geçensene (2015) de gittiğimde
Beogradski festival piva festivalinin son gününe denk gelmiştik. Saolsun tur rehberi burnumuzun dibindeki festivale şehrin diğer ucunda diğerek gitmekten vaz geçirmişti

sonra otele dönerken taksiciye sorduğumuzda yürüme mesafesinde olduğunu öğrenmiştik. Rehbere saygı ve seygi saydırmıştık o gece
Birde başımdan geçen bir olayı anlatayım. Belgradın tam göbeğindeğiz
Knez Mihailova Caddesi olması lazım (trafiğe kapalı bir cadde) oradan yaya olarak
sava nehri nin üstünden geçip nehir kenarına indik. Nehir kenarında eğlence mekanları var çok güzel. Neyse biraz turladıktan sonra çarşıya geri dönelim bişeyler atıştıralım dedik birde balkanlarda kredi kartı geçen yerler çok nadir

neyse merkezde bir yer buluruz dedik çıktık yola. Yürüye yürüye gece 12 gibi (sirbistan saatiyle) McDonald's dükkanı bulduk bitane
DÜKKAN TAM BURASI hem kredikartı geçer,hem ingilizce bilirler,hemde wc ücretsiz olur diye girdik dükkana.

çatpat ingilizceyle siparişi verdik. Dedim bir wc ye gireyim
ASIL OLAY BURDA PATLIYOR...

bitane kırmızı bir kapı. Paso kızlar giriyor içeri kapıda WC de
yazmıyor 2 tane cin ali resmi çizmişler el ele 1 kız bir oğlan. Adamlara soramıyom da sonra baktım kırmızı kapıya bir oğlan girdi dedim WC içinde ayrı yerler var heralde, neyse bende daldım içeri 1 lavabo birde klozet var (lavabo ve klozetlerin kapısı ayrı). Neyse işimi gördüm kapıyı bir açtım 4-5 tane kız karşımda WC nin içinde

noluyoz felan derken çözdüm olayı meğerse WC unisx miş (kızlı erkekli olandan) ben köylü adamım ne anlarım böyle şeyden. Bizim arkadaşa söylemedim dedim WC ye gitte yol uzun felan dedim, onun haberi yok tabi

bu girdi içeri çıktı aynı olayla karşılaştı bana diyor bilader kızlar girdi lan WC ye ben yanlışmi girdim felan başladım gülmeye

millet bize bakıyor. İşin en güzel yanıda Türkçe bişey söyleyip gülüyoz (biraz argoca) kimse anlamıyor
uzun oldu biraz ama benimde böyle bir anım var belgrad'da işte