Belgrad Gezilecek Yerler [MAYIS 2016]

sequieros

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.seqununseyahatnamesi.com
Merhaba arkadaşlar,

25-28 Mayıs'ta gerçekleştirdiğim Belgrad seyahatimle ilgili olarak Belgrad'a ulaşım, para bozdurma, otobüs ücretleri, konaklama, gezilecek yerler, Kalemegdan'daki yapılar ve gece hayatı tavsiyeleri ilgili en detaylı ve EN GÜNCEL gezi notlarımı bu yazımda bulabilirsiniz.

BELGRAD GEZİ NOTLARIM | Sequ'nun Seyahatnamesi

geçen ay gitmiştik arkadaşla. şu aziz sava kilisesinden yolumuzu buluyorduk :D bildiğin tüm şehri baya yuruyorduk. birde otobusun bedava oldugunu anlayınca baya gezmiştik .teşekkürler yazın için ^^

dostum çok güzel kanalda ileride biryerlere gelecektir kesin... ancak ilk fırsatta logo kanal tasarımı vs bir el at bence...

geçen ay gitmiştik arkadaşla. şu aziz sava kilisesinden yolumuzu buluyorduk :D bildiğin tüm şehri baya yuruyorduk. birde otobusun bedava oldugunu anlayınca baya gezmiştik .teşekkürler yazın için ^^

Otobüs bildiğim kadarıyla bedava değil ama kontrol olmuyor gibi bir şey. Yakalanınca cezası vardır hocam illa ki.

dostum çok güzel kanalda ileride biryerlere gelecektir kesin... ancak ilk fırsatta logo kanal tasarımı vs bir el at bence...

İnşallah hocam. Beğenmenize sevindim. Bir ara el atarım uyarın için sağol.

Geçekten güzel bir makale olmuş..
tebrik ederim. Ama çok fazla etiket basmışsınız google spam algılayabilir.İsterseniz düzeltin ..
Etiketleri makale içinde verseydiniz daha güzel ve doğal olurdu..

geçensene (2015) de gittiğimde Beogradski festival piva festivalinin son gününe denk gelmiştik. Saolsun tur rehberi burnumuzun dibindeki festivale şehrin diğer ucunda diğerek gitmekten vaz geçirmişti :mad: sonra otele dönerken taksiciye sorduğumuzda yürüme mesafesinde olduğunu öğrenmiştik. Rehbere saygı ve seygi saydırmıştık o gece :)

Birde başımdan geçen bir olayı anlatayım. Belgradın tam göbeğindeğiz Knez Mihailova Caddesi olması lazım (trafiğe kapalı bir cadde) oradan yaya olarak sava nehri nin üstünden geçip nehir kenarına indik. Nehir kenarında eğlence mekanları var çok güzel. Neyse biraz turladıktan sonra çarşıya geri dönelim bişeyler atıştıralım dedik birde balkanlarda kredi kartı geçen yerler çok nadir :) neyse merkezde bir yer buluruz dedik çıktık yola. Yürüye yürüye gece 12 gibi (sirbistan saatiyle) McDonald's dükkanı bulduk bitane DÜKKAN TAM BURASI hem kredikartı geçer,hem ingilizce bilirler,hemde wc ücretsiz olur diye girdik dükkana. :p çatpat ingilizceyle siparişi verdik. Dedim bir wc ye gireyim ASIL OLAY BURDA PATLIYOR... :D bitane kırmızı bir kapı. Paso kızlar giriyor içeri kapıda WC de yazmıyor 2 tane cin ali resmi çizmişler el ele 1 kız bir oğlan. Adamlara soramıyom da sonra baktım kırmızı kapıya bir oğlan girdi dedim WC içinde ayrı yerler var heralde, neyse bende daldım içeri 1 lavabo birde klozet var (lavabo ve klozetlerin kapısı ayrı). Neyse işimi gördüm kapıyı bir açtım 4-5 tane kız karşımda WC nin içinde :eek: noluyoz felan derken çözdüm olayı meğerse WC unisx miş (kızlı erkekli olandan) ben köylü adamım ne anlarım böyle şeyden. Bizim arkadaşa söylemedim dedim WC ye gitte yol uzun felan dedim, onun haberi yok tabi :D bu girdi içeri çıktı aynı olayla karşılaştı bana diyor bilader kızlar girdi lan WC ye ben yanlışmi girdim felan başladım gülmeye :D millet bize bakıyor. İşin en güzel yanıda Türkçe bişey söyleyip gülüyoz (biraz argoca) kimse anlamıyor :D

uzun oldu biraz ama benimde böyle bir anım var belgrad'da işte :D

Son düzenleme:
geçensene (2015) de gittiğimde Beogradski festival piva festivalinin son gününe denk gelmiştik. Saolsun tur rehberi burnumuzun dibindeki festivale şehrin diğer ucunda diğerek gitmekten vaz geçirmişti :mad: sonra otele dönerken taksiciye sorduğumuzda yürüme mesafesinde olduğunu öğrenmiştik. Rehbere saygı ve seygi saydırmıştık o gece :)

Birde başımdan geçen bir olayı anlatayım. Belgradın tam göbeğindeğiz Knez Mihailova Caddesi olması lazım (trafiğe kapalı bir cadde) oradan yaya olarak sava nehri nin üstünden geçip nehir kenarına indik. Nehir kenarında eğlence mekanları var çok güzel. Neyse biraz turladıktan sonra çarşıya geri dönelim bişeyler atıştıralım dedik birde balkanlarda kredi kartı geçen yerler çok nadir :) neyse merkezde bir yer buluruz dedik çıktık yola. Yürüye yürüye gece 12 gibi (sirbistan saatiyle) McDonald's dükkanı bulduk bitane DÜKKAN TAM BURASI hem kredikartı geçer,hem ingilizce bilirler,hemde wc ücretsiz olur diye girdik dükkana. :p çatpat ingilizceyle siparişi verdik. Dedim bir wc ye gireyim ASIL OLAY BURDA PATLIYOR... :D bitane kırmızı bir kapı. Paso kızlar giriyor içeri kapıda WC de yazmıyor 2 tane cin ali resmi çizmişler el ele 1 kız bir oğlan. Adamlara soramıyom da sonra baktım kırmızı kapıya bir oğlan girdi dedim WC içinde ayrı yerler var heralde, neyse bende daldım içeri 1 lavabo birde klozet var (lavabo ve klozetlerin kapısı ayrı). Neyse işimi gördüm kapıyı bir açtım 4-5 tane kız karşımda WC nin içinde :eek: noluyoz felan derken çözdüm olayı meğerse WC unisx miş (kızlı erkekli olandan) ben köylü adamım ne anlarım böyle şeyden. Bizim arkadaşa söylemedim dedim WC ye gitte yol uzun felan dedim, onun haberi yok tabi :D bu girdi içeri çıktı aynı olayla karşılaştı bana diyor bilader kızlar girdi lan WC ye ben yanlışmi girdim felan başladım gülmeye :D millet bize bakıyor. İşin en güzel yanıda Türkçe bişey söyleyip gülüyoz (biraz argoca) kimse anlamıyor :D

uzun oldu biraz ama benimde böyle bir anım var belgrad'da işte :D

Hahaha efsane anıymış hocam. Not ettim bir dahakine de biz gideriz bakarız nasılmış diye :)
Ya orta yaşlı insanları anlarım da genç arkadaşların rehberle gitmesine anlam veremiyorum. Gidin, gezin, görün. İngilizce bilmeseniz dahi sıkıntı olmaz. İnternette yazılan yazılara inanarak millete haybeye para kaptırmaya gerek yok. Araştırmanı yaparsın gidersin. Haksız mıyım hocam?

Evet şehrin en güzel kulüpleri nehir kenarında hep. Sezonda yüzer kulüpler tam olarak faaliyete geçiyormuş.

arkadaş yardımcı olur ama bende gittim kendimden ornek vereyim.

gidiş geliş ucak bileti 550 tl
gunluk ev 20 eu 60 tl yani.
gundelik hayatsa ucuz. ben baya baya bol harcadım giden para gunluk 150 tl oldu ki normalde gitmez aşırı şekilde harcadım düşün.

çok ucuzmuş aslında hocam harika ya :D 1k ile işin içinden çıkılır yani

hocam gidiş dönüş için ortalama ne kadar bir bütçe gereklidir sizce?

Hocam şöyle söyleyeyim. 6 Balkan ülkesini 15 günde gezmiştim ve cebimden çıkan para;

Gidiş-dönüş uçak bileti + ülkeler arası ve ülke içi ulaşım + yeme içme + konaklama giderleri her şey dahil 550 Euro'ya halletmiştim. Yani 1800 TL civarı bir şey.

Hocam şöyle söyleyeyim. 6 Balkan ülkesini 15 günde gezmiştim ve cebimden çıkan para;

Gidiş-dönüş uçak bileti + ülkeler arası ve ülke içi ulaşım + yeme içme + konaklama giderleri her şey dahil 550 Euro'ya halletmiştim. Yani 1800 TL civarı bir şey.

çok sağolun hocam sayenizde tatil planımı yapmış oldum az çok inşallah bi aksilik olmaz giderim ilk yurtdışı seyahatim olacak :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri