Ben ne Türklüğü eleştirdim ne Amerikanlığı ama aynı şekilde ikisinide birbirine tercih etmiyorum. Ön yargılı yaklaştığına göre batı sevdalısı gözüyle bakıyorsun bana alakası bile yok. Derdiniz bu işte illaki bi taraf tutmam gerekicek dimi? Öyle birşey yok.
Benim derdim etiketlerin insanlığınızın önüne geçmesi. Irkın,Memleketin,Cinsiyetin,Tuttuğun takımdan önce insanlığının gelmesi gerek. tam tersi değil.
Şuna benziyor; Ailesi tarafından cocuguna Kemal ismini alan bi cocugun kemalist, Muhammed ismini alan bi cocugun müslüman olması gerektiği gibi bir zan var. Ailesi mi karar veriyor cocugun kim olacağına? Ülkesi mi? Çevresi mi? Sacmalığı görmüyormusun?
Edit: Bu arada Türkün tarihini Türkten İngilizin tarihini gene Türkten okuyorsun. Edindiğin bilgiler de senin kimliğin değil kusura bakma![]()
Bak ne güzel derdini söylemişsin ya o zaman direkt konuya derdinle geleceksin. Fikrin güzel doğru söylemişsin ama gelip de şunlar bunlar insanlığınızın önüne geçmiş diye herkesi burada zan altında bırakma hakkını sana kim veriyor? Senin karşındakileri sen ne kadar tanıyorsun da bu yargıya varıyorsun?
Gelelim tarih kısmına. Diyorsun ki onların tarihini de kendi kitaplarından öğreniyorsun. Kendini de benim gibi sığ düşünceli sanman yine seni ele vermiş. Öyle laf koyup kusura bakma demekle olmuyor o iş.
ABD Tarihi | Kitap, Müzik, DVD, Çok Satan Kitaplar, İndirimli Kitaplar | idefix.com
ingilizce bilmediğim amerikan-ingiliz vs tarihlerini okumayacağım anlamına gelmiyor. Çeviri denen bir şey var ama senin bundan bile haberin yok galiba. Ama senin gibilerin maalesef buna aklı yine ve yine ermiyor. Sana söyleyeceklerim bu kadar hayatında başarılar diliyorum.