak bır ıs kurmayı dusunuyorum fabrıka vs vs bılırsın ama sanal ortamdan baslıcam unıversıte mesela gırdım a unıversıtesıne sadece oraya kayıt olmam yetıyormu ayda bır gıderım 10 sene aynı sınıfı okurum oyle mantık oluyormu

unıversıte yoklama fln alınıyormu abı ben sımdı resmı olarak bır ıs kurmayı dusunuyorum fabrıka vs vs bılırsın ama sanal ortamdan baslıcam unıversıte mesela gırdım a unıversıtesıne sadece oraya kayıt olmam yetıyormu ayda bır gıderım 10 sene aynı sınıfı okurum oyle mantık oluyormu
onu ben bilmiyorum bilen vardır cevap verirler :D

Aöf e kayıt olup 29 yaşına kadar her dönem kaydınızı yenileyip sınava girmesenizde girip kalsanızda askerlikten yırtıyorsunuz. Soruyu bana sormamışsınız ama bir çok kişi böyle yapıyor benim eniştem üniversiteyi normal şekilde okuyup bitirdikten sonra aöf e kaydoldu sadece her yıl harçlarını yatırdı bedelli vurdu ve bedelli yaptı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri