Bedelli Askerlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kısa dönem askerlik yaptım. Yattım geldim. Başka bir şey yapmadım (Nöbet bile tutmadım). Yemeklerimiz de mükemmeldi.
Eğer askeriye beni almasaydı bana masraf yapmazdı, kar ederdi.

Ben bedelliye karşı değilim. Ama bedelli olurken de prof. orduya geçilmesi lazım. Diğer türlü haksızlık olur.

Yanınızdaki arkadaşlarınız mühendis, avukat, yönetici olur. Bu insanlar dışarıda çalışsa inanın ki ülkesine daha faydalı oluyor.

Üniversite mezunu 6 ay askerlik yapar zengin askerlik yapmaz fakir üniversite mezunu olmayan toplumun en alt tabakası olarak gorunenler askerde ölür pis işlerde çalışırken iş kazasında ölürler nasıl bu duruma isyan etmiyorlar hayret bişey tükürseler bu haksızlıkları yapanları boğarlar

Profesyonel askerlik sistemine geçilmeli, askerlik olayı geçmişten gelen bir sistem ve şu an günümüz hayat şartlarında çok gereksiz ve ağır kayıplar veriyoruz. En azından profesyonel askerlik sisteminde adam hem güzel maaş alır hem de ordumuz çok daha güçlü olur.

Profesyonel askerlik sistemine geçilmeli, askerlik olayı geçmişten gelen bir sistem ve şu an günümüz hayat şartlarında çok gereksiz ve ağır kayıplar veriyoruz. En azından profesyonel askerlik sisteminde adam hem güzel maaş alır hem de ordumuz çok daha güçlü olur.

Benim demek istediğim bu neden zengin çocuğu yaşarken fakir olanlar ölmek zorunda , Şehitlerin %90 ı yıkık dökük evlerden çıkan vatan evlatları bu şehitlik mertebesi nasıl bir mertebedir ki 1tane bakan çocuğuna nasip olmamış
Yüzlerce şehit veriyoruz kimsenin umrunda degil bir tanesi utanıp istifa etmiyor Alın örnek

@@@@@@@@@@
11 Mart 2011'de yaşanan 8.9 şiddetindeki deprem ve ardından gelen tsunamide etkisiz kriz yönetimi sonucu eleştirilince istifa eden Japonya Başbakanı Naoto Kan

@@@@@@@@@@@@@

Burada 8.9 deprem olsa insan kalmaz istanbulda

Örnekler
Okullara bir hata sonucu küflü pirinç gönderilince özür dileme şeklini istifa ederek gösteren Japonya Tarım Bakanı Seiichi Ota

Elektrik faturalarının kabarık gelmesi ülke genelinde protesto edilince istifa eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov

Bu arada bizim ülkede elektrikte %100 vergi var ayrıca Şırnakta kullanılan kaçak elektriği İstanbul'daki vatandaş oduyo

Son düzenleme:
O zaman zorunlu askerliği kaldircaksin oh ne güzel memleket parası olan yaşasın , parası olmayan ölsün

Çoğu kalbur üstü ülke zorunlu askerliği kaldırdı. Biz gidip kısa dönem yapıcak mezunlar için konuşuyoruz ne işe yarıyolar ne faydaları var. Telsiz kapatıp suriye ye girip 100 200 leş alıp gelmiyolar :D Salak salak yürüyüş yaptırırlar bayram falan olursa en fazla gerisi nöbet tut izmarit temizle 3 liraya 1 karton sigara al. Milletin işi gücü var 6 ay eziyet çektiriyolar . Terörle mücadelede adı geçmez öyle bir durum olsa bedelli olmasın zaten

Ülkede ne doğruki bu doğru dürüst yapılsın.
Her 3-5 senede bir vekil akrabaları ve futbolcular yararlansın diye çıkartılan saçma sapan bir yasa.

örnek kaps
1020952_htmansetyeni.jpg

Evet şimdi burda Selçuk İnan abilerinin genç GS'li futbolculara Bedelli askerlik ısmarladığı resmi görüyorsunuz.

Bu doğru birşey midir?

--

TR'de yapılacak şey tez elden hızlı şekilde profesyonel orduya geçmektir.
Askerlik bir meslek olmalı, tabi bu seferde asker sayısını azaltmak lazım.
Eğer asker sayısını azaltamazsan Sözleşmeli Er alıp yine 5-10-15 sene gibi onlarıda İstihdam etmelisin.
Yani buda ek bütçe gerektiriyor.
Normalde bir Er maaşı şuan ne kadar bilmiyorum ama sözleşmeli Er alacaklarsa en az 2k ve üstü maaş + Sigorta vs vermeleri lazım.

Bir yandan da ülkemizin her tarafı düşmanla çevrili ( gerçekten herkes düşman ) öyle boştan yazmıyorum.
Herkesin askere gidip hiçbirşey yapamıyorsada Ak-47 eğitimi alması lazım.
İlerde mutlaka lazım olacak.

Bunları niye yazdım, forumda da çıksın yararlanalım diyenler için yazdım.
Forumda yada ekşide yada başka yerde bekleyenler için çıkmıyor bu bedelli.
Birilerinin çocukları gitmesin diye çıkıyor.

Çıkacaksa bence Cüzi bir fiyat olmamalı madem bedelli, Bedelide ağır olmalı en az 100k olmalı.
Madem paralılar için çıkıyor en az 100k olması lazım.
Burdan gelecek paralarda Asker maaşı - Şehit Asker aileleri ve Şehit çocuklarına verilmeli.
( Çok poliannayım kusura bakmayın, burdan gelen paralar başka yere gitcek bende biliyorum )
Bekleyenlere hayırlı olsun.

Ben bedelli yaptım :) sadece havale yaptım ücreti olay bitti.

ah ahh Çanakkalede,güneydoğuda, ülkemin dört bir yanında şehit olup doğacak çocuğunun yüzünü görememiş Mehmetçikler..

Dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun, tek bir gerçek var her zaman olan fakire olur gerisi hikaye bizim ülkedede olay bundan ibaret

Bedelli askerlik zengin işi ise neden en az 10 arkadaşım bedelli askerlik için kredi çekti ?

Fakirin kredi çekmesine engel olan nedir ? Gitsin çalışsın ek iş yapsın ? Fakir adam otobüsle giderken zengin adam özel arabasını kullanıyor, fakir adam devlet hastanesini tercih ederken zengin adam özel hastanelere gidiyor, fakir adam sarma sigara içerken zengin parliament içiyor ?

Fakir adamın oğlu iphone kullanıyor, fakir adamın kızı nike giyiyor, fakir adamın torunu starbucks da kahve içiyor.

Çok görüyoruz vatan nâraları atan arkadaşları, vergiden kaçırmakta devletin imkanları suistimal etmekte her türlü katekullede.

Askerlik yapan arkadaşlara soruyorum özellikle yakın tarihli; ne yaptınız arkadaş askerde ? izmarit toplamak mı ? Boş şarjör ile ı sıcağın altında nöbet tutmak mı ? Yoksa cezalı ağaca selam vererek mi ?

Büyüklerimizin 2 gram aklı varsa bırakın bedelliyi zorunlu askerliği bile kaldırıp efendi gibi tam donanımlı kendi silah ve teknolojik ekipmanları ile profosyanel orduya biran önce geçmeli. Allah Allah naraları ile günümüz koşullarında hiç bir başarı elde edemezsin.

Yazdıklarımı tasvip eden etmeyen olur ama bu ülke askere harcadığı parayı aselsan roketsan gibi kuruluşlara harcasa emin olun bugün doğuda dronlar terörist avliyordu.

Konu siyasi veya klavyeden vatan kurtarıldığını düşünen arkadaşlarımızın istemeyerek birbirini kırmaması adına kilitlenmiştir.

Allah bütün şehitlerimizi şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine cennetin en güzel köşelerinde peygamber efendimize komşu eylesin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri